رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه امسال 7 هزار و 950 نفر از دانش آموزان در طرح سنجش جهش تحصیلی شرکت کردند ، گفت : نتیجه قطعی این طرح پایان شهریور ماه اعلام می شود .
مجید قدمی روز دوشنبه با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 9 هزار نفر درخواست جهش تحصیلی داشتیم که از این تعداد 4 هزار و 500 نفر موفق به انجام جهش شدند، درباره دلایل کاهش تقاضا برای جهش افزود: در سال های گذشته خانواده ها به طور غیر رسمی و با همکاری مدیران مدارس فرزندان خود را که متولد نیمه دوم سال و در مهرماه بودند برای جهش تحصیلی به سازمان آموزش و پرورش استثنایی معرفی می کردند تا به این ترتیب یک سال عقب ماندگی را جبران کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: از آنجا که با تخلفات مدیران مدارس برخورد شده است هر سال شاهد اقدامات کمتری در این زمینه هستیم و به همین دلیل درخواست جهش تحصیلی پایین آمده است.
قدمی تصریح کرد: البته به دلیل تغییر نگرش خانواده ها که ترجیح می دهند از روش های دیگری به استعداد و هوش فرزندشان کمک کنند و علائق را در نظر بگیرند تا اینکه صرفا بخواهند یک پایه تحصیلی آنها را ارتقا دهند شاهد کاهش درخواست جهش هستیم.
وی اظهار داشت: گرایش به جهش تحصیلی کماکان در میان دانش آموزان وجود دارد ولی شرط اول آن است که فرد بتواند در مدرسه شرایط اولیه و معدل مناسب را داشته باشد؛ در صورتی که دانش آموز در تمامی دروس پایه مورد درخواست نمرات لازم را کسب کند در تست هوش سازمان آموزش و پرورش استثنایی شرکت می کند تا با کسب حد نصاب نمره قبولی به او اجازه جهش داده شود.
قدمی با بیان اینکه جهش از پایه اول به سوم ، دوم به چهارم ، سوم به پنجم و چهارم به ششم ابتدایی انجام می شود و ما جهش از پایه پنجم به مقطع جدید نداریم، ادامه داد: البته متقاضیان جهش چند پایه هم داریم به این نحو که فرد باید درخواست خود را ارائه داد و پس از تایید مدرسه، تست هوش برای دانش آموز انجام شود که سال گذشته یک مورد جهش دو پایه و یک مورد هم جهش از اول ابتدایی به پایه هفتم داشتیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش قدمی با تاکید بر اینکه برای دوره راهنمایی جهش تحصیلی نداریم، افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش دانش آموزان حداکثر دو بار می توانند از جهش در دوره ابتدایی استفاده کنند، تصریح کرد: هر ساله آزمون هوش و سنجش دانش آموزان داوطلب جهش تحصیلی در دوره ابتدایی برگزار میشود.
وی بیان داشت: جهش تحصیلی به این معنا است که دانشآموز دو پایه تحصیلی را در یک سال طی کند و از مزایای جهش می توان به صرفهجویی 10 میلیارد تومانی و کاهش تراکم دانش آموزی اشاره کرد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی اضافه کرد: هرچند باید دقت شود تست هوش جهش تحصیلی با دقت و کمترین ضریب خطا صورت گیرد تا در آینده دانش آموز را دچار آسیب و فشار روحی نکند اما بخش قابل توجهی از دانشآموزان متقاضی جهش تحصیلی از شرایط ایدهآل برخوردار نیستند و با شرایط حداقلی مراجعه میکنند بنابراین خانوادهها باید توجه کنند جهش تحصیلی صرفا برای دانشآموزانی است که از لحاظ بهره هوشی سرآمد باشند و صرفا درس خواندن بودن کفایت نمی کند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: