احتمال کر شدن در ساکت ترین اتاق جهان

0
احتمال کر شدن در ساکت ترین اتاق جهان

این اتاق «بی پژواک» نام دارد، یعنی هیچ صدا و انعکاس صوتی در آن صورت نمی‌گیرد. به طوری که حتی دست زدن معمولی می‌تواند صدای ناهنجار و آزاردهنده تولید کند. کیه که درباره ی شلوغی و سرو صدای کوچه و خیابون غر غر نکنه و از این نترسه که یه روزی ممکنه به خاطر زندگی کردن تو شهر دیوونه بشه؟ گاهی اوقات، آدم به کمی آرامش و سکوت برای سالم موندن احتیاج داره. جایی باشه که بتونه خلوت کنه و هیچ سر و صدایی اذیتش نکنه. ولی شاید براتون جالب باشه اگه بفهمید سکوت زیادی هم به اندازه ی سر و صدای زیاد میتونه دیوونه کننده باشه! این چیزیه که دانشمندان “مینیپولیس”، با درست کردن ساکت ترین اتاق  دنیا فهمیده اند.

ساکت ترین نقطه جهان

 

 
 

 

در دنیایی که هر روز با سر و صداهای گوشخراش زیادی روبرو می شویم پیدا کردن مکانی کاملا آرام و ساکت مطمئنا لذتبخش است. خب، جالب است بدانید که اتاقی در شهر مینیاپولیس ایالات متحده وجود دارد که به عنوان ساکت ترین نقطه جهان شهرت پیدا کرده است. با این حال، برخلاف چیزی که به نظر می رسد این سکوت مطلق اصلا آرامش‌بخش و لذت بخش نیست و گفته می شود که هیچ کس برای مدت طولانی نمی تواند سکوتِ کرکننده این اتاق را تحمل کند. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد این اتاق خاص و عجیب بیشتر صحبت کنیم.

ساکت ترین اتاق جهان

 

 
 

 

ساکت ترین نقطه جهان در واقع اتاقی بدون پژواک و بخشی از آزمایشگاه اورفیلد در مینه سوتاست. این اتاق آن قدر ساکت است که بیش از ۴۵ دقیقه نمی توانید سکوت آن را تحمل کنید وگرنه دیوانه می شوید. داخل این اتاق بسیار ساکت است، آن قدر ساکت که صداهای پس زمینه به صورت دسیبل منفی اندازه گیری می شوند. یکی از علایق آقای استیو اورفیلد، موسس و بنیانگذار این آزمایشگاه این است که تاثیر صدا و به ویژه سکوت بر احساس راحتی و آسایش مردم را بررسی کند.

پیاز بتنی

 

 
 

 

برای رسیدن به این درجه از سکوت و بی‌پژواکی، این اتاق شبیه به ساختار پیاز طراحی شده است تا آن را از بقیه بخش‌های ساختمان و جهان پیرامون جدا کند.اتاق بی‌پژواک مایکروسافت از ۶ لایه بتن و استیل ساخته شده و تقریبا هیچ ارتباطی با ساختمان‌های اطراف ندارد زیرا در بالای ردیفی از فنرهای محرک لرزان قرار دارد.در فضای داخلی، تیغه‌های فایبرگلسی روی زمین، سقف و دیوارها تعبیه شده‌اند تا امواج صوتی را پیش از این که به داخل اتاق راه پیدا کنند، بشکنند. کف زمین به طور مجزا دارای شبکه‌ای از کابل‌های جذب صداست. به گفته گوپال، طراحی، برنامه‌ریزی و ساخت این اتاق حدود یک سال و نیم به طول انجامید.

 

 
 

 

وی در این مورد توضیح می‌دهد:

«من بدنبال مکانی بودم که میزان نویزهای صوتی داخل ساختمان در آن بسیار ضعیف باشد. همچنین من باید این اتاق را در داخل ساختمان مایکروسافت طراحی می‌کردم.

از این رو ۶ طبقه به زیر زمین رفتیم. ما مجبور بودیم ۱۲ اتاق بتنی مخصوص در این زیرزمین بسازیم تا تمامی صداهای اضافی را مسدود کنند. بیشتر تمرکز و توجه ما روی جزئیات ریزی بود که می‌توانست صداها را از بیرون به سمت داخل هدایت کند، همچون صدای لوله‌های آب پاش خودکار، سنسورهای ضدحریق و سیستم تهویه هوا. همچنین داکت‌ها هم با متریال‌های جذب صدا ساخته می‌شدند.

نتیجه نهایی این کار این بود که میزان نویزی که در داخل این اتاق وجود دارد -۲۰٫۳dBA است. یعنی نویز فراگیر در اتاق بی‌پژواک ۲۰٫۳ دسی‌بل زیر آستانه شنوایی انسان است. برای درک درست این عدد کافیست بدانید ضعیف‌ترین صدایی که می‌توان در یک اتاق تاریک شنید، تنفس آرام با میزان ۱۰ دسی‌بلی است.

 

 
 

 

آقای استیو اورفیلد در مصاحبه ای در مورد ساکت ترین نقطه جهان گفته است:

«ما مردم را به چالش می کشیم تا در تاریکی در ساکت ترین نقطه جهان بنشینند و ببینند تا کجا می توانند این حجم از سکوت را تحمل کنند. جالب است دانید که طولانی ترین مدتی که کسی توانسه در این اتاق بماند ۴۵ دقیقه بوده است! هنگامی که در این اتاق قرار می گیرید گوش هایتان حساسیت بیشتری پیدا می کنند و شروع به شنیدن چیزهایی می کنید که قبلا نشنیده اید. مثلا می توانید صدای ضربان قلبان، حتی صدای شش هایتان که از هوا پر و خالی می شوند و صدای قار و قور بلند شکمتان را بشنوید.


در اتاق بدون پژواک شما تبدیل به صدا می شوید!

 

 
 

 

هدف از ساخت ساکت ترین مکان در جهان چیست؟

 

 
 

 

با این حال هدف از ساخت این اتاق آزار و اذیت مردم نبوده است! شرکت ها و کمپانی های مختلف محصولاتشان را در این اتاق تست می کنند تا شنود و بلندی صدای آن ها را اندازه گیری کنند. به تازگی سازمان فضانوردی ناسا هم فضانوردانش را به این اتاق می فرستد تا خود را برای تحمل سکوت کرکننده فضا آماده کنند. این اتاق کاربردهای حرفه ای دارد، اما برای من و شما این اتاق مکانی گیج کننده و اذیت کننده خواهد بود. به گفته آقای اورفیلد این اتاق ها برای تست کردن وسایل و ابزارآلات هستند نه انسان ها. به طور مثال، یکی از مشتریان دائمی استیو کسی است که مدعی است بی صداترین یخچال در آمریکا را ساخته است. هر سال جدیدترین محصول این شرکت به این اتاق آورده می شود تا میزان بلندی و سر و صدایش به طور دقیق اندازه گیری شود.

 

 
 

 

از جمله محصولاتی که از این اتاق رد شده و صلاحیتشان تایید شده است می‌توان به سرفس‌های مایکروسافت، کنسول‌های بازی اکس‌باکس و عینک‌های واقعیت مجازی هولولنز اشاره کرد. از آنجا که آزمایشگاه اورفیلد تنها اتاق بی‌پژواک معتبر در سراسر آمریکاست، محصولات متنوع‌تر در حوزه‌های کاری متفاوتی در آن آزمایش می‌شوند.

از جمله می‌توان به دریچه‌های قلب، وسایل کمکی شنوایی، قطعات خودرو، دستگاه‌های آپنه خواب و … اشاره کرد.


هیچ کس بیش از ۴۵ دقیقه نمی تواند در این اتاق بماند!

افرادی که وارد ساکت ترین نقطه جهان می شوند نه تنها پس از مدتی شروع به شنیدن صدای ضربان قلب می کنند، بلکه در جهت یابی و حتی ایستادن هم دچار مشکل می شوند! شاید باورتان نشود اما ظاهرا ایستادن، راه رفتن و جهت یابی ما انسان ها هم تا حد زیادی به سر و صداهای اطرافمان بستگی دارد؛ دقیقا همان صداهایی که گاهی از آن شاکی هستیم!

اورفیلد در رابطه با این ویژگی عجیب اتاق بدون پژواک می گوید:

ما انسان ها بر اساس صداهایی که می شنویم جهت یابی می کنیم و می توانیم راه برویم. در اتاق بدون پژواک هیچ سرنخی برای جهت یابی وجود ندارد و همین باعث سردرگمی افراد می شود. اگر نیم ساعت در این اتاق بمانید نمی توانید از روی صندلی بلند شوید!

 

 
 

 

بنابراین دفعه بعد که از سر و صدا و هیاهوی تمدن خسته شدید و دوست داشتید در سکوت مطلق باشید مراقب باشید که چه آرزویی می کنید!

استیو اورفیلد در رابطه با این اتاق گفته، «ما هر هفته هزاران درخواست از سراسر جهان برای بازدید از این اتاق داریم. تجربه بی صدایی یک تجربه کاملا جسمانی است و چیزی برای آموزش یا ایجاد باور خاص ندارد.»

استیو اورفیلد کسی است که آزمایشگاه اختصاصی خود و اتاق بی‌پژواک را در ساختمانی ساخته که زمانی «استودیو ۸۰» بود – استودیوی ضبط بازسازی شده‌ای که هنرمندان بزرگی همچون باب دیلن، پرینس و کت استیونس اهنگ‌های خود را در آن ضبط کرده‌اند. 

به گفته اورفیلد، تجربه سکوت کرکننده در این اتاق به این بستگی دارد که فرد پیش از ورود به این اتاق در چه محلی حضور داشته است. کسانی که از محیط‌های خیلی شلوغ و پر سر و صدا وارد این اتاق می‌شوند، کمتر می‌توانند این میزان از سکوت را درک کنند در نتیجه تجربه عجیب‌تری را پشت سر خواهند گذاشت.

البته این حس به سن افراد هم مربوط است. هر چه فرد پیرتر باشد کمتر می‌تواند با فضا خودش را تطبیق بدهد و در نتیجه سکوت بیشتری را تجربه خواهد کرد.

چراغ خاموش

 

 
 

 

اتاق بی‌پژواک مایکروسافت در حال حاضر در گینس به عنوان ساکت‌ترین مکان جهان نامش به ثبت رسیده است. بد نیست بدانید این عنوان در سال ۲۰۱۵ به Orfield Labs در مینه‌پولیس تعلق داشت.

برخلاف مایکروسافت، بازدید از این اتاق برای عموم آزاد است و در حال حاضر یکی از جاذبه‌های گردشگری این منطقه بشمار می‌رود.

اتاق های بدون پژواک | Anechoic Chambers

 

 
 

 

ایده اتاق های بدون پژواک، بدون اکو که «اتاق های مرده» هم نامیده می شوند اولین بار در جریان جنگ جهانی دوم مطرح و ساخته شدند. این اتاق ها در آن زمان برای تست و بررسی تجهیزات ارتباطی و شنودی نظامی ساخته شده بودند. طراحی این اتاق ها به گونه ای است که کلیه امواج صوتی یا ارتعاشات الکترومغناطیسی را جذب کند. امروزه اتاق های بدون پژواک برای مقاصد مختلف و آزمایش و بررسی محصولات مختلف استفاده می شوند و اندازه آن ها از اندازه یک مایکرویو تا مکان های بزرگی که هواپیما هم در آن جا می شود متغیر است.

در آخر هم اشاره کنیم، طولانی‌ترین زمانی که یک نفر توانسته در اتاق بی‌پژواک بماند، ۵۵ دقیقه بوده است. این در حالیست که برخی تا ۳۰ دقیقه می‌توانند بمانند اما عده‌ای در همان ثانیه‌های اول طاقت‌شان طاق شده و از اتاق بیرون می‌آیند.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    5,628 بازدید

    0 نظر

    درج: 30 مرداد 1399

    توسط: e.timsari
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir