روبرت بونزن (روبِرت ویلهلم ابرهارد بونزن ) شیمیدان برجستهی آلمانی بود. بونزن و دانشمندان همکارش، گوستاو رابرت کیرشهف، با کشف غیرمنتظرهی خود در سال 1859 شناخته میشوند. ...
مقدمهروبرت بونزن (روبِرت ویلهلم ابرهارد بونزن ) شیمیدان برجستهی آلمانی بود. بونزن و دانشمندان همکارش، گوستاو رابرت کیرشهف، با کشف غیرمنتظرهی خود در سال 1859 شناخته میشوند. آنها یافتند هر عنصر نوری با طول موج مشخص منتشر میکند. این کشف سبب انقلابی در زمینهی تحلیل طیف نوری شد و بعدها منجر به یافتن دو فلز گروه قلیایی، سزیم و روبیدیوم، گشت. او همچنین برای ایجاد چراغ مشهور بنزن با کمک همکارش، پیتر دزاگا، شناخته میشود.
دوران اولیهی زندگی و تحصیلات
روبرت بونزن در سال 1811 در گوتینگن آلمان متولد شد. پدر او در دانشگاه گوتینگن فیلولوژی ( علم زبان ) مدرن تدریس میکرد. رابرت در همان دانشگاه در سال 1830 مدرک دکترای شیمی خود را گرفت و یک استاد موفق در دانشگاه ماربورگ، برسلاو و هایدلبرگ شد.
مشارکتها و دستاوردها
تحقیقات روبرت بونزن در ترکیبات آرسنیک سمی حاوی cacodyl در سال 1837 یکی از اولین کارهای تحسینشدهی او هستند. او به طور گسترده طیف منتشر شده از عناصر گرم شده را با گوستاو رابرت کیرشهف که به او کمک میکرد ، مورد مطالعه قرار داد که به کشف سزیم در سال 1860، و روبیدیوم در سال 1861 انجامید. به عنوان یکی از پیشگامان شیمی نور و شیمی organoarsenic، بونزن چندین روش آنالیز بر پایه گازی را فرمول بندی کرد او چراغ بنزن را با دستیار آزمایشگاهش، پیتر دزاگا، در سال 1855 ساخت. این اختراع به میزان زیادی شکل مشعلهای آزمایشگاهی را بهبود بخشید.
برخی دیگر از اختراعات بونزن
اختراع سلول الکتریکی کربن – روی در سال 1841 و نورسنج گریسی در سال 1844 نیز به نام بونزن ثبت شده است. این نورسنج نور تولیدشده توسط باطری را اندازهگیری میکرد. و توانست برای اولین بار منیزیم را به صورت فلز جامد ایجاد کرده و خواص فیزیکی و شیمیایی آن را مورد بررسی قرار دهد. اختراعات دیگر بونزن شامل پمپ فیلتر در سال 1868، حرارتسنج یخ در سال 1870 و حرارتسنج بخار در 1887 هستند.
دوران پایانی زندگی و مرگ
رابرت بونزن در هایدلبرگ، جنوب غربی آلمان در 16 اوت 1899 درگذشت. او 88 سال سن داشت.