منشا 75 درصد سرطانها مصرف غذای ناسالم است!

+1
منشا 75 درصد سرطانها مصرف غذای ناسالم است!
مشهد - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت : منشا 75 درصد سرطانها ریشه در مصرف غذاهای ناسالم و غیربهداشتی دارد.
دکتر 'محمدرضا صابری' روز چهارشنبه در آستانه 'روز جهانی غذا' در جمع خبرنگاران افزود : استفاده از مواد شیمیایی مانند بنزنها و نیتراتها برای ماندگاری مواد غذایی، مواد مترشحه از باکتریها و یا کپکها مثل 'آفلاتوکسین' در مواد غذایی فاسد و مواد شیمیایی بکار رفته در دفع سموم و آفات، در ایجاد انواع سرطان نقش بسزایی دارند.

16 اکتبر برابر با 24 مهر ماه 'روز جهانی غذا' نامگذاری شده است.

وی گفت: استفاده از برخی بسته بندیها و ظروف بکار رفته برای عرضه مواد غذایی نیز با داشتن مواد شیمیایی مضر در ایجاد سرطانهای مختلف موثر است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: از سوی دیگر مصرف مواد غذایی ناسالم در ایجاد بسیاری از بیماریها نظیر بیماریهای قلبی و عروقی، گوارشی و بیماریهای عصبی نیز نقش دارد و در درازمدت کوتاهی قد و کاهش بهره وری هوشی را در کودکان سبب می شود.

وی افزود: این در حالی است که بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها به ترتیب نخستین و سومین علت مرگ و میر در ایران به شمار می روند.

دکتر صابری تاکید کرد: بازرسان دانشگاه علوم پزشکی بر فرآیند تولید کیفی مواد غذایی در کارخانه ها و واحدهای تولیدی نظارت دارند.

وی با بیان اینکه ارزش غذایی هر محصول باید بر روی بسته بندی آن درج شده باشد گفت: هم اینک تقریبا تمام مواد غذایی تولید شده در استان خراسان رضوی دارای فهرست ارزش غذایی مانند میزان کالری، نمک و شکر هستند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این حق هر شهروندی است که نسبت به ارزش غذایی مواد خریداری شده اطلاعات لازم را داشته باشد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در نشست گفت: غذا هدیه ای است که از طرف خداوند به انسانها داده شده بطوری که در 250 آیه قرآن و نیز احادیث بر اهمیت غذا و آداب غذا خوردن تاکید شده است.

دکتر 'علی اصغر اسماعیلی' با بیان اینکه خراسان رضوی قطب صنعت غذایی کشور به شمار می رود افزود: همزمان با 'روز جهانی غذا' از واحدهای تولید مواد غذایی برتر در سطح استان رضوی تجلیل می شود.

وی گفت: تجلیل از 35 واحد نمونه مواد غذایی در همایشی با حضور معاون غذا و داروی وزارت بهداشت روز 24 مهر ماه در تالار ابن سینا مشهد انجام خواهد شد.

وی افزود: واحدهای برگزیده از میان 15 شاخص ارزیابی نظیر داشتن مسوول فنی، عدم تخلف و معرفی به مراجع، داشتن آزمایشگاه، تجهیزات و فناوری فراوری، رعایت کیفیت و استانداردها و محیط مناسب تولید انتخاب شده اند.

او تعداد واحدهای تولید مواد غذایی در خراسان رضوی را 880 واحد عنوان و بیان کرد: برای مواد غذایی تولید شده در این کارخانه ها چهار هزار و 150 پروانه ساخت صادر شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی و محصولات آرایشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پارسال دو هزار و 800 بازید از واحدهای تولید مواد غذایی در خراسان رضوی انجام شد.

بطور میانگین 19 درصد صادارت سالانه خراسان رضوی مربوط به صنایع غذایی و بازارهای اصلی هدف صادراتی آن آسیای میانه، حوزه خلیج فارس و کشورهای همجوار هستند. در سال 1392 ارزش صادرات انواع محصولات صنایع غذایی و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی خراسان رضوی به 319 میلیون دلار رسید.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    4,398 بازدید

    0 نظر

    درج: 24 مهر 1393

    توسط: safari
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir