موجودات زنده در عمق زمین

0
موجودات زنده در عمق زمین

اگر تا به حال تصور می کردید حیات تنها بر روی کره زمین در جریان است، سخت در اشتباه هستید. زیرا نتایج یک بررسی 10ساله نشان می دهد یکی از بزرگترین اکوسیستم های جهان در زیرپای ماست.


-محققان می گویند در عمق چند کیلومتری کره زمین گازها و مواد مختلفی وجود دارند که به اتمسفر خاص زیر کره زمین شکل داده اند و موجب شده اند مخلوقات عجیب و غریب و ناشناخته ای در آنجا در حال زندگی باشند.

این موجودات می توانند خودشان را در زیر زمین زنده نگهدارند، فشار و گرمای موجود را تحمل کنند و حتی برخی از آنها برای میلیون ها سال زنده می مانند. از جمله این موجودات می توان به برخی باکتری ها اشاره کرد.

این یافته ها حاصل همکاری یک گروه بین المللی از دانشمندان است که به مدت بیش از ۱۰ سال با هم همکاری کرده اند. داده های این طرح پژوهشی از صدها نقطه مختلف جهان جمع آوری شده و برخی نمونه ها از معادن و حفره های بزرگی در عمق ۵ کیلومتری زمین جمع آوری شده اند. نکته جالب آن است که تعدادی از نمونه ها از عمق ۲.۵ کیلومتری زیر کف اقیانوس جمع آوری شده اند.

 

 
 

 

تعداد گونه های سلولی در حال حیات در عمق کره زمین ۶ x۱۰^۲۹ واحد برآورد شده است. محققان می گویند در زیر کف دریاها و اقیانوس ها هم تقریبا ۱۵ تا ۲۳ تن توده انبوه کربنی وجود دارد که فضایی بالغ بر ۲.۳ میلیارد کیلومتر مکعب را اشغال کرده و این رقم دو برابر مجموع حجم اقیانوس های جهان است.

نکته جالب آن است که موجودات در حال زندگی در عمق زمین از تنوع ژنتیکی فراوانی برخوردارند که مشابه با تنوع ژنتیکی موجودات در حال زندگی در سطح کره زمین است. البته اکثر این موجودات را باکتری ها و قارچ ها تشکیل می دهند. تعداد زیادی از این موجودات هنوز ناشناخته هستند و برخی از آنها در زیر کف اقیانوس ها و به فاصله ۱۰.۵ کیلومتری از آن زندگی می کنند.


-کشف باکتری جدیدی در یک معدن طلا واقع در آفریقای جنوبی دانشمندان را بر آن داشت که به این باور برسند که موجودات زنده ای هستند که زیر پای ما زندگی می کنند.

 

 
 

 

به گزارش کلیک، مناطقی از جهان هستی که در گذشته غیرقابل سکونت تصور می شدند با توجه به کشف جدید می توانند مستعد وجود زندگی باشند. دانشمندان با کشف باکتری جدیدی با نام ” Desulforudis audaxviator” در عمق ۲٫۸ کیلومتر پایین تر از سطح زمین قصد تجدید نظر روی فرضیه های شان دال بر وجود زندگی در فضا را دارند. دانشمندان موفق به کشف باکتری‌هایی شدند که معتقدند این باکتری‌ها انرژی خود را از تجزیه‌ رادیواکتیو موادی مانند اورانیوم، تامین می‌کنند بنابراین دیدگاه دانشمندان درخصوص وجود زندگی موجودات بیگانه خارج از پرتوهای کیهانی بر اساس کشف جدید تغییر یابد. با توجه به کشف جدید دانشمندان باید در مورد اینکه موجودات زنده در فضا انرژی خود را از کجا می گیرند و تقویت می شوند تجدید نظر کنند. “دامیترا آتری” که این یافته را منتشر کرده مدعی است کشف این باکتری بسیار نظر مرا به سمت خود جلب کرده است چراکه این باکتری در محاصره گوگرد و مولکول های آب در دل یک سنگ توسط تابش اشعه کشف شد. بنابراین با سفر به اعماق زمین موجودات زنده‌ای کشف خواهند شد که زندگی آنها متکی بر امواج کیهانی است و آتری روی این موضوع متمرکز شده است. حتی وی به این احتمال که بیگانگان بتوانند با محرک های غیرمنتظره ای مانند تابش کیهانی نیز زنده بمانند پرداخته است. این بدان معنی است که زندگی بیگانگان می تواند در مناطقی از جهان که در گذشته غیرقابل سکونت بوده امکان پذیر باشد. آتری به این نکته پرداخته که ممکن است موجودات زنده‌ای وجود داشته باشند که انرژی خود را از امواج کهکشانی تامین می‌کنند و براساس فرضیات و نظریه‌ وی می توان این جانداران را در زمین و اعماق آن نیز حتی پیدا کرد


-همچنین دانشمندان موفق به شناسايي گونه جديدي از كِرم‌ها -كه موجودات چندسلولي هستند - در عمق 3900 متري زمين شدند. 

 

 
 

 

به گزارش 'نیچر'، گروهی از متخصصان توانستند گونه جدیدی از كرم‌ها را شناسایی كنند كه در اعماق زمین و در جایی كه پیش از این تصور می‌شد تنها ساكنان آن موجودات تك‌سلولی هستند زندگی می‌كنند.

این گونه جدید كه 'هالیسفالوبوس مفیستو' نام دارد، در عمق 3900 متری یك معدن طلای قدیمی واقع در آفریقای جنوبی كشف شده است.

این كرم عجیب در دمای 47 درجه سانتیگراد و در بین جریان‌های آبی شدید كه بین صخره‌های اعماق زمین جاری هستند زندگی می‌كند.

به گفته دانشمندان، به دلیل كم‌بود اكسیژن در اعماق زیاد، تنها موجودات تك‌سلولی توانایی زیستن در چنین مكان‌هایی را دارند اما 'هالیسفالوبوس مفیستو' تنها موجود زنده چند سلولی شناخته‌شده است كه در عمق 3900 متری زمین زندگی می‌كند.

به دلیل عدم امكان دسترسی به اعماق بیشتر و دشواری‌های موجود در راه بررسی حیات در این مناطق، حتی در صورت وجود گونه‌های دیگری از موجودات چندسلولی، دانشمندان تا كنون موفق به شناخت گونه‌های دیگر نشده‌اند، با وجود این تلاش دانشمندان همچنان ادامه دارد.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    3,155 بازدید

    0 نظر

    درج: 14 خرداد 1399

    توسط: e.timsari
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    black friday
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir