دارچین یک نوع ادویه خوشبو و از دارو های گیاهی خوشبو است . که در هند به نام لالجین و در اندونزی به نام چوب شیرین نامیده می شود.
درخت دارچین جزو دو لپه ای های جدا گلبرگ است وهمیشه سبز می باشد و بیشتر در هند و چین وجود دارد .دارچین از درختان بومی سریلانکا و جنوب هند است.درخت دارچین درخت کوچکی است که 5 تا 7 متر ارتفاع دارد گلهای آن در ماه های بهمن و اوایل فروردین می روید و رنگ آن قهوه ای است.
تاریخچه دارچین
سابقه مصرف و شناسایی دارچین به مصر باستان و دو هزار سال قبل میلاد برمی گردد.
طرز تهیه دارچین
وقتی دو سال از کاشت دارچین می گذرد آن را قطع می کنند و در سال بعد شاخه هایی که از کنار تنه اصلی می روید را میبرند و پوسته آن را خارج می کنند و خشک میکنند و سپس به قطعات ریز تقسیم کرده و می فروشند .
موارد مصرف دارچین
در اغلب کشورها به عنوان ادویه ،چاشنی غذا و شیرینی استفاده می شود در ایران کاربرد زیادی در قنادی ها به صورت عصاره،اسانس و گرد دارد .
خواص عمده دارچین
کنترل قند خون
کاهش سطح کلسترول
جلوگیری از آلزایمر
جلوگیری از عفونت
بهبود عملکرد بدن
پیشگیری از بیماری های قلبی
تقویت گردش خون
تسکین درد های عضلانی
جلوگیری از سرطان
بهبود بهداشت دهان و دندان
درمان سرما خوردگی و سرفه
کمک به هضم غذا ومشکلات گوارشی
دفع حشرات
جلوگیری از خون ریزی
درمان بیماری pMS.
عوارض مصرف بیش از حد دارچین
اسیب رسیدن به کبد
افزایش احتمال ابتلا به سرطان
زخم دهان
کاهش قند خون
مشکلات تنفسی
انواع دارچین
دارچین نسابیده
دارچین قلم
دارچین لوله ای
دارچین سیگاری
چوب دارچین
دارچین زرین