کارشناسان بهداشتی رعایت پنج نکته افزایش استفاده ازمواد پتاسیم دار، نوشیدن مایعات کافی، مصرف غذای سبک و کم حجم، مصرف نکردن فست فود و غذای رستوران های بین راهی درسفر و دور ماندن از نور خورشید در ساعات داغ روز (۱۲ تا چهار بعدازظهر) را ازعوامل اصلی حفظ سلامت در تابستان می دانند.
شهزاد محمدیان کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: مواد حاوی پتاسیم از گرما زدگی در تابستان جلوگیری می کند بنابراین مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سبزیجات و میوه ها سلامتی فرد در فصل گرما را تضمین می کند.
به گفته وی، پتاسیم در انواع میوه ها و سبزیجاتی چون، کاهو، کرفس، خیار، اسفناج، زرد آلو، خربزه، هندوانه گل کلم، کلم بروکلی قارچ و گوجه فرنگی و غیره یافت می شود.
محمدیان افزود: سدیم و پتاسیم دو عنصر بسیار مهم برای حفظ فشار خون و عملکرد سیستم عصبی، اسکلتی و سلامت قلب هستند البته جبران مواد معدنی سدیم به راحتی در بدن با مصرف مواد غذایی و نمک و همچنین لبنیات وجود دارد. آب میوه های طبیعی نیز که در منازل تهیه می شود حاوی پتاسیم است.این مشاور تغذیه با بیان اینکه نوشیدنی های مناسب این فصل باید شناخته و مورد مصرف قرار گیرند، اظهارداشت: نوشیدن آب کافی هشت تا ۱۰ لیوان (بسته به ذائقه فرد) به عنوان مایع حیات به عنوان نخستین نوشیدنی فصل تابستان حایز اهمیت است.
این کارشناس تغذیه با یاد آوری اینکه در فصل تابستان سعی شود از غذاهای سبک و کم حجم استفاد شود، گفت: استفاده از غذاهایی مانند آب دوغ خیار، نان و پنیر و سبزی و سوپ های کم چرب و کم نمک در ایام تابستان و به خصوص شب هنگام را در سلامتی بسیار مفید دانست.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی یادآور شد: عموم افراد به ویژه کودکان و سالمندان در ساعات داغ روز (۱۲ تا چهار بعدازظهر) از قرار گرفتن در زیر نور خورشید در معابر، خیابان ها و امکان عمومی خودداری کنند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: