کشف یک جرم غیر‌عادی در کهکشان راه شیری

0
کشف یک جرم غیر‌عادی در کهکشان راه شیری
پژوهشگران استرالیایی می‌گویند یک جرم غیر‌عادی در کهکشان راه شیری را کشف کرده اند که این شی مرموز با کره زمین حدود چهار هزار سال نوری فاصله دارد، بسیار نورانی است و میدان مغناطیسی آن بسیار نیرومند است.

پژوهشگران استرالیایی یک شیء عجیب و چرخان را در کهکشان راه شیری کشف کرده‌اند که با هرچیزی که ستاره شناسان تا به حال دیده‌اند، متفاوت است.

بر اساس گزارشی که در در آخرین نسخه مجله نیچر منتشر شده است، این شیء در هر ساعت سه‌بار حجم بزرگی از انرژی رادیویی را در فضا منتشر می‌کند.

این جرم آسمانی در جریان مطالعات یک دانشجو برای تکمیل پایان نامه‌اش کشف شده و از آن زمان نیز فعالیت‌هایش با یک تلسکوپ از سوی یک تیم تحقیقاتی مستقر در غرب استرالیا زیر نظر است.

به گفته ناتاشا هارلی‌-والکر، اخترشناس دانشگاه‌های کمبریج و بریستول بریتانیا که اکنون در استرالیا است و رهبری این تیم تحقیق را برعهده دارد، این شیء عجیب بطور دقیق هر ۱۸.۱۸ دقیقه یک بار شروع به آزاد کردن انرژی‌های رادیویی می‌کند.

اگرچه اجرام آسمانی دیگری نیز در جهان وجود دارند که روشن و خاموش می‌شوند، اما به گفته دکتر هارلی‌-والکر تاکنون هرگز فرکانس منظم ۱۸.۱۸ دقیقه دیده نشده است.

تیم تحقیق اکنون در تلاش است به کمک داده‌های جمع آوری و ثبت شده، به درک بهتری از این شیء برسد. آنها تا این مرحله دریافته‌اند که این شیء در فاصله‌ای حدود ۴ هزار سال نوری از زمین قرار دارد، بسیار روشن و دارای یک میدان مغناطیسی بسیار قوی است.

با این وجود هنوز پرسش‌های بی‌پاسخ زیادی وجود دارد.

ناتاشا هارلی‌-والکر می‌گوید: «اگر تمام محاسبات ریاضی لازم را انجام دهید، متوجه خواهید شد که این شیء نمی‌تواند قدرت کافی برای تولید این میزان از انرژی رادیویی آنهم هر ۲۰ دقیقه یک بار را داشته باشد و چنین چیزی ممکن نیست.»

به گمان پژوهشگران، احتمالا آنچه یافته‌اند با تئوری «دوره مغنایسی فوق العاده طولانی» مطابقت دارد؛ چیزی که از لحاظ نظری می‌تواند وجود داشته باشد ولی در عمل هرگز دیده نشده است.

این شیء همچنین می‌تواند یک کوتوله سفید باشد که در واقع بقایای یک ستاره رو به افول است.

با این وجود ناتاشا هارلی‌-والکر می‌گوید: «حتی به عنوان یک کوتوله سفید نیز این شیء یک چیز کاملا غیرمعمول است. تا کنون یک کوتوله سفید تَپ‌اختر شناسایی شده و این شیء بسیار بزرگتر از آن است.»

تَپ‌اخترها (Pulsar) اجرامی آسمانی احتمالا از نوع ستاره‌های نوترونی چرخان هستند که به طور منظم و مداوم پالس‌هایی از امواج رادیویی و دیگر تابش‌های الکترومغناطیسی را منتشر می‌کنند.

دکتر هارلی‌والکر در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است این سیگنال‌های رادیویی قدرتمند و پیاپی در فضا از سوی چیزی مانند شکل دیگری از حیات منتشر شوند، می‌گوید: «من نگران این موضوع نیز بودم که شاید آنها بیگانگان باشند. اما ما موفق شدیم که این سیگنال‌ها را به کمک طیف گسترده‌ای از فرکانس‌ها مطالعه کنیم و به این نتیجه رسیدیم که این پالس‌ها یک فرایند طبیعی هستند و نه سیگنال‌هایی مصنوعی.»
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    628 بازدید

    0 نظر

    درج: 20 تیر 1401

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های لقمه
    سمپادیوم
    کنکوریوم
    مهارت معلمی دین و زندگی واقعا جامع کنکور فرهنگیان

    دسته بندی مطالب

    کتاب های تیزهوشان
    کتاب های تست پایه

    آخرین نظرات ارسالی

    خیلی عالیه خیلی عالیه
    سلام کنکوریوم تجربی کنکور ۱۴۰۳ کی موجود میشه؟ سلام کنکوریوم
    نروژی اولی از راسته یا چپ؟ نروژی اولی از راسته یا چپ؟
    سلام وقت بخیر،بیخشید این کتاب تا اوایل بهمن موجود میشه خواهشا

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir