چند گونۀ حیاتی که برای نجات سیاره به آنها نیاز داریم

0
چند گونۀ حیاتی که برای نجات سیاره به آنها نیاز داریم

گونه‌های زیادی بخش‌های به شدت تخصصی را در اکوسیستم‌هایشان اشغال می‌کنند و نقش‌های حیاتی را در چرخۀ زندگی‌شان ایفا می‌نمایند. از میان میلیون‌ها گونه بر روی سیاره زمین، بعضی‌ها مهمتر از بقیه هستند.

اگرچه انتخاب حیاتی‌ترین گونه دشوار است، اما بدون شک بعضی از گونه‌ها مهمتر از بقیه هستند. یازده مورد زیر نمونه‌های اصلی هستند و اگر از بین بروند، تداوم حیات بر روی زمین غیرممکن خواهد بود.

۱-زنبورهای عسل برای اکوسیستم حیاتی‌اند

زنبورهای عسل در ۱۰۰ میلیون سال پیش یا از زمان ظهورشان کمی تغییر کرده‌اند. از آن زمان به بعد، آنها به عنصر حیاتی سلامت و اکوسیستم ما تبدیل شده‌اند. تکامل آنها در کنار حشراتِ گرده‌‌افشان اهمیت زیادی در چرخه‌ی حیات برخی از گونه‌های گیاهی دارد. این رابطه‌ی شبه‌هم‌زیست سودمند و آرام برای میلیون‌ها سال وجود داشته، اما کاربرد مدرن آفت‌کش‌ها این رابطه‌ی مهم را تهدید کرده است. برآورد شده که حدود ۷۰ درصد از محصولاتی که مصرف می‌کنیم به رابطه‌ی متقابل بین گیاهان و زنبورها تکیه می‌کنند. زنبورهای عسل اهمیت زیادی دارند و انقراض آنها تداوم سلامت اکوسیستم را به شدت به خطر می‌اندازد. از بین رفتن آنها تراژیک است، اما شاید بتوانیم برای آنها جایگزین پیدا کنیم.

 

 
 

 

۲-قارچ‌ها بازیافت‌کننده‌های زمین هستند

قارچ‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگونی ظاهر می‌شوند. بعضی از آنها غذاها را فاسد می‌کنند، بقیه پنی‌سیلین را فراهم می‌سازند و بقیه طعم خوبی در سفرۀ غذا عرضه می‌کنند. به بیان ساده می‌توان گفت که بدون تنوع وسیع قارچ‌ها در سراسر دنیا، زندگی بر روی سیارۀ زمین به سرعت مشکل‌ساز خواهد شد.

در صورت از بین رفتن گیاهان و حیوانات، گونه‌های قارچ نقش‌های حیاتی در بازگشت مواد مغذی به زنجیرۀ غذای ایفا می‌کنند. آنها در اصل بازیافت‌کنندگان در زمین هستند. با این حال، علی‌رغم این مسئله، گونه‌های زیادی در اثر آلودگی و فعالیت‌های کشاورزی در معرض انقراض قرار دارند.

 

 
 

 

۳-ماهی مِنهَدن برای زنجیره‌های غذایی دریایی حیاتی است

ممکن است در نگاه اول ماهی مِنهَدن(Menhaden) تأثیرگذار نباشد، اما این ماهی کوچک بعنوان یک منبع غذایی برای بسیاری از حیوانات در بالای زنجیره‌ی غذایی اهمیت زیادی دارد. اما این حیوانات نیز به غذا احتیاج دارند. غذای آنها جلبک‌های اقیانوس است که موجب می‌شود جمعیت جلبک‌ها کنترل گردد و از رشد جلبک‌ها در میان رواناب‌ها جلوگیری می‌کند. آنها در حال حاضر بیش از حد صید می‌شوند – کاری که به «ریه‌ی خلیج» آسیب جبران‌ناپذیری وارد می‌کند.

 

 
 

 

۴-کرم‌های خالکی تبادلگر گرما بر روی زمین هستند

کرم‌های خاکی نقش بسیار مهمی برای زیست‌کرۀ زمین ایفا می‌کنند. زندگی شلوغ آنها صرف هوادهی خاک و غنی‌سازی آن با مواد آلی و معدنی، فوق‌العاده حیاتی است.

آنها در واقع قهرمان‌های ستایش نشدۀ باغ‌ها در دنیا هستند. اما کرم‌های خاکی به دلیل کاربرد در کود کشاورزی و اسیدی کردن دائمی خاک به طور جدی در معرض تهدید قرار دارند. خاک‌هایی با pH پایین اثرات جدی بر توانایی تولیدمثل کرم‌های خاکی می‌گذارند.

 

 
 

 

 

۵-کوسه‌ها گونه‌های دیگر را چک می‌کنند

کوسه‌ها بسیار ترسناک هستند، اما نقش حیاتی در اقیانوس ایفا می‌کنند. آنها بعنوان شکارچیان اعظم به حفظ جمعیت‌ گونه‌های دیگر کمک می‌کنند.

فعالیت‌های زیست‌محیطی و انسانی گوناگون در چند دهه گذشته، به جمعیت آنها آسیب رسانده‌ است

 

 
 

 

۶-دم‌فنری‌ها برگ‌ها را به مواد مغذی تبدیل می‌کنند

دم‌فنری‌ها همانند قارچ‌ها به بازیافت مواد مغذی مرده به زنده کمک می‌کنند. آمار نشان می‌دهد که آنها مسئول ۲۰% از تجزیه‌ی ضایعات برگ هستند. اگر دمای جهانی به اندازۀ کافی بالا رود، جمعیت‌ دم‌فنری‌ها به خطر می‌افتد.

 

 
 

 

۷-مورچه‌ها برای اکوسیستم‌ها بسیار حیاتی‌ هستند

آخرین گزینۀ مهم مورچه‌ها هستند. این حشرات نظامی مثل کرم‌های خاکی فعالیت‌های بازیافت حیاتی را در اکوسیستم‌های زمین انجام می‌دهند.

آنها الهام‌بخش توسعۀ هوش مصنوعی هستند. افزایش دمای جهانی می‌تواند اثرات جدی بر جمعیت مورچه‌ها در سراسر دنیا بگذارد.

 

 
 

 

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,359 بازدید

    0 نظر

    درج: 10 اردیبهشت 1399

    توسط: mahini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir