کهکشان راه شیری گاز کهکشان‌های مجاور را می‌رباید

0
کهکشان راه شیری گاز کهکشان‌های مجاور را می‌رباید

نتایج یک مطالعۀ جدید نشان می‌دهد که کهکشان راه شیری، گاز کهکشان‌های اقماری کوچکتر از خود را می‌رباید و موجب می‌شود ستاره‌ها و سیارات با سرعت بیشتری تشکیل شوند.

کهکشان‌ها بازیافت کننده‌های بزرگی هستند. بادهای ستاره‌ها و انفجارهای اَبَرنواختری، گاز را به خارج این صفحه کهکشانی و به درون هاله‌ای که اطراف این کهکشان وجود دارد، می‌فرستند و در آنجا این گاز برای تشکیل ستاره‌های جدید به کهکشان باز می‌گردد.

اکنون کارشناسان با بررسی داده‌های گرفته شده از تلسکوپ فضایی هابل، جریان گاز را درون و خارج از کهکشان راه شیری بررسی و در کمال تعجب مشاهده کردند که میزان گاز ورودی به این کهکشان بیشتر از میزان گاز خروجی از آن است. «اندرو فاکس» از موسسه علوم تلسکوپ فضایی در بالتیمور واقع در مریلند و همکارانش در این مطالعه، ۲۰۰ رصد تلسکوپ فضایی هابل را از این هاله گاز که اطراف کهکشان راه شیری را فرا گرفته است، بررسی کردند.

هابل در این رصدها از اندازه‌گیری‌های فرابنفش استفاده کرده است، زیرا ابرهای گازی که این هاله کهکشانی را می‌سازند، تنها زمانی قابل رویت هستند که با این بخش از طیف نور مشاهده شوند. نور ناشی از اختروش‌های دوردست – هسته‌های بسیار درخشان از کهکشان‌های فعال که انرژی آن‌ها از سیاهچاله‌های فوق‌العاده بزرگ تامین می‌شود – برای شناسایی ابرهای گازی استفاده شدند.

 

 
 

 

این گاز بخشی از نور اختروش‌ها را جذب می‌کند و به محققان اجازه می‌دهد تا موقعیت آن را ردیابی کنند. جهت حرکات این گازها با نحوه جابجایی فرکانس نور تعیین می‌شود. به گفته محققان، بررسی ۱۰ ساله داده‌های فرابنفش تلسکوپ هابل نشان داد که میزان ورودی گاز به کهکشان راه شیری بیشتر از میزان خروجی گاز از این کهکشان است. هنوز مشخص نیست که این گاز اضافی از کجا می‌آید – اما دو امکان در این رابطه وجود دارد.

نکتۀ مهم این است که این گاز می‌تواند از خلاء میان کهکشان‌ها جمع‌آوری شده باشد، اما اخترشناسان معتقدند که احتمالاً کهکشان راه شیری با استفاده از نیروی گرانشی بیشتر خود، این گازها را از کهکشان‌های اقماری کوچکتر خود می‌رباید.

کهکشان اقماری( Satellite galaxy) کهکشانی است که به صورتی مداری به دور یک کهکشان بزرگ می‌چرخد.این گردش بر اثر کشش گرانشی است. در یک جفت کهکشانی که حالت مداری دارند اگر یکی بسیار بزرگ‌تر از دیگر باشد، کهکشان بزرگتر کهکشان اصلی و دومی اقماری نامیده می‌شود. یک مطالعۀ جدید نیز نشان می‌دهد کهکشان راه شیری احتمالا ۱۰۰ “کهکشان اقماری” کم نور به دور خود داشته باشد.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    939 بازدید

    0 نظر

    درج: 6 اردیبهشت 1399

    توسط: mahini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir