از مهمترین روش های مطالعه این روش است. این روش توسط دکتر والتِر پاوک طراحی شد. دکتر پاوک بعد از اینکه تعداد زیادی از دانشآموزانش نتوانستند نمرهی قبولی کسب کنند، به فکر طراحی این روش شش مرحلهای افتاد. این روش به درک مطلب و یادآوری نکات کمک میکند.
بررسی اجمالی: در اولین قدم باید یک دید کلی از مطالب درسی پیدا کنید. برای این کار یک نگاه کلی به مقدمه، فهرست مطالب، تیترها و خلاصه درس بیاندازید.
ردیابی مفاهیم کلیدی: حالا باید کمی جزئیتر از مرحله قبل مطالب درس را بخوانید؛ اما این بار هم باید در نظر داشته باشید که لازم نیز همه متن را دقیق بخوانید. هدف از این مرحله پیدا کردن نکات کلیدی متن است که معمولاً به صورت بولد نوشته میشود یا خطی زیر آنها کشیده شده است. یادتان باشد تصاویر، جدولها و نمودارها را هم خوب نگاه کنید.
مطالعهی کامل متن: متن را از ابتدا تا انتها کامل مطالعه کنید. در این مرحله قادر خواهید بود متن را با سرعت بیشتری بخوانید، چرا که با انجام دو مرحلهی قبلی تقریبا دستتان آمده که نویسنده دربارهی چه محتوایی صحبت میکند.
یادآوری نکات: کتاب را ببندید و سعی کنید نکات مهمی را که مطالعه کردهاید به یاد بیاورید. میتوانید نکات مهم را در قالب کلمات کلیدی یا جمله یادداشت کنید تا این اطلاعات بهتر در ذهنتان نقش ببندند.
بازبینی: مراحل قبل را بازبینی کنید تا اطلاعات به خوبی در ذهنتان حک شوند. سعی کنید بین اطلاعات جدیدی که یاد گرفتهاید با اطلاعاتی که از قبل میدانستید، ارتباط برقرار کنید. همچنین باید ارتباط بین مفاهیم جدیدی را که یاد گرفتهاید، درک کنید و به اهمیت هر نکته پی ببرید.
مرور مطالب: چند ساعتی درس و کتاب را کنار بگذارید. بعد از استراحت کردن دوباره سراغ کتابتان بیایید و مطالب مهم و یادداشتهای خود را مرور کنید تا از کیفیت مطالعه درسی خود مطمئن شود.
البته که به خاطر سپردن همهی نکات و اطلاعات کار آسانی نیست. اما با امتحان کردن روشهای مختلف مطالعه و درک مطلب به تدریج متوجه خواهید شد که کدام روش برایتان مناسبتر است. دیگر اینکه اگر قسمتی از متن برایتان سخت بود، بیش از حد روی همان قسمت مکث نکنید. هر وقت یک پاراگراف را چند بار خواندید و باز برایتان مبهم بود، اندکی به خودتان استراحت دهید. بعد از اینکه استراحت کردید، دوباره از نخستین مرحلهی اُکِی۴آر شروع کنید.