تحقیقات دانشمندان در مرکز علوم سلامتی دانشگاه تگزاس نشان میدهد که یک مولکول شکر بر قلب فشار آورده و پروتئینهای ماهیچه آن را تغییر داده که درنهایت به سکته و نارسایی قلبی منجر میشود.
دکتر هنریش تیگمیر محقق اصلی و استاد قلب شناسی مرکز سلامت دانشگاه تگزاس اظهار داشت: گلوکوز متابولیک فسفات- 6 - گلوکز (glucose metabolite glucose 6-phosphate) در نتیجه خوردن بیش از حد نشاسته و یا شکر روی هم انباشته میشود.
تیگمیر با انجام آزمایشهای پیش بالینی در مدلهای حیوانی و همچنین آزمایشها روی بافت گرفته شده از بیماران در موسسه قلب تگزاس که بخشی از ماهیچه قلبشان برای کاهش دستگاه کمکی بطن چپ برداشته شده بود نتایج این تحقیقات را اعلام کردند. هر دو تحقیقات دارای نتیجه یکسان صدمه ایجاد شده توسط گلوکوز متابولیک فسفات- 6 – گلوکز بود. تیگمیر گفت: وقتی که ماهیچه قلب در اثر فشار خون بالا و سایر بیماریها تحت فشار قرار گرفته و مصرف گلوکوز بیش از حد معمول میشود، قلب دچار آسیب خواهد شد.
این تحقیقات درها را به سوی درمانهای جدید باز میکند. در تحقیقات کوچک حیوانی مشخص شده است که دو داروی راپامیسین و متفورمین که در درمان دیابت مورد استفاده قرار میگیرد علامت دادن گلوکوز متابولیک فسفات- 6 – گلوکز را مختل کرده و قدرت قلب را بهبود میبخشد. تیگمیر یادآور شد که این داروها به صورت بالقوه میتواند برای درمان چنین شرایطی مورد استفاده قرار بگیرد و اکنون مسیر مطالعات آینده روی بیماران را باز کرده است. نتایج این تحقیقات در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده است.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: