وجود سیارات سرد در سراسر راه‌شیری

0
وجود سیارات سرد در سراسر راه‌شیری
بیگ بنگ: پژوهشگران به سرپرستی دانشگاه اوزاکا و ناسا دریافتند که توزیع سیارات سرد در کهکشان راه شیری به فاصله‌ی آن‌ها از مرکز کهکشان بستگی ندارد.
اگرچه تاکنون هزاران سیاره در راه شیری کشف شده‌، اما اکثر آن‌ها در محدودۀ چندین هزار سال نوری از زمین قرار دارند. با این حال، قطر کهکشان ما بیش از ۱۰۰ هزار سال نوری است و این واقعیت بررسی توزیع کهکشانی سیارات را دچار مشکل می‌کند. اما اکنون، گروهی از محققان موفق شدند راهی برای غلبه بر این مشکل بیابند.
بر اساس پژوهشی که بتازگی منتشر شده، محققان به سرپرستی دانشگاه اوزاکا و ناسا موفق شدند با ترکیب رصدهای مختلف و مدل‌سازی تعیین کنند که احتمال تشکیل سیارات میزبان چگونه نسبت به فاصله‌ی آن‌ها از مرکز کهکشان تغییر می‌کند.
رصدها مبتنی بر پدیده‌ای به نام «میکرولنزینگ گرانشی» بودند که بر اساس آن اجرامی نظیر سیارات مانند لنز رفتار می‌کنند و نور ستارگان دوردست را خم کرده و تصویر آن‌ها را بزرگنمایی می‌کنند. با این روش می‌توان برای تشخیص سیارات سردی شبیه به “مشتری” و “نپتون” استفاده کرد که در سرتاسر راه شیری، از قرص کهکشانی گرفته تا برآمدگی کهکشانی(Galactic Bulge) یا ناحیه مرکزی کهکشان قرار دارند.

“دای‌سوکه سوزوکی”، نویسندۀ همکار در این مقاله عنوان کرد: «تکنیک میکرولنزینگ گرانشی امروزه تنها روشی است که از طریق آن می‌توان دربارۀ توزیع سیارات در راه شیری تحقیق کرد. اما تاکنون سیارات اندکی شناسایی شده‌اند چون اندازه‌گیری فاصله‌ی سیاراتی که بیش از ۱۰ هزار سال نوری از خورشید فاصله دارند کار دشواری است.
برای حل این مشکل، دانشمندان به جای فاکتور توزیع، کمیتی را در نظر گرفتند که حرکت نسبی لنزها و فاصله‌ی منبع نوری در میکرولنزینگ سیاره‌ای را توصیف می‌کند. با مقایسۀ توزیع سیارات رصدشده در رویدادهای میکرولنزینگ و توزیع پیش‌بینی شده در مدل کهکشانی، پژوهشگران توانستند توزیع کهکشانی سیارات را حدس بزنند.

نتایج نشان می‌دهد که توزیع سیاره‌ای بستگی اندکی به فاصلۀ سیارات از مرکز کهکشان دارد. در عوض، سیارات سردی که در مدارهای دوردست حول ستارگان خود می‌گردند به نظر می‌رسد در سرتاسر راه شیری وجود دارند. یکی از این مکان‌ها برآمدگی کهکشانی است که نسبت به پیرامونش محیط کاملاً متفاوتی دارد و مدت زیادی بود که حضور سیارات در آن قطعی به نظر نمی‌رسید.
“نائوکی کوشیموتو”، سرپرست این پژوهش عنوان کرد: «ستارگان در ناحیه‌ی برآمدگی کهکشانی پیرترند و نسبت به ستارگان منظومه‌های پیرامون‌شان به یکدیگر نزدیکترند. این کشف که سیارات در هر دو محیط ستاره‌ای حضور دارند می‌تواند درک ما از چگونگی تشکیل سیارات و تاریخچه‌ی تشکیل آن‌ها در کهکشان راه شیری را بهبود بخشد.»
به نظر پژوهشگران، قدم بعدی باید شامل ادغام این نتایج با اندازه‌گیری‌های مبتنی بر اختلاف‌منظر میکرولنز یا درخشنگی لنزها باشد – دو کمیت مهم دیگر که با میکرولنزینگ سیاره‌ای مرتبط هستند. جزئیات بیشتر این پژوهش در Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    375 بازدید

    0 نظر

    درج: 7 مهر 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های لقمه
    سمپادیوم
    کنکوریوم
    مهارت معلمی دین و زندگی واقعا جامع کنکور فرهنگیان

    دسته بندی مطالب

    کتاب های تیزهوشان
    کتاب های تست پایه

    آخرین نظرات ارسالی

    خیلی عالیه خیلی عالیه
    سلام کنکوریوم تجربی کنکور ۱۴۰۳ کی موجود میشه؟ سلام کنکوریوم
    نروژی اولی از راسته یا چپ؟ نروژی اولی از راسته یا چپ؟
    سلام وقت بخیر،بیخشید این کتاب تا اوایل بهمن موجود میشه خواهشا

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir