انتشار ساده
در نوعی انتقال که انتشار ساده نامیده میشود مستقل از پروتئینهای غشایی است. مولکولهای هیدروفوب (آب گریز) کوچک نظیر بنزن ، اکسیژن (O2) ، نیتروژن (N2) و دیاکسید کربن (CO2) به آسانی از خلال دولایهای لیپیدی غشایی در جهت شیب غلظت عبور میکنند. علاوه بر این مواد مولکولهایی نظیر آب ، گلیسرول و اوره نیز آزادانه تحت تاثیر شیب غلظت از خلال دو لایهای لیپیدی عبور میکنند. یکی از مهمترین عواملی که سرعت حرکت ماده از طریق چربی دولایه را تعیین میکند، قابلیت حلالیت آن ماده در چربی است.