بسیاری از رسانههای دنیا با انتشار خبر درگذشت «ری تاملینسون»، دیروز را "روزی غمبار" توصیف کردند؛ روزی که «ری» دیگر با اینترنت کار نمیکند. حتی یک نفر برای او ایمیلی ساخته به این نشانی: Ray.Tomilson.death.com
اما مگر ری تامیلسون کیست؟
ری، خالق ایمیل و اولین کسی است که @ را به عنوان نمادِ نشانی ایمیل انتخاب کرد. او روز یکشنبه در سن 74 سالگی و بر اثر حملهی قلبی از دنیا رفت. ری تامیلسون در واقع کسی است که شیوه ارتباطات جهان را تغییر داد، کسی که اگر نبود شاید ما همچنان همه نامهها را میگذاشتیم توی پاکت، تمبر میزدیم و میانداختیم توی صندوق پست و این شانس را نداشتیم که تنها با فشردن دکمه ساده «ارسال» هزاران هزار واژه را به هرجا که میخواهیم پرواز بدهیم.
«ری یک پیشگام واقعی در تکنولوژی بود؛ کسی که در اولین روزهای راه افتادن شبکه اینترنت، ایمیل را به ما هدیه داد.» این جملهای بود که یکی از دوستان ری در زمان خاکسپاریاش درباره او گفت.
ری تامیلسون زاده سال 1941 در بخش آمستردام نیویورک و فارغالتحصیل دانشگاه امآیتی در دهه شصت میلادی بود. او در بخش تحقیق و توسعه کمپانی شرکتی کار میکرد که بخش بزرگی از مسئولیتش توسعه آپرانت یا جدی امروزی اینترنت بود، و ری هم روی همین پروژه کار میکرد که ایمیل را اختراع کرد؛ برنامهای که ارتباطات جهان را در حوزه کاری و شخصی متحول کرد.
بعد از اختراع ایمیل، ری خلق بیهمتایش را به همکارش نشان میدهد و به او میگوید لطفا درباره این موضوع با کسی حرفی نزن، این کاری نیست که از ما انتظار میرود انجام بدهیم. اما بعد میبیند که ایدهاش واقعا ناب و بدرد بخور است، پس اولین ایمیل را بین دو دستگاه که کنار هم بودند رد و بدل میکند و بعد اختراعش را از طریق یک ایمیل که برای همکارانش میفرستد، اعلام میکند.
پیش از اختراع ری هم میشد، اطلاعات را جا به جا کرد اما کاری که ری کرد فرستادن اطلاعات به همه جا بود.
ری درباره چیزی که پیش از اختراع او وجود داشته میگوید: «ورودی ایمیل یک فایل با اسمی مشخص بود و تنها چیزی که آن را متعلق به کسی میکرد، این بود که تنها بعضی از کاربرها میتوانستند بازش کنند. این جرقهای شد تا من راهی برای ارسال پیام از طریق یک شبکه به ذهنم برسد.»
خلاقیت دیگر تامیلسون انتخاب علامت @ برای نشانیهای ایمیل است که سبب میشود هر کس برای خودش نشانی ایمیلی اختصاصی داشته باشد؛ چیزی که ارتباطات جهان را متحول کرد. او برای این کار به دنبال علامت ویژهای بود که برای چیزی جز این به کار نیاید و چه چیزی بهتر از علامت @ بر روی کیبورد. او درباره این انتخابش گفته است: «کسی از علامت @ در اسمش استفاده نمیکند؛ به همین دلیل به راحتی میشد با آن بین اسم فرد و نام شرکتی که فضای ایمیل را فراهم کرده، فاصلهگذاری کرد.»
ری برای اختراعش جایزههای مهمی چون جوایز «موزه کامپیوتر آمریکا» و جایزه «وبی» را از آکادمی بینالمللی هنر و علوم دیجیتال دریافت کرد. دوستان ری میگویند با اینکه او مخترع ایمیل بود، اما هرگز به آن معتاد نشد.