۱- چه کسانی مجاز به انتخاب رشته در سامانه دانشگاه آزاد هستند؟
پاسخ: کلیه داوطلبان حاضر در جلسه آزمون سراسری سال ۹۶ مجاز به انتخاب رشته/محلهای با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
۲- داوطلب گروه آزمایشی ریاضی هستم اما علاقهمندم در گروه آزمایشی علوم انسانی نیز انتخاب رشته نمایم، آیا مجاز به این اقدام هستم؟
هر داوطلب تنها امکان انتخاب رشته در گروه آزمایشی که در آزمون شرکت نموده است را دارد، با این حال، آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر گروه آزمایشی اصلی، علاقمندی خود را به پاسخ: شرکت در گروه آزمایشی هنر و یا زبانهای خارجی اعلام نمودهاند، امکان انتخاب رشته در این گروهها را نیز خواهند داشت.
۳- داوطلبان آزمون سراسری دانشگاه آزاد مجاز به انتخاب چند کد رشته/محل هستند؟
پاسخ: برای هر داوطلب امکان انتخاب حداکثر ۲۰ رشته/محل فقط از یکی از مجموعههای ریاضی، تجربی، علوم انسانی وغیره و براساس گروه آموزشی که آزمون دادهاند، وجود دارد و داوطلبان لازم است رشته و محلهای انتخابی خود را به ترتیب اولویت از میان رشتههای گروه آزمایشی خود انتخاب و در محل مربوطه درج نماید.
۴- آیا دانشگاه آزاد به دانشجویان تسهیلات(وام شهریه، وام ازدواج و غیره) ارائه میدهد؟
پاسخ: بله، تسهیلات دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان به سه صورت تأمین شهریه(بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت)، کمک هزینه(تحصیلی، ازدواج، اجاره مسکن و ضروری) و وام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه میشود.
۵- انتخاب رشته بدون آزمون بر چه اساسی انجام می شود؟
پاسخ: انتخاب رشته های با سوابق تحصیلی بر اساس علاقه مندی شما و با اولویت ثبت نام داوطلبان دارای مدر پیش دانشگاهی صورت می پذیرد.
۶- چگونه میتوانیم کارت اعتباری انتخاب رشته دانشگاه آزاد را تهیه نماییم؟
پاسخ: شما میتوانید کارت اعتباری انتخاب رشته دانشگاه آزاد را از سایت مرکز سنجش و پذیرش به آدرس www.azmoon.org تهیه نمایید.
۷- تفاوت دوره پاره وقت و تمام وقت چیست؟
پاسخ: دانشگاه آزاد اسلامی جهت پاسخگویی به نیاز داوطلبانی که به هردلیل نمیتوانند در دوره تمام وقت به تحصیل بپردازند، نظام آموزشی پاره وقت(که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسیده است) را در مقطع کارشناسی رشتههای غیرپزشکی در تعداد زیادی از واحدهای دانشگاهی ایجاد کرده است.
* چند نکته درباره نظام پاره وقت دانشگاه آزاد:
– حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی پاره وقت بیش از حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی تماموقت است.
– به فارغالتحصیلان نظام آموزشی پارهوقت مانند نظام آموزشی تمام وقت مدرک تحصیلی رسمی اعطا خواهد شد.
– فارغالتحصیلان نظام آموزشی پارهوقت میتوانند در آزمون ورودی مقاطع تحصیلی بالاتر شرکت نمایند.
– به دانشجویان مشمول خدمت وظیفه عمومی که دارای شرایط لازم باشند در نظام آموزشی پاره وقت نیز مانند دانشجویان نظام آموزشی تمام وقت معافیت تحصیلی داده میشود.
– رشتههای گروه علوم پزشکی نظام آموزشی تمام وقت است و برای این رشتهها نظام آموزشی پاره وقت وجود ندارد
– نظام آموزشی پاره وقت فاقد رشته/محلهای گروه هنر است.
۸- آیا انتخاب رشته دوره تمام وقت و پاره وقت به صورت مجزا است؟
بله، هر داوطلب مجاز است در گروه آزمایشی خود علاوه بر نظام تمام وقت با تهیه کارت اعتباری جداگانه در نظام پاره وقت نیز انتخاب رشته نماید.
۹- گزینش علمی داوطلبان آزمون سراسری دانشگاه آزاد بر چه اساسی است؟
پاسخ: گزینش علمی داوطلبان در انتخابهای ۲۰ گانه، صرفاً براساس «نمره کل داوطلب در زیرگروه متناسب با رشتههای انتخابی» بوده و درج یک رشته/محل در اولویت اول مزیت رقابتی را برای داوطلب ایجاد نخواهد کرد.
۱۰- آیا پس از ثبت انتخاب رشته در سامانه مرکز سنجش و پذیرش، امکان ویرایش آن وجود دارد؟
پاسخ: داوطلبان پس از انتخاب رشته میتوانند با مراجعه مجدد به سامانه انتخاب رشته مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی و بدون خرید کارت اعتباری مجدد نسبت به ویرایش رشته/محلهای انتخابی خود اقدام نمایند، در این صورت، آخرین ویرایش انجام شده توسط داوطلب ملاک عمل قرار خواهد گرفت و انتخاب رشته قبلی وی فاقد اعتبار خواهد بود.
۱۱- درباره شهریه دانشجویان ورودی مهر ۹۶ دانشگاه آزاد توضیح دهید؟
پاسخ: اطلاعات کامل درباره شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی ۹۷ – ۹۶ را از ایــــــــنجا بخوانید.
۱۲- چه زمانی مطمئن شویم که انتخاب رشته انجام و در سیستم ثبت شده است؟
پاسخ: در پایان مراحل انتخاب رشته و در صفحه ثبت نهایی، سیستم به شما «رسید انتخاب رشته» خواهد داد، این صفحه را چاپ کرده تا در صورت بروز مشکل همراه خود داشته باشید.
۱۳- در صورت بروز مشکل در روند انتخاب رشته چه اقدامی انجام دهیم؟
پاسخ: در صورتی که در مراحل انتخاب رشته در سیستم به مشکلی برخورد نمودید، پنجرههای مرورگر را بسته و از ابتدا مراحل انتخاب رشته را آغاز نمایید. همچنین میتوانید اختلالات ایجاد شده در روند انتخاب رشته را در بخش «پاسخگویی به سوالات» مطرح نمایید.(اینجا)
۱۴- اگر سوالی در مورد شرایط و ضوابط ثبتنام داشته باشیم از چه طریقی باید پیگیری نماییم؟
پاسخ: داوطلبان آزمون سراسری میتوانند در صورت وجود هرگونه سوال در مورد شرایط و ضوابطثبت نام با شماره تلفنهای مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی(۴۷۴۳-۰۲۱) تماس بگیرند.
۱۵- درباره نحوه استفاده از سهمیه «بسیجی فعال» توضیح دهید.
پاسخ: آن دسته از داوطلبان شرکت کننده در آزمون سراسری سال ۹۶ که حائز شرایط استفاده از سهمیه «بسیجی فعال» هستند، لازم است در فرم انتخاب رشته و در محل مربوطه تمایل خود جهت استفاده از این سهمیه را اعلام نمایند.
چند تذکر درباره سهمیه بسیجی فعال:
– واجدین شرایط استفاده از سهمیه بسجی فعال، فقط یکبار حق استفاده از سهمیه مزبور را در صورت قبولی و ثبت نام دارند. بنابراین داوطلبانی که قبلاً در هر یک از مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی از سهمیه مذکور استفاده کرده و ثبت نام نموده باشند حق استفاده مجدد از آن را ندارند.
– داوطلبان واجدشرایط استفاده از سهمیه بسیجی فعال، جهت برخورداری از این امتیاز به منظور پذیرش در آزمون در حد ظرفیت مصوب سهمیه ها، می بایستی ۹۰% نمره کل آخرین نفر پذیرفته شده عادی (بدون سهمیه) در رشته های کارشناسی و ۹۵% نمره کل آخرین نفر پذیرفته شده عادی (بدون سهمیه) در رشته های دکتری حرفه ای را کسب نمایند.
– دریافت کد رهگیری از مراکز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و درج آن در فرم ثبت نام اینترنتی برای متقاضیان استفاده از سهمیه بسیجی فعال اجباری است.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: