توصیه به یک رژیم متعادل غذایی، معقولترین راه تجویز نکتههای غذا خوردن سالم است، اما برخی از غذاها تأثیرات قابل توجهی در مغز دارند که میتوان آنها را غذای مغز نامگذاری کرد. این غذاها در سلامتی مغز به عنوان عضو مهمی از بدن که در کارکرد تمام اعضا نقش حیاتی دارد بسیار موثر است.
اگر برای به خاطر آوردن این که امروز چه روزی است و یا یک ساعت پیش چه غذایی را به عنوان ناهار صرف کردهاید، كمي بيش از حد به مغز خود فشار ميآوريد، باید به مصرف غذاهایی بپردازید که مغزتان را ارتقا بدهد، یکی از این غذاها ماهیهای چرب هستند.
اسیدهای چرب امگا 3 در ماهيهای چرب چون سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی يافت ميشود و برای تمام بخشهای بدمان ارزشهای فوق العادهای دارند و به نظر میرسد که مغز نیز از این قائده مستثنی نیست. تحقیقات دانشگاه کیوپیو در فنلاند نشان میدهد که خوردن ماهیهای چرب برای سه بار در هفته خطر مشکلات مغزی را تا 26 درصد کاهش داده و از زوال حافظه جلوگیری میکند.
خوردن برگهای سبز تیره مثل اسفناج، کلم پیچ و بروکلی که سرشار از آنتی اکسیدانها از جمله ویتامین C و بتاکاروتن است، برای سالم نگاه داشتن بدن و مغز بسیار ضروری است. این نوع سبزیجات منبع خوبی از اسیدفولیک هستند که میتوانند به سرعت پردازش اطلاعات و به یادآورن خاطرات کمک کند.
نتایج تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان میدهد که فولیک اسیدی که در این برگهای سبز سبزیجات یافت شده، میتواند در مقابل بیماریهای شناختی در سالخوردگی موثر باشد.
زرده تخم مرغها نیروگاههای تغذیهای هستند که در آنها ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای عملکرد مغز وجود دارد. این ماده غذایی ارزان که میتواند کارکردهای مختلفی در غذای روزانه داشته باشد، منبع خوبی برای آهن است که برای ایجاد سلولهای خونی قرمز که به مغز اکسیژن میرسانند، ضروری هستند و کمک میکند که کارکرد ذهنی هوشمندانه باشد و شما هوشیار و متمرکز باشید.
تخم مرغها همچنین منبع خوبی از ویتامین B12 هستند، ویتامینی که کمبود آن موجب زوال حافظه و پریشانی میشود. در این ماده غذایی همچنین ید وجود دارد که میتواند به تواناییهای کودکان در حل مسئله بیافزاید.
درحالی که مغز شما با 80 درصد آب تشکیل شده، مرطوب نگاه داشتن آن برای کمک به عملکرد آن در بهترین سطح مورد انتظار حیات است. اگرچه ممکن است کمتر کسی طرفدار خوردن آب معمولی باشد، اما جایگزین کردن آن با یک فنجان چای سبز میتواند مزیتهایی برای مغز داشته باشد.
نتایج یک تحقیق کرهای نشان میدهد که چای سبز میتواند به افزایش هوشیاری ذهن کمک کرده و حافظه را ارتقا دهد. محققان همچنین دریافتند که آنتی اکسیدانهایی که در چای سبز وجود دارد، میتواند به حفظ مغز در مقابل خطر زوال مغز کمک کند.
شاید تصور این که شکلات برای مغز مفید باشد، شبیه یک آرزو به نظر برسد، اما حقیقت این است که شکلات واقعا برای مغز موثر است و به باهوش شدن کمک میکند. در حالی که بعید به نظر میرسد که خوردن قالبهای شکلات شیری در افزایش نمره ضریب خوشی موثر باشد، اما شکلات تلخ دارای مواد شیمیایی است که به واقع موجب ارتقای مغز میشود، موادی که از آنها با عنوان flavonoid یاد شده و میتواند مهارتهای شناختی را ارتقا دهد.
محققان دریافتند که این flavonoid موجب ایجاد عصبهای جدیدی در مغز میشوند و میتوانند توانایی شکلگیری خاطرات جدید را بهبود بخشند. تحقیقات همچنین نشان میدهد که flavonoid جریان خون به مغز را نیز بهبود می بخشد.
یک تحقیق از زنان بالغی که از نوشیدنیهای شکلاتی سرشار از flavonoid استفاده کردند، نشان میدهد که جریان خون آنها به مغزشان ظرف دوساعت پس از مصرف این نوشیدنیها افزایش یافت و آنها توانستند کارهای ذهنی پیچیدهتری انجام دهند.سلامت انسانها همان چیزی است که آنها میخورند، بنابراین با درست خوردن میتوان بهتر فکر کرد.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: