اسیدها موادی ترش مزهاند که خاصیت خورندگی دارند و شناساگرها را تغییر رنگ میدهند و بازها را خنثی میکنند. بازها موادی با مزه گس هستند که تلخ اند و حالتی مانند صابون در تماس با دست دارند، شناساگرها را تغییر رنگ میدهند و اسیدها را خنثی میکنند. همچنین اگر یک اسید و یک باز با هم واکنش بدهند تولید نمک و گاز هیدروژن می کنند.
خواص عمومی اسیدها
محلول آبی آنها یونهای پروتون آزاد میکند.
موادی هستند که از نظر مزه ترشند.
کاغذ تورنسل را سرخ رنگ میکنند. با برخی فلزات مانند آهن و روی ترکیب شده گاز هیدروژن میدهند.
با قلیاها (بازها) واکنش نموده و املاح را تشکیل میدهند.
با کربنات کلسیم (مثلاً به صورت سنگ مرمر) به شدت واکنش دارند، طوری که کف میکنند و گاز کربنیک آزاد مینمایند.
خواص عمومی باز
باز در شیمی، رایجترین برداشت از مادهای محلول است که میتواند پروتونها را بپذیرد. از باز بیشتر به عنوان یک قلیا نام میبرند (تنها اگر یونهای -OH در آن باشد). این موضوع به نظریه برانستد-لوری در مورد اسیدها و بازها اشاره دارد. در تعریف دیگر، باز به هر ترکیب شیمیایی گفته میشود که وقتی در آب حل شد، به آن pH بیشتر از 7 بدهد. سدیم هیدروکسید و آمونیاک نمونههایی از بازهای ساده هستند. بازها شور مزهاند. از بازهها میتوان به عنوان شناساگر استفاده کرد و همچنین بازها با چربی واکنش میدهند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: