برخی مواد خوراکی می توانند مینای دندان ها را دچار ساییدگی کنند که باعث می شود دندان ها در برابر گرما، سرما، شیرینی و ترشی حساس شوند.
در صورتی که تخریب مینای دندان وخیم شود با گذشت زمان دندان ها پر از منفذ می شوند. شکلات و کارامل از جمله خوراکی های هستند که به سطح دندان چسبیده و مدت زمان زیادی طول می کشد تا از روی دندان جدا شوند. همچنین شیرینی های سفت می تواند به شکستگی دندان منجر شوند. غذاهای اسیدی نیز از این دسته مواد خوراکی مضر هستند.
اگر تصور می کنید مکیدن تکه ای لیمو یک روش درمانی خانگی برای سفید کردن دندان هاست، باید در این مورد تجدید نظر کنید. دندانپزشکان توصیه می کنند پس از مصرف پرتقال ، لیمو و گریپ فروت که ترکیب اسیدی دارند، دندان ها باید شسته شوند. برخی قرص های ویتامین جویدنی نیز دارای اسیدهای فشرده هستند که با چسبیدن به دیواره های دندان به آن آسیب می رسانند.
بسیاری از ما به مصرف این نوع غذاها عادت داریم بدون آنکه از اثرات بعدی آن آگاه باشیم. تکه های چیپس سیب زمینی ، پاستا و همبرگرها به راحتی در بین دندان ها قرار می گیرند. این مواد خوردنی اگرچه جزو گروه های غذایی شیرین قرار نمی گیرند اما به سرعت به مواد قندی تبدیل می شوند. همچنین مصرف مداوم این نوع نوشیدنی ها به سلامت دندان ها آسیب می رساند.
نوشیدنی های غیرالکلی منبع اصلی قند افزوده در میان کودکان و بزرگسالان است. این نوع نوشیدنی ها علاوه بر دارا بودن قند حاوی اسیدسیتریک و فسفر نیز هستند که تخریب مینای دندان را تسریع می کنند. علاوه بر این بیشتر افراد عادت دارند در بین وعده های غذایی به جای میوه های فرآوری شده از میوه های خشک مصرف کنند اما این افراد آگاه نیستند که این نوع میوه ها نیز به دندان ها آسیب می رسانند چون حاوی قند فشرده هستند.
پزشکان همچنین مصرف آب، محصولات لبنی، میوه و سبزیجات، مغز خشکبار و چای سبز را برای کمک به سلامت دندان ها توصیه می کنند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: