علی باغبانیان در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، با اشاره به آثار پرخاشگری بر جسم و روان افراد اظهار داشت: فرقی نمیکند که انسان خود پرخاشگری نشان دهد یا شاهد آن باشد، در هر صورت این رفتار موجب آسیب رساندن به جسم و روان فرد میشود و علاوه بر مشکلات جسمانی و روانی، عملکرد شغلی و اجتماعی او را نیز تحتتأثیر قرار میدهد.
* پرخاشگری بیش از دیگران به خود فرد آسیب میرساند
وی ادامه داد: افرادی که عصبانی میشوند و پرخاشگری نشان میدهند، بیش از دیگران به خودشان آسیب میرسانند
* زخم معده و فشار خون بالا نتیجه پرخاشگری است
این متخصص حوزه بهداشت و روان گفت: منشأ اکثر بیماریهای جسمانی، عوامل روانشناختی است، پرخاشگری که جلوه رفتاری خشم است موجب بیماریهای تنفسی و گوارشی میشود. اختلالاتی مانند زخم معده و اثنیعشر و فشار خون بالا، مشکلات قلبی، تنفسی و حتی دردهای استخوانی نتیجه پرخاشگری است.
* افراد پرخاشگر از اجتماع طرد میشوند
این روانپزشک تأکید کرد: افراد پرخاشگر به دلیل رفتارهای آسیبرسان به دیگران، از گروههای اجتماعی طرد میشوند، بنابراین تنهایی و انزوای اجتماعی، نتیجه نهایی پرخاشگری است.
* با اعتقادات معنوی و خرد، استرس را مدیریت کنید
باغبانیان گفت: وقتی فرد در موقعیت فشارزا به لحاظ روانی قرار میگیرد، باید با استعانت از اعتقادات معنوی و خرد آن موقعیت را مدیریت کند.
وی افزود: سکوت یا ترک مکانی که موجب عصبانیت یا پرخاشگری شده است میتواند از عواقب ناگوار رفتارهایی که در این موقعیتها رخ میدهد بکاهد.
باغبانیان خاطرنشان کرد: هیجانات مثبت و منفی در انسانها وجود دارد و ما باید با یادگیری مهارت مدیریت استرس، سایر مهارتها و البته استعانت از صبر و آموزههای دینی که بر این مهم تأکید کرده است، از پرخاشگری و ضرر رساندن به خود و دیگران بپرهیزیم.