دکتر تیرنگ نیستان، متخصص تغذیه در گفتگو باخبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: ارتباط ما با تغذیه خیلی واضح نیست، ضمن اینکه تاثیر سوء تغذیه بر کاهش توان مغزی ثابت شده است. ولی نمیتوان رژیم خاصی برای افزایش توان ذهن و حافظه تجویز کرد.
وی افزود: بعضی ریز مغذیها وجود دارند، که کمبود آنها اثرات سوئی بر توان ذهنی دارد. به عنوان مثال، کمبود آهن و روی موجب کاهش تمرکز فرد میشود که در نهایت بر حافظه اثر منفی میگذارد.
نیستانی ادامه داد: از دیگر مواد غذایی که اثر آن بر تقویت قوای ذهنی ثابت شده امگا 3 است، امگا 3 با ساخت بافت عصبی و تقویت سیستم عصبی در دوران جنینی، اثر زیادی بر تقویت حافظه در آینده دارد. بنابراین مصرف آن در طی بارداری بسیار توصیه میشود.
نیستانی مصرف زیاد مواد چرب و مواد قندی که کالری بالا دارند را برای ذهن مضر دانست و گفت: گردو، ماهی و روغن سویا از مواد غذایی حاوی امگا 3 به شمار میروند که مصرف متعادل آنها برای تقویت حافظه مفید است.