نیمسال دوم، نیمسالی است که سرنوشت دانش آموزان را رقم می زند؛ دانش آموزان با شروع نیمسال دوم باید متوجه شده باشند که نقاط ضعف و قوت کارشان کجاست و روی آن ها کار کنند تا بتوانند شروع موفقیت آمیزی برای نیمسال دوم داشته باشند از طرفی دیگر دانش آموزان در نیمسال دوم روش های مطالعه هر درس را کامل فراگرفته اند و منابع معتبر را در اختیار دارند بنابراین با آرامش بیش تری به مطالعه می پردازند.
حال به این موضوع بیندیشید که شما هنوز فرصت یک آغاز مهم تر را دارید چه کارهایی را برای دستیابی به پایانی زیبا و دلخواه انجام خواهید داد.
در این قسمت به برخی از نکات که باعث موفقیت در نیمسال دوم می شود اشاره می کنیم :
1. در آغاز نیمسال دوم ابتدا برای خودتان هدف گذاری کنید.
2. برنامه ريزي منسجم ، در نیمسال دوم بسیار مهم و حائز اهمیت است .
3. از اشتباهاتتان در نیمسال اول درس بگیرید.
4. نیمسال دوم را با انگیزه تر از قبل شروع کنید و ناامیدی را از خود دور کنید.
5. مدیریت زمان داشته باشید و به راحتی زمان را از دست ندهید.
6. با بهره گیری ازمنابع و تجارب نیمسال اول (کارنامه آزمون ها) نقاط قوت وضعف خود را بشناسید.
7. تجزیه و تحليل دقيق دفتر برنامه ریزی (صفحه ۱۸۲) باعث شناخت از عملکرد مطالعاتیمان در نیمسال اول می شود و شروع نیمسال دوم را آسان تر می کند.
8. در نیمسال دوم مهم ترین ایستگاه جبرانی سال یعنی «دوران طلایی نوروز» قرار دارد.
9. در آزمون های نیمسال دوم به هیچ وجه غیبت نکنید.
10. به کتاب خودآموزی توجه ویژه ایی داشته باشید.
نیمسال دوم تفاوتهای بسیاری با نیمسال اول دارد:
یکی از تفاوتهای اساسی آن است که جدیت مطالعه در دانش آموزان و یا کلاً کنکوری ها افزایش می یابد و جای هیچ گونه کم کاری و بهانه نیست ؛ باید سخت کوشانه تا کنکور بخوانید و اگر کسی بخواهد نیمسال دوم را از دست بدهد کنکور خود را از دست خواهد داد. اگر هم تا بهحال خوب و یا آنطور که انتظار داشتید مطالعه نکرده اید از حالا جدی باشید.
در نیمسال دوم میزان استرس دانش آموزان افزایش می یابد چون به عید و کنکور نزدیک میشویم و این دغدغه که درسها به موقع جمع بندی شوند، وجود دارد ( کلیشه بستن همه درسها تا عید را از ذهن خود خارج کنید هرچند اگر این اتفاق بیفتد خیلی خوب است اما پیشروی میتواند تا بعد از عید هم ادامه داشته باشد به شرط آنکه مرورها خوب رعایت شوند. دقت کنید این موضوع نباید باعث بشود که از حالا تا عید را رها کنید )
این استرس را باید مهار کنید و بداندیشی را کنار بگذارید و مرتب به خود حس مثبت تلقین کنید (پیشرفت های هرچند کوچک خود را ببینید و صرفاً نقاط ضعفتان را در ذهن پررنگ نکنید)
نیمسال اول و دوم از نظر استراتژی برنامه ریزی و برنامه سازی متفاوت است. دست کم ۵۰٪ نیمسال دوم مربوط به مرور و تستهای پوششی و آزمونهای زیاد و ... است. میزان تسلط شما در نیمسال دوم رفته رفته افزایش پیدا می کند و هرچه بیشتر آزمون می زنید، مهارت بیشتری پیدا می کنید.
خودتان را از حاشیه ها دور کنید و کسانی که دنبال حاشیه باشند بازنده کنکور خواهند بود. اصلی ترین موضوع این است که تمام تمرکزتان را روی مطالعه بگذارید تا از نتیجه ای که میگیرید راضی باشید و پشیمانی نداشته باشید.