10 حقیقت عجیب در مورد ماه

+1
10 حقیقت عجیب در مورد ماه

در این مطلب ده مورد از حقایق مهم و عجیب در مورد ماه را برای شما می‌گوییم:

1. شکل مردی که بر روی ماه می بینید. طبق گفته سازمان فضایی آمریکا (ناسا) در واقع حوضچه هایی هستند که از تجمع سنگ های بازالت تشکیل شده اند.

2. تا کنون 12 انسان بر روی ماه قدم برداشته اند که اولین آنها نیل آرمسترانگ بوده و بعد از وی باز آلدرین و آلن بین در ماموریت آپولو 12 بوده است. حقیقت جالبی که در مورد این ماموریت وجود دارد این است که در هنگام بلند شدن و خروج فضاپیما از جو زمین این فضاپیما 2 بار هدف رعد و برق قرار گرفت و برای مدتی از سیستم اضطراری برقی خود استفاده می کرد و در سیستم برقی آن اخلال ایجاد شده بود!

3. دمای سطح پوسته ماه به مراتب بیشتر یا کمتر از زمین می رسد به طوری که دمای آن در سردترین حالت به منفی 138 درجه سانتی گراد و در گرمترین حالت به 127 درجه سانتی گراد می رسد. دلیل این تغییرات دمایی فوق العاده شدید به وجود نداشتن جو غلیظ در ماه نسبت داده می شود.

4. به طور تقریبی 1 ماه طول می کشد که ماه به دور زمین بچرخد. دوره گردش ماه کامل به دور زمین 27 روز است که این گردش کامل نامیده می شود. اما دوره بین 1 ماه تا ماه جدید از دید زمینی 29.53 روز است که آن را ماه قمری می نامند.

5. در کشورهای لاتین زبان برای هر ماه متناسب با آداب و رسوم کشور خودشان نام های متفاوتی در نظر می گیرند ولی آنچه مرسوم است بین اقوام مختلف این است: ماه سپتامبر (شهریور) را ماه برداشت می نامند و ماه ژوئن (خرداد) را به اصطلاح ماه توت فرنگی می نامند و معتقدند که در این ماه هر آرزویی انسان داشته باشد به آن خواهد رسید و ماه اوت (مرداد) را ماه ماهی خاویار و ماه جولای (تیر) را ماه طوفان می نامند.

6. در زمان های قبل از اینکه گالیله به عنوان اولین انسان آسمان شب را با تلسکوپ ساده خود بررسی نماید تصور بر این بود که نقاط تاریک تر روی سطح ماه دریاهایی هستند که سطح این کره را پوشانده اند اما پس از رویت ماه بوسیله گالیله این تصور نادرست باطل شد. اما باز هم نام دریاهایی که بر روی ماه گذاشته بودند تغییر نکرد مانند دریای آرامش بر روی ماه (Sea of Tranquility!).

7. تصور باطلی که تعداد زیادی از ساکنین زمین بر آن معتقدند این است که روی ماه جاذبه ای وجود ندارد در حالی که ناسا تاکید بر آن دارد که ماه دارای جاذبه هست و مقدار آن بطور تقریبی 0.17 جاذبه زمین می باشد.

8. طبق گفته ناسا ماه به طور کامل کره و گرد نمی باشد بلکه به شکل تخم مرغی است که سمت برجسته آن به سمت زمین است و بیشتر جرم و جاذبه ماه در سمتی است که روبروی زمین قرار دارد (همانطور که می دانید به دلیل هماهنگ بودن چرخش زمین به دور خودش (حرکت وضعی) و چرخش ماه به دور زمین همواره ساکنین زمین تنها یک سمت ماه را می توانند تماشا نمایند).

9. همواره یکی از جالب ترین اجرامی که در آسمان زمین دیده می شود کره بزرگ ماه در افق است به طوری که خیلی از انسان ها گمان می کنند که ماه بزرگتر شده است. در حالی که این پدیده به خطای دید ماه مشهور است و بزرگ دیده شدن ماه در افق تنها به دلیل خطای دید و تحلیل نادرست مغز بر اثر مقایسه با اجرام بزرگتر روی زمین و در نتیجه بزرگ تصور کردن ماه در افق می باشد!

10. همانطور که گفته شد بر روی ماه هیچ جوی وجود ندارد ولی طبق بررسی های صورت گرفته بر روی ماه یخ وجود دارد و دانشمندان ناسا معتقد بر آن هستند که این یخ ناشی از ذرات رها شده از دنباله دارها هست که در سطح سرد ماه تبدیل به یخ می شود.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    3,546 بازدید

    0 نظر

    درج: 31 فروردین 1393

    توسط: pardis
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: عضو سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir