فردریک ویلیام هرشل ترانه سرا و اهل نجوم بریتانیایی-آلمانی بود که به دلیل پیدا کردن سیارهٔ اورانوس به شهرت رسید. مکتشف هرشل نیز کاشف تابش فروسرخ هم هست و چندان کشفیات مختلف در عرصه ستارهشناسی دارد.
او ساخت تلسکوپ انعکاسی را با کمک خواهرش، کارولینه هرشل، آغاز کرد. با تلسکوپ بازتابی کوچک ۱۸سانتیمتری ساخت خودش سیارهی۵ اورانوس را در سال ۱۷۸۱ کشف کرد. وی با گذراندن نور خورشید از منشور به وجود تابش فروسرخ پی برد.
همچنین از هرشل ۲۴ سمفونی بر جای ماندهاست. او در سال ۱۸۱۶ لقب سر دریافت کرد. کشف دو ماهِ سیارهٔ زحل و دو ماه اورانوس (تیتانیا و اوبرون) نیز از کارهای فردریک ویلیام هرشل است اما او هیچیک از آنها را نام گذاری نکرد. پس از مرگ وی، این قمرها توسط پسرش جان هرشل، نامگذاری شدند.
ویلیام هرشل با رد کردن نور خورشید از منشور تابش فروسرخ را پیدا کرد و این زمینه نقش اصلی در شکل گرفتن بیوگرافی ویلیام هرشل داشته. به این روش که دماسنج را زیر تیکه قرمز رنگ منشور که تاریک بود نهاد و مشاهده کرد که دمای دماسنج به سرعت بالا میرود. او بخاطر همین نتیجه حاصل شد که نوعی اشعه در این قسمت وجود دارد که پنهان است و نوعی اشعه گرمایی است. بعد از آن نمایان شد که بیشتر از نصف انرژی پخش شده از خورشید، به وسیله امواج نامریی مادون قرمز به سیاره زمین میرسد. از طرف دیگر ادم هم قسمت مهمی از دمای بدن خویش را از راه تابش مادون قرمز با اطراف جا به جا میکند؛ در حقیقت درک کردن تابش مادون قرمز بود که سال ها بعد مبنای پیدایش اولین سامانههای گرمایش تابشی جدید را فراهم ساخت.