مدرسه محلی است که باید دانش آموزان در آن جا احساس نشاط و شادابی داشته باشند و در یک محیط سالم و سرشار از انرژی های مثبت به یادگیری مشغول شوند.
اما در برخی از مدارس در کشورهای مختلف جهان قوانین سفت و سختی اعمال می شود که برای بسیاری از والدین، روانشناسان، معلمان و حتی مدیرهای مدرسه جای سوال دارند!
برای اینکه با قوانین عجیب و سخت مدارس در گوشه وکنار دنیا آشنا شوید، ادامه مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
10- نخود منجمد
عکس زیر را یک دانش آموز چینی منتشر کرده و گفته که معلم برای تنبیه او، مجبورش کرده تا با زانو روی نخودهای منجد بایستد. برخی از رسانه ها ادعا می کنند که این روش تنبیهی در میان والدین و دبیران در این کشور آسیایی رایج است.
9- دوستان صمیمی
در کشور انگلستان و توابع آن داشتن دوست صمیمی در مدارس ممنوع است. این روش مورد تایید والدین، دبیران و روانشناسان قرار دارد. به این خاطر که وقتی دانش آموزان گروه های چند نفری از دوستان را تشکیل می دهند، بسیار شادتر خواهند بود و هیچ دانش آموزی نیز تنها نمی ماند.
البته این طرح با انتقادهایی نیز همراه است. در تحقیقاتی در رابطه با رشد و پرورش کودکان ثابت شده، آن دسته از دانش آموزانی که دوستان صمیمی برای خود دارند، به لحاظ ذهنی از سلامت بیشتری در طول زندگی برخوردار خواهند بود.
8- رنگ موها
مدارس توکیو اجازه رنگ کردن موها را به دانش آموزان نمی دهد. 57 درصد از مدارس عمومی در پایتخت کشور ژاپن، باید ثابت کنند که رنگ موهایش طبیعی است. برای پیشگیری از دروغگویی دانش آموزان، دبیران با خانواده آن ها تماس گرفته و در رابطه با رنگ موهایشان سوال می پرسند.
این قانون برای این است که همه دانش آموزان در مدرسه با هم برابر باشند. از آنجا که همه دانش آموزان یونیفورم های یکدست دارند، کوچک ترین تفاوتی بسیار مشخص و واضح خواهد بود و ممکن است انتقادهایی به دنبال داشته باشد.
7- ممنوعیت به زبان آوردن کلمه هایی همچون «ثروت»، «تولد» و 48 واژه دیگر
بر اساس قوانین مصوبه در شهر نیویورک، دانش آموزان اجازه بیان کلماتی همانند ثروت، تولد، طلاق، بیماری و … را ندارند. دلیل این است که این واژه های حساس که هر کدام به موضوع خاصی اشاره دارند، می تواند برای دیگر دانش آموزان یادآور خاطره های تلخی باشد.
6- خودکار قرمز
در دوران تحصیل بیشتر ما، معلم ها برای تصحیح برگه های امتحانی، املاء و … همیشه از خودکار قرمز استفاده می کردند. اما در سال های اخیر در کشورهایی همانند استرالیا و انگلستان استفاده از رنگ قرمز توسط دبیران ممنوع شده است. به این خاطر که می گویند این رنگ در کودک نوعی ترس ایجاد کرده و به لحاظ روانشناسی در روحیه او تاثیر منفی می گذارد.
رنگ هایی همانند سبز، صورتی، زرد، بنفش و آبی رنگ های ملایم تری محسوب می شوند و حسی از تهدید را منتقل نمی کنند.
5- دست بلند کردن
در دوران مدرسه، دانش آموزانی که داوطلب پاسخ دادن به سوالات هستند، دست خود را بلند می کنند. اما در ناتینگهام شایر در کشور انگلستان این کار ممنوع است. به این خاطر که می گویند همیشه یک تعداد دانش آموزان مشخص این کار را انجام می دهند و این امر در یادگیری بقیه دانش آموزان تاثیر منفی دارد. در مدارس این شهر معلم ها خودشان انتخاب می کنند که کدام دانش آموز به سوال پاسخ دهد.
البته این طرح چندان موردتایید والدین قرار ندارد. گفته می شود در این حالت، دانش آموران همیشه استرس دارند که برای پاسخ گویی سوالی که جواب آن را نمی دانند، انتخاب شوند. این در حالی است که کسی که پاسخ درست را می داند، فرصت جوابگویی ندارد.
4- دئودورانت
در مدارس پنسیلوانیا، استفاده از اسپری بدن ممنوع است به این خاطر که تا پیش از آن، چندین دانش آموز واکنس آلرژیک جدی به این اسپری نشان داده بودند. البته از دیگر دلایش هم این بود که برخی از نوجوان ها در استفاده از این اسپری های خوشبو کننده افراط می کردند.
3- چُرت ظهرگاهی
دانش آموزان در کشور چین اجازه دارند که به مدت 30 دقیقه در طول روز چُرت بزنند. معلم ها باور دارند که این خواب کوتاه در میانه روز به افزایش انرژی و قدرت یادگیری کودکان می افزاید. دانش آموزان مقطع ابتدایی اجازه دارند تا روی میزهای خود در کلاس درس بخوابند. برای این منظور، می توانند با خود پتو و بالش بیاورند. دانش آموزان بزرگ تر باید روی نیمکت بخوابند که اغلب هم موجب کمر درد و بروز مشکلاتی در ستون فقرات می شود.
2- زمان دستشویی رفتن
در دبیرستان های شیکاگو، قانون عجیبی برای دستشویی رفتن وجود دارد. دانش آموزان فقط اجازه دارند 3 بار در هر نیم سال تحصیلی کلاس را برای دستشویی رفتن ترک کنند. دلیل گذاشتن چنین قانونی هم این بوده که در گذشته دبیرستانی ها به هوای سرویس بهداشتی کلاس را ترک کرده و دیگر باز نمی گشتند.
1- ایستادن روی دست ها
تنبیه ها و قوانین خیلی عجیب بیشتر در کشورهای آسیایی مشاهده می شود. یکی از این موارد، ایستادن روی دست هاست که دانش آموزان در نتیجه حرف زدن در کلاس یا دیر آمدن، باید در گوشه کلاس یا حیاط سر و ته بایستند. البته دویدن و بالا نگه داشتن دست ها در آسمان هم از دیگر تنبیه ها بشمار می روند.