شما در طول روز کارهای غیر مفیدی انجام می دهید که خودتان هم متوجه نمی شوید ولی این کارها وقت شما را تلف می کنند و باعث می شوند به کارهای مهم نرسید.
قطعاً بسیاری از ما تجربه داریم که قرار است کار مهمی را به انجام برسانیم اما سرگرم کار های حاشیه می شویم و وقت مان را هدر می دهیم در حالیکه خودمان هم متوجه نمی شویم که کارهای غیر مفید را انجام می دهیم و باعث می شویم که به کارهای ضروری تر نرسیم. در این قسمت قصد داریم کارها و عادات روزمره ای را به شما معرفی کنیم که انجام شان جز هدر دادن وقت، چیزی برایمان ندارد.
شبکه اجتماعی
حتما برایتان پیش آمده که قصد دارید 5 تا 10 دقیقه صرف گشت و گذار در اینستاگرام و تلگرام و... کنید و ناگهان می بینید که نیم ساعت یا یک ساعت از وقت تان هدر رفته است. شبکه های اجتماعی به خاطر جذابیت بالایی که دارند، وقت ما را هدر می دهند بنابراین باید مدیریت زمان را در مورد آن ها به کار ببندیم.
به تاخیر انداختن کارها
به تاخیر انداختن کار ها بزرگترین اشتباه برای هدر دادن وقت است. اگر شما هر کاری را در زمان درست انجام دهید، قطعاً پشت سر هم کارهای خود را کامل می کنید و دیگر درگیر نمی شوید اما به تأخیر انداختن باعث می شود که زمان زیادی از شما هدر برود.
بی نظمی
اگر خانه شما بی نظم و نا مرتب باشد، مجبورید زمان زیادی را به دنبال چیز های مختلف بگردید. در نتیجه وقت تان هدر می رود و نمی توانید به کار های مهم خد برسید. پس بهتر است همیشه محیط اطراف تان را مرتب نگه دارید.
فراموش کردن برنامه ریزی
اگر شما برنامه ریزی داشته باشید، متوجه می شوید که تایم زیادی هدر نمی رود اما بدون برنامه ریزی به دلیل اینکه مدام باید بین کارهای تان فکر کنید که دقیقاً چه کاری مهم تر است، وقت تان هدر می رود و سردرگم هستید.
کامل نکردن یک سیکل یا چرخه
منظور ما از چرخه این است هر کاری را که شروع می کنید، تا انتها به پایان برسانید. اگر عادت ندارید کار های خود را تا آخر تمام کنید و بعد به سراغ کار بعدی بروید ، همه کارهای تان روی یکدیگر تلنبار می شود و وقت تان هدر می رود.
کمک نخواستن
ما نمی توانیم به تنهایی همه کارهای مهم را به انجام برسانیم و گاهی اوقات به کمک دیگران نیاز داریم. پس باید سعی کنید که در کار های ضروری از دیگران کمک بگیرید و با همکاری آن ها زودتر به نتیجه برسید.
نه نگفتن به دیگران
آیا همیشه هر درخواست دیگران را قبول می کنید؟ انجام این کار باعث می شود که پر مشغله باشید. به عنوان مثال به جای این که به کار خودتان برسید، باید فرزندان و دوستان را از مدرسه به خانه برسانید که همین عاملی برای هدر رفتن وقت شما خواهد بود.
کارهای غیرضروری
اکثر ما وقت مان را صرف انجام کار هایی می کنیم که هرگز ضروری نیستند و زمان زیادی را هدر می دهیم. به عنوان مثال گالری گوشی خود را باز می کنیم و شروع به دیدن عکس های قدیمی می کنیم که قطعاً کار مفیدی نخواهد بود.
نداشتن روتین
اگر شما یک روتین منظم نداشته باشید، در طول روز سردرگم هستید و نمی دانید که دقیقا باید چه کار کنید. همین فکر کردن ها و سردرگمی ها عامل هدر دادن وقت می شود زیرا برنامه منظم و چیده شده ندارید اما اگر خودتان روتین منظم به وجود بیاورید، ذهن ناخودآگاه تان بدون اینکه مجبور باشید فکر کنید، می داند که دقیقاً باید چه کار کند.
اولویت بندی نداشتن
اگر شما بدانید که اولویت تان با کدام کار است و چه زمانی باید به سراغ درست کردن غذا ، مرور کردن درس ها و یا انجام کار های مربوط به محل کار و غیره بروید، قطعاً کارهای تان پشت سر هم و به ترتیب اولویت و اهمیت انجام خواهد شد؛ بدون این که وقت تان هدر برود.