جالب ترین روش های نوین مطالعه

0

بسیاری از ما مطالعه کردن را کاری خسته کننده و سختی می دانیم و خیلی وقت ها نتیجه ای که میخواهیم را از آن نمی گیریم. یکی از دلایل آن این است که از روش های نوین مطالعه استفاده نمی کنیم یا اگر استفاده می کنیم هم استفاده مان درست نیست. روش هایی مثل کدینگ یا کد گذاری که امروزه بسیار فراگیر شده اند، به درستی استفاده نمی شوند و دیگر روش ها هم که معمولا اصلا استفاده ای ندارند. ما در این مقاله سعی کرده ایم تا علاوه بر معرفی روش های نوین مطالعه نحوه استفاده از آن ها را هم به شما آموزش دهیم. 

کد گذاری یا کدینگ
اولین روش از بهترین روش های نوین مطالعه ، کد گذاری یا کدینگ مطالب مهم است. کد گذاری به ما کمک می کند چند مفهوم و موضوع مختلف را در قالب یک کلمه یا یک جمله به خاطر بسپاریم. این کار نه تنها در وقت و زمان ما صرفه جویی می کند، بلکه با کم کردن حجم مطالب باعث می شود که مغز و حافظه مان هم بتوانند راحتتر این مطالب را به خاطر بسپارند. همچنین کدینگ به دلیل اینکه معمولا شکل عجیب یا خندهاما کدینگ یا کد گذاری چگونه است؟ برای اینکه یک مطلب یا بخش از را کد گذاری کنیم دو راه داریم:
1.از طریق معنا و آوا آنرا کد گذاری کنیم
2.با توجه به شکل ظاهری و حروف آن را کد گذاری کنیم
در روش اول که عموما در دروسی مثل زبان استفاده می شود، ما سعی میکنیم که با استفاده از نوع تلفظ کلمه و شباهت آن با یک کلمه فارسی آنرا حفظ کنیم. مثلا کلمه fabricate که به معنای از خود داستان در اوردن، مثل کلمه فابریکت در فارسی تلفظ می شود. پس می توانیم کد این کلمه را اینگونه بسازیم که : رفیق فابریکت که فقط داستان بافی میکنه. در روش دوم اما ما سعی می کنیم که با توجه به شکل ظاهری کلمه یا مفهوم آنرا کد گذاری کنیم. مثلا felon به معنای تبهکار، که مانند کلمه فلان در فارسی نوشته می شود. می توانیم برای این کلمه این کد را بسیازیم: فلانی آدم تبهکاریه. 
فراموش نکنید که استفاده از مسائل خنده دار و یا عجیب می تواند تا چند برابر باعث بالاتر رفتن میزان به خاطر سپردن مطالب در افراد شود. سعی کنید در تمام کد هایتان از این نکته بهره ببرید اما نه تا جایی که یادگیری کدها از خود مطلب سخت تر شود.

مطالب را برای خود تکرار کنید
مطالب بسیار زیادی همه روزه به مغز ما وارد می شوند. اما تمام این دانش و مطالبی که به مغز ما ورود پیدا می کنند قرار نیست در آن ثبت شوند. از آن بدتر اینکه حتی اگر بتوانیم همه این مطالب را در ذهن خود ثبت کنیم، تا زمانی که نتوانیم از اندوخته هایمان استفاده کنیم ارزشی برایمان نخواهند داشت. پس بهتر است هرچه زودتر راهی برای فعال کردن این دانش استفاده کنیم. پیش تر و در مقاله چگونه مفهومی درس بخوانیم به شما از اهمیت اینکه مطالب را به خودمان آموزش بدهیم صحبت کرده بودیم. توصیه ما به شما این است که از این روش به عنوان یکی از روش های نوین مطالعه به این صورت استفاده کنید.
گوشی تلفن همراه خود را بردارید و شروع کنید در هنگام تدریس به خودتان صدایتان را کاملا صبط کنید. فراموش نکنید که حتما مطالب را به زبان خود بیان کنید و تنها کلمات کلیدی را عینا نقل کنید. اگر هم درک درستی از کلمات کلیدی ندارید، می توانید مقاله روش های خلاصه نویسی را مطالعه کنید. پس از اینکه صدای خود را ضبط کردید آنرا پخش کنید و به آن گوش دهدی. در همین حین هم کتاب درسی تان را به دقت بررسی کنید تا بتوانید اشتباهات یا مطالبی که فراموش کرده اید را هم پیدا کنید و آنها را یادداشت کنید. این مشکلات را برطرف کرده و در نهایت یک ویس نهایی برای مرور خود ذخیره کنید.

تصویر سازی
بار ها و بار ها از اهمیت و جایگاه تصویر سازی در مطالعاتمان صحبت کرده ایم. ذهن ما تصاویر را بهتر پردازش می کند و می تواند آنها را راحتتر به یاد بسپارد و یادآوری آنها هم برایش ساده تر خواهد بود. به همین دلیل حتما به شما توصیه می کنیم که از تصویر ها، عکس ها و فیلم هایی که مرتبط با مطالبی که مطالعه می کنید بیشترین بهره راببرید. اما آیا حتما باید عکسی در کار باشد؟ آیا تنها تصاویر هستند که به یادگیری ما کمک می کنند؟ 
وقتی صحبت از یکی از بهترین روش های نوین مطالعه به میان می آید، قطعا بسیاری از مشکلات و معضلات مربوط به آن هم قبلا پیش بینی و حذف شده اند. ممکن است که دروسی مثل ریاضی به سبب اینکه به جز عدد و فرمول هیچ تصویر و عکس جذابی نداشته باشد، اما همچنان می شود به کمک برخی ابزارها کاری کرد تا تصویر سازی در آن اتفاق بیافتد. راهکار مقابله با این مشکل، این است که از خودکار یا مداد های رنگی تا حد ممکن استفاده کنیم. تحقیقات نشان می هند که استفاده از رنگ های مختلف در حال نگارش یک متن به مغز ما کمک خواهد کرد که مغز ما در هنگام مطالعه خسته نشود و بتواند به خوبی مطالب را یاد بگیرید.

خلاصه نویسی با دست
شاید چندان مهم به نظر نیاید، اما نوشتن مطالب درسی با دست می تواند تا ۵۰ درصد به حافظه ما در یادگیری این مطالب کمک کند. تحقیقات نشان داده اند که افرادی که در حین کلاس کار خاصی انجام نمی دهند و ترجیح می دهند به جای علامتگذاری کلمات کلیدی یا یادداشت برداری ، یا صدای استاد را ضبط کنند و یا حتی بدتر از آن اینکه هیچ کاری انجام ندهند. حتی اغلب افرادی که صدای استاد را ضبط می کنند هم به ندرت مطالبی را که استاد بیان کرده یاد می گیرند. پس بهتر است که چه در زمان مطالعه خودمان و چه در مدرسه و دانشگاه  همواره از مطالبی که در اختیار دارید خلاصه نویسی کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

کم بخوان، همیشه بخوان!
یکی از مواردی که اغلب افراد آن را رعایت نمی کنند، میزان زمان و مطالبی است که به هر جلسه مطالعه شان اختصاص می دهند. بسیاری از دوستان و یا حتی خود ما سعی می کنیم تا در کوتاهترین زمان ممکن بیشترین میزان مطالب را مطالعه کنیم. این اتفاق موجب خستگی شما و مغز شما خواهد شد و در نتیجه بازده خوبی برای شما و مغزتان نخواهد داشت. برای همین هم که شده شما باید سعی کنید همیشه مطالب را دسته بندی و گروه بندی کنید. اینگونه نه تنها یاد می گیریم که برای درس خواندن چگونه برنامه ریزی کنیم ، بلکه با یکی از مهمترین روش های مطالعه هم آشنا می شویم.
سعی کنید مطالب درسی را بخش بخش کرده و در هر چلسه مطالعه خود آنها را مطالعه کنید. داشتن دانش عمیق در مورد یک مطلب یا در یک زمینه خاص به شما کمک می کند که در مسیر پیشرفت و دانشگاه بسیار راحتتر به سعادت برسید. اما اگر می خواهید مطالب بیشتری را مطالعه کنید، آموزش تندخوانی یکی از مهمترین و بهترین مهارت هایی است که می تواند به شما کمک کند تا هم سریعتر بخوانید و هم دقیق تر. 

حرف پایانی
یاد گرفتن و استفاده از یک روش مطالعه می تواند به هر یک از ما کمک کند که نه تنها در حوزه تحصیلی، بلکه در تمام جنبه های زندگی، با سرعت بیشتری پیشرفت کنیم. اما یک راه میانبر وجود دارد که آنهم می تواند در کنار تمام نکات گفته شده به ما کمک کند.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    640 بازدید

    0 نظر

    درج: 4 آبان 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir