محققان دانشگاه کپنهاگ با همکاری «نسرین امامیراد» در جدیدترین مطالعه، واکنش فوری مغز پس از ترک سیگار را بررسی کردند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، ابتلا به انواع مختلف سرطان، سکته مغزی و بیماریهای قلبیعروقی فقط بخش کوچکی از پیامدهای جدی ناشی از سیگار کشیدن هستند. نیکوتین، مادهای است که شخص سیگاری را معتاد میکند؛ اما تحقیقات نشان میدهد، مصرف سیگار در ابتدا فعالیت مغز را افزایش میدهد، با این حال بافت مغز به سرعت خود را باز مییابد و این اثر ناپدید میشود.
محققان دریافتند فقط 12 ساعت پس از ترک سیگار، جذب اکسیژن و جریان خون در مغز افرادی که سیگار را ترک کردهاند، در مقایسه با افراد غیرسیگاری تا حد زیادی کاهش مییابد. این موضوع توضیح میدهد که چرا ترک سیگار (نیکوتین) برای همیشه تا این اندازه برای سیگاریها دشوار است.
تصاویر اسکن مغزی نشان میدهند، جذب اکسیژن و جریان خون در مغز بلافاصله پس از ترک سیگار تا 17 درصد کاهش مییابد.
افرادی که بطور پیوسته سیگار میکشند، تقریبا در ساعت اولیه پس از ترک سیگار، شرایط جنونواری را تجربه میکنند و این مسأله یکی از دلایلی است که ترک سیگار را دشوار میکند؛ در نتیجه، سیگاریها اغلب دوباره به مصرف سیگار روی میآورند و چنین عملی را به خاطر تحملناپذیربودن شرایط پس از ترک آن انجام میدهند.
پس از بازه زمانی معینی، بسیاری از مصرفکنندگان دارو (به طور مثال داروهای افسردگی)، دیگر اثرات خوشایند آن را تجربه نمیکنند، با این حال مصرف دارو میتواند بر شرایط غیرقابل تحمل ناشی از ترک سیگار غلبه کند.
هنوز مشخص نیست که چه مدت زمان برای بازیابی مصرف انرژی و جریان خون عادی در مغز افرادی که سیگار را ترک کردهاند، لازم است. یافتههای جدید نشان میدهند، ترک تدریجی سیگار ایدهای مطلوب است تا از تجربه شرایط نامطلوب پس از ترک سیگار جلوگیری شود.
جزئیات این تحقیق در مجله Cerebral Blood Flow & Metabolism قابلمشاهده اس