حال در ابتدای دهه سوم قرن جدید میلادی، پردازش کوانتومی به یکی از شاخههای تاثیرگذار فناوری تبدیل شده و علاوه بر علوم کامپیوتر، سایر زمینههای علمی را نیز با خود به سوی پیشرفت هدایت میکند. اکنون یک شرکت فعال در این زمینه به نام Zapata Computing میخواهد در همکاری با دانشگاه هال انگلستان، از دانش کوانتوم خود برای پیدا کردن حیات در اعماق فضا استفاده نماید.
این همکاری قصد دارد ویژگیهای نرمافزاری پلتفرم کوانتومی Orquestra را برای ساخت مدلهای نجومی دقیق به کار گیرد و مقادیر زیادی از داده را جمعآوری و پردازش کند. یکی از دانشمندان دانشگاه هال در این باره میگوید؛
هرچند کامپیوترهای کوانتومی هنوز در مراحل اولیه توسعه خود قرار دارند و در بسیاری از موارد نسبت به پردازندههای کلاسیک عملکرد بهتری از خود نشان نمیدهند، شرکت Zapata موفق شده به کمک دستگاههایی با قدرت پردازشی 50 تا 100 کیوبیت، نتایج بسیار مناسبی در جهت حل مسائل کیهانی پیچیده بردارد.
این دانشمند اعتقاد دارد که پلتفرم کوانتومی Orquestra به محققان اجازه میدهد تا نرمافزارهای پیشرفتهای تولید نمایند که علاوه بر سازگاری با رایانههای کوانتومی نسبتاً ساده امروزی، سازگاری لازم با دستگاه پردازش کوانتومی قدرتمندتر آینده را نیز داشته باشند.
در سال 2016، گروهی از محققان دانشگاه MIT لیستی از 14 هزار مولکول که میتوانند نشانگر وجود حیات در سیارات شبیه به زمین باشند، تهیه کردند و شرکت رایانش کوانتومی Zapata قرار است با ساخت یک دیتابیس از همه ارتعاشات ممکن این مولکولها در واکنش با تابش فروسرخ ستارههای نزدیک به خود، به بررسی نشانههای بیولوژیکی حیات در سیارات شبیه به زمین بپردازد.
برای تشخیص همه این مولکولها، نیاز به مدلهای بسیار دقیق بر اساس محاسبات بسیار پیچیده وجود دارد. گفته میشود که پلتفرم Orquestra مراحل اولیه ارزیابی این تحقیق را آغاز کرده و تا هشت هفته دیگر، اولین نتایج خود را در اختیار محققان خواهد گذاشت.