بر اساس تحقیقی که در دانشگاه ویسکانسین-مادیسون صورت گرفت، محققان برای نخستین بار توانستند سلولهای بنیادی جنین انسان را به سلولهای عصبی تبدیل کنند.
به گفته دکتر سو چون ژانگ، استاد نورولوژی و عصبشناسی، این آزمایش که بر روی موشها انجام شد آنها را دوباره قادر به یادگیری و به یاد آوردن کرد. در این آزمایش سلولهای بنیادی با موفقیت در مغز موشها جای داده شدند و کمبودهای نورولوژیک مغز آنها درمان شد.
در ابتدا سلولهای بنیادی کاشته شده در مغز موشها، دو نوع نورون مهم و حیاتی را تشکیل دادند. این دو نوع سلول عصبی در بسیاری از رفتارهای انسان، احساسات، یادگیری، حافظه، اعتیاد و دیگر مسایل روانی وی دخالت دارند. پس از انجام این پیوند به مغز موشها، آنها نتایج بسیار بهتری در تستهای یادگیری و حافظه که مخصوص موشهای آزمایشگاهی است، کسب کردند.
به عنوان مثال توانستند در لابیرنت آبی ماهرانهتر عمل کرده و محلی را که به لابیرنت وارد شده بودند، برای خروج سریعتر به یاد بیاورند. در این آزمایش، اطمینان یافتن از اینکه تقریباً همه سلولهای بنیادی قرار داده شده در مغز به سلول عصبی تبدیل میشوند، بسیار مهم بود.
به گفته دکتر ژانگ، برای درمان بیماریهای مختلف مغزی مانند سندروم داون، آلزایمر، اسکیزوفرنی و صرع، به این روش باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد تا مشخص شود که در هر بیماری کدام بخش مغز دچار مشکل شده و باید درمان شود. این موفقیت در درمان ناهنجاریهای مغزی بسیار حائز اهمیت است.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: