چطور رتبه برتر کنکور شویم؟

0

موفق شدن در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه های معتبر کشور، آرزو و خواسته خیلی از دانش آموزان هست. حالا شاید برای شما سوال باشد که چگونه در کنکور موفق شویم؟ چگونه رتبه برتر تجربی شویم و یا در کنکور ریاضی چگونه رتبه زیر هزار شویم؟ رتبه برتر شدن در کنکور چه مراحلی دارد؟
به دست آوردن رتبه برتر کنکور هدفی است که اگر در طول مسیرتان نظم و برنامه ریزی مناسبی داشته باشید و با جدیت برای آن تلاش کنید، کاملا قابل دسترسی است. اما دستیابی به این هدف مشروط بر این است که با گذشت زمان، انگیزه و اشتیاق اولیه خود را از دست ندهید و مشکلات، دلسرد شدن ها و خستگی هایی که در طول سال برایتان به وجود می آید را کنترل کنید. در واقع رمز و راز اصلی موفق شدن در کنکور همین مسائل هست. البته تکنیک ها و نکاتی هست که موفقیت شما را در کنکور بیشتر تضمین می کند.

شما باید این باور را در خود تقویت کنید که هر مشکلی که بر سر راه شما قرار بگیرد، شما از آن قوی تر هستید و همه توانایی های لازم برای غلبه بر سخت ترین مباحث درسی و حل تست ها در وجود شما قرار داده شده است. از افکار منفی و حواشی که ذهن شما را خسته کرده و شما را از هدفتان دور می کنند، کناره گیری کنید. برای خودتان اهدافی تعیین کنید و برای رسیدن به این اهداف، سخت تلاش کنید. حتما علاوه بر هدف اصلی این سال، که رتبه برتر شدن در کنکور است، برای خودتان اهداف ماهیانه، هفتگی و روزانه نیز تعیین کنید. سپس برای محقق کردن این اهداف تمام تلاشتان را به کار بگیرید تا شیرینی دستیابی به هدف را تجربه کنید. در واقع فقط اهداف بلند مدت برای رتبه برتر شدن فقط کافی نیستند و باید اهداف کوتاه مدت و دقیقی را برای خودتان تعیین کنید.

در طول این مسیر، برای رتبه برتر شدن در کنکور سراسری لازم است که:
1) رفتارهایی را انجام دهید که رتبه های برتر عادت به انجام آن داشته اند؛ مثل برنامه ریزی اصولی برای کنکور، نظم و تعهد به برنامه ریزی، تغذیه مناسب برای دانش آموزان و ...
2) از برخی عادت ها و رفتارهایی که مانع این هستند که شما رتبه برتر کنکور شوید، دوری کنید؛ مثل تنبلی در درس خواندن،بی توجهی به اصول صحیح مطالعاتی، عوامل اعتیاد رفتاری  و ...
3) در نهایت تکنیک هایی را فرا بگیرید که رتبه های برتر کنکور از آن ها استفاده کرده اند؛ مثل بهترین روش های مطالعه دروس برای کنکور، توانایی کنترل و مدیریت آزمون، کنترل استرس امتحان و ...
برای جواب دادن به این سوال که چگونه در کنکور موفق شویم؛ در ادامه این مقاله به بررسی 3 مورد بالا می پردازیم تا شما را برای رتبه برتر شدن آماده کنیم. این موارد بر اساس تجربه مشاورین کنکور جمع آوری شده است و حاصل بررسی نحوه مطالعه و موفقیت رتبه های برتر هست، پس اگر برایتان سوال شده است که چطور رتبه برتر کنکور شویم و یا حتی چگونه رتبه 3 رقمی شویم و ...، با در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

1. تمرکز، شرط اصلی رتبه برتر کنکور شدن
تمرکز حواس در هنگام درس خواندن، کلید اصلی و اساسی درک و فهم مطالب است و کلید اساسی تمرکز حواس، استفاده از روش هایی است که باعث تقویت و پرورش مهارت های لازم برای این کار است. بنابراین بدون تمرکز حواس ممکن است درک و فهم مطلبی که فقط یک ساعت وقت لازم داشته باشد، ساعت ها وقت بگیرد؛ اما به خوبی فهمیده نشود و اثر مثبتی نداشته باشد. از این رو کاربرد روش ها و فنونی که به شما کمک می کند تا به هنگام مطالعه فعال باشید، تمرکز حواس را تقویت کرده و مهارت شما را در ایجاد  و افزایش تمرکز هنگام درس خواندن بیشتر می کند. هر چه تمرکز شما هنگام درس خواندن بیشتر باشد، مطالب را بهتر درک می کنید و هنگام آزمون دادن نیز مطالب را راحت تر و سریع تر به خاطر می آورید. در ضمن پیشنهاد می شود با جستجو در مقالات و کتاب های مفید، برای افزایش تمرکز خودتان اقدام کنید تا احتمال موفقیت خودتان در کنکور را بیشتر کنید.

2. تاثیر مشاور تحصیلی در رسیدن به رتبه برتر
وجود یک مشاور تحصیلی متجرب و متخصص که به بررسی روند درس خواندن شما و دلایل فراز و نشیب های شما در طول سال تحصیلی بپردازد، عامل بسیار مهمی است که تقریبا تمام رتبه های برتر کنکور از آن بهره می برند. مشاور تحصیلی شما به دلیل تجربه ای که دارد، در موقعیت های مختلف و حساس نقش مهمی در تعیین موفقیت شما دارد. کار اصلی یک مشاور تحصیلی، جهت دادن به برنامه های شما، انگیزه دادن، پیگیری و نظارت روش مطالعاتی شما و رفع اشکالاتی است که شما از وجود آن ها بی خبرید. وجود یک مشاور خوب نه فقط در حوزه تحصیل و کنکور دادن، بلکه در بیشتر مراحل زندگی نیز لازم و ضروری است. بنابراین از تاثیر مهمی که انتخاب یک مشاور تحصیلی مناسب در موفقیت شما خواهد داشت، غافل نشوید.

3. استفاده از دفتر برنامه ریزی
همه ی کارهای مهم زندگی آدم ها با برنامه ریزی به نتیجه می رسد. تمام رتبه های برتر کنکور و هم چنین تمام انسان های موفق دیگر در هر زمینه ای، برای دستیابی به اهداف کوچک و بزرگشان از برنامه ریزی های منظم استفاده می کنند. مطمئن باشید بدون برنامه ریزی پیشرفته کنکور، در طول مسیر رتبه برتر شدن به پیچیدگی ها و مشکلاتی برمی خورید که با برنامه ریزی کردن به سادگی می توانستید همه آن ها را کنترل کنید. هم چنین برای این که به موقع به بودجه آزمون های آزمایشی برسید یا برای اینکه بتوانید مباحث یک امتحان را تا قبل از روز آزمون مرور کنید، بدون شک نیازمند برنامه ریزی هستید.
برنامه ریزی قانون نانوشته زندگی آدم هاست و کسانی که سعی می کنند از این قانون تبعییت نکنند، نقض قانون زندگی کرده اند و شاید کمترین جزای آن ها این باشد که نادیده گرفته شوند و به موفقیت های دلخواهشان دست پیدا نکنند. برای این که شبیه به رتبه های برتر درس بخوانید، نیازمند برنامه ریزی هدفمند هستید و برای این کار نیاز به یک دفتر برنامه ریزی خوب دارید. هم چنین هنگامی که برنامه های نوشته شده خود را اجرا کنید و آن ها را در دفتر برنامه ریزی خود ثبت کنید، انگیزه خیلی بیشتری برای ادامه کار و انجام بقیه برنامه ها خواهید داشت و احساس می کنید به هدف نهایی خود و رسیدن به رتبه برتر کنکور یک قدم نزدیک تر شده اید.

4. افزایش ساعت مطالعه
یکی دیگر از عوامل موفقیت رتبه های برتر کنکور، ساعت مطالعه بالای آن ها در طول سال می باشد. البته افزایش ساعت مطالعه امری تدریجی است که در طول زمان صورت می گیرد، اما باید خود را ملزم کنید که به مرور به ساعت مطالعه مطلوب برسید. به خاطر داشته باشید رتبه برتر کنکور شدن هدف بزرگ و باارزشی است؛ بنابراین به زحمت و تلاش زیادی هم نیاز دارد. داشتن برنامه ریزی مناسب نیز نقش مهمی در افزایش ساعت مطالعه دارد؛ زیرا هنگامی که برنامه های درسی ما مشخص و مکتوب باشد، برای انجام دادن این برنامه ها، خود را ملزم به افزایش مقدار مطالعه هفتگی می کنیم.

5. استفاده از منابع کمک درسی لازم
استفاده از منابع کمک آموزشی مناسب، از عوامل بسیار مهم موفقیت در کنکور می باشد که باید به درستی و با نظر مشاوران و دبیران متخصص انتخاب شود. یک کتاب کمک درسی خوب باید مطالب و مفاهیم کتاب درسی را کاملا پوشش دهد، درسنامه های مفید و کاربردی داشته باشد و از تست های آموزشی و سنجشی مناسبی برخوردار باشد.

1. افکار منفی
اعتماد به نفس پایین، تردید در آغاز کردن، فکر کردن به نتیجه و ترس از موفق نشدن، همگی عواملی هستند که باعث افزایش استرس و نگرانی شما می شوند و نتیجه ای جز دور کردن شما از هدفتان در پی نخواهند داشت. هنگامی که هدف خود را انتخاب کردید و تصمیم گرفتید شما هم یکی از رتبه های برتر کنکور امسال باشید، با جدیت کار خود را شروع کنید. به افکار منفی و استرس زا اجازه ندهید وقت شما را تلف کنند و باعث دلسردی شما شوند. هرچقدر بیشتر نگران نتیجه نهایی باشید، انگیزه و اشتیاق اولیه شما کاهش می یابد. درعوض باید با برنامه ریزی و هدف گذاری مناسب، روحیه و انگیزه خود را افزایش دهید. به توانایی های خودتان باور داشته باشید و برای رسیدن به هدفتان، از عوامل ذکر شده در قسمت قبلی کمک بگیرید و در این صورت مطئن باشید لایق رسیدن به بهترین نتیجه هستید.
سعی کنید عوامل حاشیه سازی که باعث نگرانی و استرس شما می شود را مدیریت کنید و درنهایت نتیجه کارتان را به خدای مهربان بسپارید تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

2. حضور نداشتن در کلاس
گاه ممکن است دچار وسوسه شوید که کلاس درس وقتتان را تلف می کند و حضور در مدرسه سبب کمبود وقت برای مطالعه آن دسته از کتاب های درسی می‌گردد که برای شما در کنکور مهم است؛ ولی اشتباه همین جا است که با این تصور، در کلاس غیبت می کنید و یا با تأخیر به کلاس می روید و از نکات مهمی که ممکن است در جمع کلاس به ذهن خود و دوستانتان برسد غافل می شوید.
نگرش و نظر دانش آموزان درباره مدرسه بر چگونگی مطالعه و درس خواندن و حتی رفتار آن ها تاثیر دارد. بعضی از دانش آموزان به درس و کلاس نگرش منفی دارند و به درس و کلاس و معلم مدرسه خوشبین نیستند. طبیعی است که این گروه از دانش آموزان توجه زیادی به یادگیری و مطالعه نشان نمی دهند و در نتیجه موفقیت های چندانی نیز کسب نمی کنند. بدین ترتیب نگرش مثبت داشتن یا خوشبینی نسبت به مدرسه، می تواند باعث موفقیت در مدرسه و کنکور و یا امتحانات ورودی هر مؤسسه‌ ای گردد.
اگر چه گاهی در این کلاس ها درباره درس ها اطلاعات کم و یا تکراری به دست می آورید، ولی همین شما را بس است که یک نکته که ممکن است جزء سوالات کنکور باشد، در آن جا پیدا کنید. وقتی به طور منظم به کلاس ها می روید، خبرها و اطلاعات ضروری و مفید مربوط به درس و تکلیف و امتحان را دریافت می کنید. یادداشت برداری هم یکی از نکات اساسی است که به شما کمک می کند تمرکز کنید و هر آنچه در کلاس می گذرد، از ذهنتان دور نگردد.

3. ترس از سوال پرسیدن از موانع دستیابی به رتبه برتر
نکته دیگر که حائز اهمیت است این است که چگونه سوال کنیم. گاه نسبت به موضوع مورد بحث در کلاس آگاهی و تسلط دارید، ولی برای روشن تر شدن مساله لازم است یک سوال مطرح کنید. سوال کردن جزء مهم زندگی دانش آموزی و دانشجویی است و باعث افزایش تمرکز حواس، افزایش سرعت یادگیری و جلوگیری از به خواب رفتن و خیال پردازی در کلاس درس می شود. پیشنهاد می کنیم برای موضوعات درسی از روش پیش مطالعه استفاده کنید. مباحثی که قرار است در کلاس تدریس شود را روز قبل خودتان مطالعه کنید و سوالاتی که در ذهنتان ایجاد می شود را یادداشت کنید و در کلاس درس از معلم خود بپرسید. این تکنیک تاثیر بسیار زیادی در یادگیری شما دارد و روشی است که بسیاری از رتبه های برتر از آن بهره می برند.

4. تاثیر استفاده از موبایل 
بحث استفاده از گوشی موبایل و بهانه های دانش آموزان برای آلارم صبح بیدار شدن و استفاده از ماشین حساب و آهنگ گوش کردن همیشه وجود داشته است. ولی به نظر خود شما، آیا می شود با وجود این همه فضای مجازی (اینستاگرام و تلگرام و واتس آپ و ...) با تمرکز کانل و با خیال آسوده درس خواند؟
هرچند بسیاری از دانش آموزان قصد دارند در سال کنکور به صورت کنترل شده و محدود از گوشی موبایل استفاده کنند، اما واقعیت این است که حتی بسیاری از افراد بزرگسال هم قادر به محدود کردن استفاده از اینترنت تلفن همراهشان نیستند. بنابراین شما هم چنین انتظاری از خودتان نداشته باشید. از سوی دیگر، همین استفاده محدود و کوتاه مدت نیز (اگر امکان پذیر باشد)، باعث درگیری و مغشوش شدن ذهن شما شده و کاهش کیفیت مطالعه شما را به همراه دارد. پس امیدوار بودن به استفاده از گوشی هوشمند و رسیدن به رتبه برتر کنکور ، تقریبا غیرعملی است.
پیشنهاد ما این است که برای مواقعی که کلاس دارید یا باید به خانواده خود درباره مسئله ای اطلاع رسانی کنید، از یک گوشی غیر هوشمند استفاده کنید.

5. تاثیر خواب نامناسب 
یکی از مهم ترین مواردی که در سال کنکور نیاز به توجه ویژه دارد، خواب کافی و مناسب است. شما علاوه بر این که به مقدار خواب کافی نیاز دارید، باید در ساعات مناسبی نیز بخوابید. رعایت نظم در خوابیدن، به این معنی است که در ساعات مشخصی به خواب بروید و بیدار شوید. خیلی از کنکوری ها شب بیداری می کنند و این مسئله به تدریج باعث کاهش تمرکز و کاهش یادگیری آن ها می شود. این درحالی است که این دانش آموزان انتظار دارند پیشرفت کنند و نتایج بهتری کسب کنند، اما در حقیقت روز به روز نتایج ضعیف تری به دست می آورند و خسته تر می شوند.
از نظر فیزیولوژیکی نیز کم خوابی باعث آسیب های زیادی مانند تحریک پذیری، سر درد، کاهش قدرت یادگیری، دید ضعیف، عدم تمرکز، مشکلات حافظه و ... می شود.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    748 بازدید

    0 نظر

    درج: 20 آبان 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir