علت این امر در ساختار استثنایی جمجمه و منقار دارکوب ها نهفته است
محققان چینی با اسکن کردن دارکوب ها یک مدل ۳ بعدی کامپیوتری ارائه داده اند و از آن برای پی بردن یه ویژگی ضد ضربه بدن دارکوب ها استفاده کرده اند.
همانگونه که می دانید دارکوب ها منقارهای نیرومندی دارند که برای سوراخ کردن پوست درختان و جستجوی حشرات از آن استفاده می کنند، آنها طعمههای خود را به وسیله زبان بلند خود که دارای نوک چسبناکی است از مخفیگاهشان بیرون می کشند.
اما پرسش اینجاست که چرا دارکوب ها با وجود ضربه های مکرری که با سرعت بالا به تنه درختان وارد می کنند دچار ضربه مغزی نمی شوند؟ در واقع دلیل این امر در ساختار جمجمه و منقار این پرندگان استثنایی نهفته است که تاثیر ضربه ها را بر مغز دارکوب ها کاهش می دهد.
در بررسی های صورت گرفته محققان چینی با اسکن کردن کامل دارکوب ها یک مدل ۳ بعدی کامپیوتری ارائه داده اند و از آن برای پی بردن یه ویژگی ضد ضربه سر دارکوب ها استفاده کرده اند، به گونه ای که ساختار سر دارکوب مورد بررسی قرار گرفته و با استفاده از نرم افزارهای کامپوتری شبیه سازی شده است.
دارکوب ها می توانند با فرکانس بالای ۲۵ هرتز و سرعت معادل ۷ متر در ثانیه به تنه درختان نوک بزنند و دچار ضربه مغزی نشوند. نیروی که دارکوب از طریق نوک زدن وارد می کند درست معادل این است که یک انسان سر خود را با سرعت ۲۵ کیلومتر در ساعت به دیوار بکوبد.
این در حالی است که محققان چینی قصد دارند با پی بردن به علت محفوظ ماندن مغز و بدن دارکوب ها در برابر ضربه ها و همچنین با الهام گرفتن از ساختار بدن آنها دستگاه های ضربه گیر توسعه دهند و از آنها برای کاهش اثرات ضربه در فضاپیماها، خودروها و یا لباس های محافظتی استفاده کنند.