عملکرد مغز انسان در بروز هیجان، قابلیتهای بسیارش در انجام کارها و یادگیری و جرقههای ذهنی برای نوآوری، شکلگیری یک نظر و به چالش کشیدن محیطی که در آن زندگی میکنیم، واقعا استثنایی است. دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون و برکلی کالیفرنیا برای درک بهتر قدرت مغز آن را با یک ابرکامپیوتر مقایسه کردند که نتایج آن واقعا شگفتانگیز بود.
به نقل از Etecniks، دانشجویان این دانشگاهها در یک پروژه هوش مصنوعی این کار را انجام دادند.
پروژههای تاثیر هوش مصنوعی از این دست سعی در ارزیابی سرعت مغز انسان در ارسال سیگنال به شبکه داخلی دارند که از نظر عملکردی، شبیه به یک ابرکامپیوتر است.
دانشمندان برای مقایسه مغز انسان، ابرکامپیوترهایی همانند Sequoia ساخت IBM را انتخاب کردهاند که از نظر قدرت پردازش، جزو سه ابرکامپیوتر جهان است. این ابرکامپیوتر ۳/۲ در ۱۰ به توان ۱۳ تیپیاس (TEPS) است.
تیپیاس (traversed edges per second) یکی از شاخصهای ارزیابی ابرکامپیوترهاست که میتواند توسط یک خوشه ابرکامپیوتر انجام بگیرد و شامل تواناییهای ارتباطاتی و قدرت پردازش ماشین میشود. این شاخص برعکس بیشتر استاندارد متریک تعداد عملیاتها در ثانیه یا فلاپ است. در فلاپ توانایی ماشین از نظر تواناییهای ارتباطی در نظر گرفته نمیشود.
این ارزیابیها نشان میدهد که هوشی که مغز انسان در سطح بسیار پایین باید داشته باشد، دستکم به اندازه سکویاست، اما در سطوح بالاتر که مغز کاملا در حال حل مسالهای است، این میزان به ۳۰ برابر قدرت پردازش سکویا میرسد.
حال اگر بخواهیم سیمکشی مغز نوابغی چون استیون هاوکینگ را بررسی کنیم، باید بگوییم که مغز وی از متوسط ذهن انسان بالاتر است و قدرت ذهن او در مقایسه با ابرکامپیوترها بیشتر از ۳۰ درصد خواهد بود.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: