محققان آمریکایی می گویند : نوزادان با دانش بنیادی و اولیه زبانی به دنیا می آیند که می تواند مشخص کند "طبیعت" یا "تربیت و پرورش"، کدام یک مسئول زبان آموزی در انسان است.
در حالی که زبان ها از بسیاری از جهات از هم متفاوتند، جنبه های خاصی از آنها نیز با هم مشترکند و این جنبه ها می تواند از اصول زبان شناختی که در مغز همه انسانها فعال است ریشه بگیرد.
پروفسور "ایریس برنت" از دانشگاه نورت ایسترن در بوستون آمریکا و یکی از مولفان این پروژه که با همکاری دانشکده بین المللی مطالعات پیشرفته در ایتالیا انجام شده است، می گوید: الگوهای صوتی زبان های انسان محصول یک غریزه زیستی فطری است ؛ مانند آنچه که در صدای پرندگان شاهد آن هستیم.
بسیاری از زبان ها ترکیبات صوتی مشابهی دارند که در آغاز کلمات روی می دهد مانند "bl" در حالی که در زبان های بسیار معدودی شاهد کلماتی هستیم که lb آغاز شوند.
زبان شناسان می گویند از آن جهت چنین الگوهایی روی می دهد که مغز انسان به سمت هجاهایی مانند bla گرایش دارد نه به هجایی مانندlba .
تحقیقات پیشین نشان داده بود که بزرگسالان چنین گرایشی را ترجیح می دهند حتی اگر زبان بومی شان هیچ کلمه ای شبیه bla یا lba نداشته باشد.
محققان برای شناخت اینکه این دانش از کجا می آید، آیا این یک اصل زبانشناختی جهانی است یا خیر و آیا ناشی از تجربه انسان است یا خیر با دقت چگونگی درک انواع کلمات مختلف توسط نوزادان را بررسی کردند.
آنها از یک شیوه بی صدا و غیر تهاجمی موسوم به اسپکتروسکوپی نزدیک فروسرخ استفاده کردند تا چگونگی اکسیژن رسانی قشر مغز- نخستین سانتی مترهای ماده خاکستری مغز واقع در زیر جمجمه را بررسی کنند. اندازه این قشر با گذشت زمان تغییر می کند.
در این شیوه واکنش مغز نوزادان تازه متولد شده به شنیدن صداهای "خوب" و "بد" مانند blif و lbif مطالعه شد.
دانشمندان دریافتند نوزادان نیز مانند بزرگسالان به این دو نوع کلمه به طور متفاوتی واکنش نشان می دهند.
اگرچه این نوزادان هنوز هیچ کلمه ای را نیاموخته و حتی به مرحله صدا در آوردن هم نرسیده اند، با این حال می توانند مانند بزرگسالان شکل درست کلمات را دریابند.
محققان معتقدند که این یافته ها نشان می دهد که انسان با دانش اولیه و پایه الگو صوت زبان های انسانی متولد می شود.
نتایج این تحقیقات در نشریه PNAS منتشر شده است.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: