تاثیر ورزش در زندگی انسان

0
تاثیر ورزش در زندگی انسان

تاثیر ورزش در زندگی انسان
اگر بخواهیم اهمیت ورزش را در سلامتی انسان بدانیم خواهیم دید که اثرات مفید فعالیت های ورزشی را در پیشگیری، درمان و کنترل بسیاری از نارسایی‌های قلبی و عروقی و تنفسی نشان می‌دهد امروزه که زندگی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
در اینجا بد نیست اشاره‌ای داشته باشیم به آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی و سکته‌های قلبی که همه ساله تعداد زیادی را قربانی می کند طبق آخرین تحقیقات انجام شده در ایران بالاترین میزان مرگ و میر بیماری‌های قلبی است.
سلامتی و توانایی جسمانی از نعمت‌های الهی است. انسان همیشه خواهان سلامتی و نشاط است خوشبختی هر انسان وابسطه یه نیروی بدن و روحش است.

 

 
 

 

اهداف ورزش:

1-هدف‌های بهداشتی و تندرستی:
تأمین سلامتی و بهداشت بدن در برابر بیماری‌ها
تأمین شرایط و تقویت بدن
بازسازی بدن به منظور رفع نقایص جسمی و افزایش کارایی آن

2-هدف‌های پرورشی و اخلاقی:
پرورش روان و ایجاد زمینه برای استقلال شخصیت
رشد و پرورش رغبت‌های مثبت
خودداری از پذیرش افکار و عقاید مسموم و ارشاد و هدایت دیگران.

3-هدف‌های روانی و اجتماعی:
تقویت روان و غلبه بر عادت‌های بد
رفع عوارض مثل نگرانی، ترس و کناره‌گیری
دست‌یابی به شادابی و نشاط
ایجاد حس رقابت سالم.

 

 
 

 

نقش ورزش و تربیت بدنی در سلامت روانی:

از آنجا که جسم و روان ارتباط عمیقی با یکدیگر دارند، اختلال سلامت در هر یک از این‌ها سلامت دیگری را به خطر می‌اندازد. امروزه متاسفانه به نظر می رسد نوع مردم به ویژه در شهرهای بزرگ و صنعتی آن‌ها را از نیاز های طبیعی خود دور کرده‌است و در نتیجه زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های روانی آماده می‌کند. شواهد زیادی نشان می‌دهد که اغلب مردم از نظر سلامت روانی و جسمی در حد مطلوب نیستند.
در صورت بی‌توجه‌ای به امر پیشگیری و درمان بیماری‌های روانی این بیماری و بسیاری دیگر از بیماری‌های مزمن و پایدار می‌شوند و برای همیشه افراد را در زندگی اجتماعی دچار مشکل می‌کند.متخصصان و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده‌اند که برای رفع اختلالات روانی در کنار دارو درمانی باید ورزش هم کرد. به این گونه به نظر می‌رسد شرکت منظم افراد در فعالیت‌های بدنی و ورزش ضمن پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های جسمی و روحی، زمینه مناسبی را برای افزایش کیفیت زندگی انسان فراهم می‌آورد.
ورزش عامل خودباوری، تقویت اراده و احساس موفقیت و شادابی است و تخلیله هیجانی و دوری از گوشه‌گیری و افزایش عزت نفس را بدنبال دارد.
ورزش انسان را از حالت بی تفاوتی و افسردگی بیرون می‌آورد و باعث نشاط و امیدواری وی می‌گردد.

 

 
 

 


نقش ورزش در گذراندن اوقات فراغت:

بیشتر جامعه شناسان عقیده دارند که در سرایط زندگی ماشینی ورزش را می توان به عنوان وسیله ای مطلوب برای تأمین تجدید قوای جسمی و روحی و نشاط و شادابی افراد در نظر گرفت .در پایان دوره نوجوانی باید افراد را به تفریحات سالم و ورزش تشویق کرد.
خانواده هایی که ورزش را در اوقات فراغت فرزنداشان قرار می دهند باعث می شود تا شخصیت آنها در مسیر کمال هدایت شود.

نقش ورزش در پیشگیری از بیماریهای جسمی و روحی:

ما همیشه آرزو داریم تندرست بمانیم و عمری طولانی داشته باشیم .متاسفانه این آرزو گاهی بدلیل عدم رعایت بهداشت برآورده نمی‌شود. دلایلی وجود دارد که می‌توان باور کرد که اگر از جسم و روان خود به خوبی مراقبت کنیم . می توان عمری طولانی داشت. زیست‌شناسان معتقدند که انسان و سایر حیوانات باید مدتی در حدود 5 برابر سال‌هایی که رشد جسمانی آنها طول می‌کشد عمر کنند.
بیشتر ناتوانی‌های جسمی و فشارهای روحی باعث پیری زودرس و احیانا مرگ می‌شود رمز زندگی سالم و عمر طولانی را باید در عادات و رفتارهایی مثل ورزش، رژیم غذایی مناسب و کاهش استرس جستجو کرد.
سلامت و شادابی افراد وابسته به حرکت و جنب و جوش است. بعد از فعالیت بدنی در مغز ماده‌ایی به نام مرفین ترشح می‌شود که باعث نشاط و شادابی خواهد شد و این نشاط و شادابی باعث سلامت روح و جسم می‌شود.
پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است کم تحرکی ما در همه حال باعث بیماری و کسالت می شود وزش باعث جلوگیری از پوکی استخوان می‌شود کسانیکه در سنین کودکی و نوجوانی ورزش نمی‌کنند در میانسالی به این عارضه مبتلا می‌شوند.
ورزش باعث افزایش توان عضلات می‌شود. در ستون فقرات ضعف عضلات شکم باعث فشردگی مهره‌ها بر روی دیسک‌ها خواهد شد. ورزش باعث افزایش جریان خون در اندام‌ها می شود و در نتیجه از سکته‌های قلبی جلوگیری می‌کند. شرکت در فعالیت‌های ورزشی احساس مسئولیت شجاعت را به فرد می‌دهد.

 

 
 

 


نقش ورزش در طول عمر:

همه ما آرزو داریم که همواره تندرست بمانیم و عمری طولانی داشته باشیم و یکی از دانشمندان در قرن نوزدهم به نام هربرت اسپنسر گفته‌است: رمز اصلی طولانی شدن زندگی این است که کاری نکنیم که از طول عمرمان کم شود. این سخن به این معنی است که در زندگی امروزه عادات خوب و پسندیده و سالم را در خود پرورش دهیم و از رفتارهای غیراخلاقی بپرهیزیم پس اگر در زندگی خود ورزش و بهداشت را بگنجانیم و دارای ایمان و تقوا باشیم طول عمرمان زیاد می‌شود.

 

 
 

 

نقش ورزش و تأثیر آن در سلامت بدن:

ورزش خون بیشتری را به مغز می‌رساند وقتی‌که اکسیژن خون بیشتر شود رفتار و اخلاق افراد نیز بهتر می‌شود. ورزش سطح نمک را در مغز پایین می‌آورد و باعث بهتر شدن کیفیت خواب می‌گردد. ورزش باعث ترشح ماده‌ای به نام مرفین می‌شود که باعث نشاط و شادابی افراد خواهد شد. درضمن ورزش توان بدنی و تقویت عضلات را به همراه دارد ورزش باعث تناسب قد و وزن و کاهش چربی‌های مضر در بدن می‌شود.
از طرف دیگر با ورزش کردن بدن مقاوم‌تر می‌شود و از ورود میکروب به آن جلوگیری می‌شود و مواد زائد و مسموم حاصل از غذاها از بدن دفع می گردد.
فروید در تحقیقات خود تأکید می‌کند که افراد در انواع ورزش‌ها با ابراز احساسات ناخودآگاه تلاش خود را برای تسلط بر موقعیت‌های ناخوشایند انجام می‌دهند ورزش انسان را قادر می‌سازد تا بر شرایط نامساعد تسلط یابد.
ورزش باعث می‌شود تا تمایلات فردی تحت تأثیر خواسته‌های گروهی قرار گیرد و افراد کم‌مهارت و ضعیف حمایت شوند. و روابط خوب انسانی رشد می‌یابد و روحیه انصاف و عدالت و ادب و احترام به قوانین در افراد شکل می‌گیرد.
تمرینات سبک و کم فشار ورزشی باعث تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود این سیستم، بدن را در مقابل بیماری‌های عفونی محافظت می‌کند تحقیقات نشان می‌دهد که ورزش مقاومت بدن را در مقابل بیماری‌های بدخیمی مثل سرطان را بالا می‌برد.

 

 
 

 


نتیجه گیری:
بدون شک جسم و روان از هم جدا نیستند که بخوانیم تک تک مورد بررسی قرار دهیم بلکه به هم وابسته‌اند و اگر برای هر قسمت مشکلی پیش آید روی قسمت دیگر هم تأثیر می‌گذارد.
ورزش عاملی است که می تواند جلوی بسیاری از بیماری‌های روحی و جسمی را بگیرد با تحرک و فعالیت بدنی جسمی سالم و روحی شاد خواهیم داشت و مشکلات روزمره نیز کمتر می‌تواند بر جسم و روان ما مستولی گردد.
ما معتقدیم که ورزش به عنوان پدیده‌ای اجتماعی برای دوام جامعه لازم است چرا که با تغذیه بهداشت جسمی و روحی شادابی خانواده‌ها و اجتماع را در پیش خواهیم داشت.
امید است که ورزش در جامعه ما به صورت یک عادت دائمی مثل غذا خوردن در آید که با آن جلوی بسیاری از امراض گرفته شود و از آنجا که عقل سالم در بدن سالم است جامعه‌ای سالم را نیز داشته باشیم و جلوی بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی را بگیریم
به امید اینکه روزی ورزشگاه‌ها جای تمامی زندان‌های دنیا را بگیرد.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    2,552 بازدید

    0 نظر

    درج: 16 مهر 1398

    توسط: mahini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir