آشنایی با روش کرنل برای یادداشت برداری، به معنای یادگیری به همراه خلاصه نویسی صحیح می باشد. همه ما انسان ها در اطراف خود آدم های موفقی را داریم که تمامی آن ها به طور تقریبی دارای خصوصیات مشخصی می باشند. همچنین آن ها دارای یک خصوصیت شبیه به هم می باشند و آن هم خصوصیت اقتصادی بودن کارهایشان خواهد بود. اقتصاد همیشه به معنای پول و منابع مالی نخواهد بود، بلکه در اصل به این معنا است که ما بیشترین بازده را بتوانیم با کمترین هزینهها بدست آوریم. آن چه بیان شده است دارای ارتباطی با موضوع عنوان شده می باشد آن هم این است که به ما یاد می دهد چگونه یادداشت برداری و خلاصه نویسی کنیم و در این زمینه کمک حال خود باشیم تا بیشترین بهره را از مطالعه های انجام شده بدست آوریم.
بدون شک روش کرنل یکی از بهترین و موثرترین روشها برای خلاصه نویسی خواهد بود.
تاریخچه یادداشت برداری به روش کرنلیادداشت کرنل برای اولین بار در دانشگاه کرنل و توسط والتر پاوک معرفی شد. او که خود رئیس مرکز مطالعات و فنون یادگیری این دانشگاه بود، توانست با معرفی و به نوعی ابداع این روش، در کنار تالیف کتابهای آموزشی، به یادگیری دانشجویان کمک ویژهای کند. تا جایی که برخی از افراد او را یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین افراد در حوزه آموزش مهارتهای مطالعه میدانند.
هدف اصلی از ابداع روش کرنل این است که شما حتی اگر علاقهای به یادداشت برداری سنتی یا حتی استفاده از نقشه کشی ذهنی نداشته باشید، میتوانید از این روش یادداشت برداری به عنوان یک جایگزین استفاده کنید. در واقع به کمک روش کرنل شما علاوه بر اینکه مطالب را در حجم کمی خلاصه میکنید، میتوانید هنگام مرور هم آنها را با این سیستم بهتر یاد بگیرید.
سیستم یادداشت برداری کرنل معمولا مناسب کسانی است که در مقاطع بالای آموزشی مثل دانشگاه یا دبیرستان در حال تحصیل هستند. دلیل اصلی آن هم حجم بالای کتابها و منابع درسی در این مقاطع است. استفاده از روش کرنل علاوه بر اینکه میتواند به خلاصه کردن مطالب کمک کند، باعث افزایش یادگیری افراد هم خواهد شد. چرا؟ چون به کمک این سیستم شما تمام مطالب را به شکل کاملا سازماندهی شده و منظم بر روی کاغذ یادداشت میکنید. باورتان نمیشود؟ اشکالی ندارد، چون حالا وقت یادگیری روش کرنل فرارسیده است!
سیستم کرنل قالب بسیار سادهای دارد.
در ادامه روش تهیهی یک صفحه یادداشتبرداری آورده شده است:
1. از یک کاغذ کامل برای یادداشتبرداری استفاده کنید. برای این که یادداشتتان تکه تکه و بی نظم نشود به فضای زیادی نیاز دارید.
2. با کشیدن یک خط به فاصله 5 سانتیمتر از حاشیهی سمت چپ کاغذ، فضای آن را به دو بخش تقسیم کنید. این ستون راهنمای شماست. در سمت راست ستون راهنما، ستون یادداشتبرداری قرار دارد که یادداشتهایتان را در آن مینویسید.
3. خط افقی را 4 سانتیمتر بالاتر از انتهای صفحه بکشید. اینجا جایی است که یادداشتهایتان را خلاصه میکنید.
استفاده از سیستم یادداشتبرداری کرنل شامل
سه مرحلهی اصلی است.
1. مشاهده کردن:
گوش بدهید و بر اساس آنچه در جلسه میبینید، میشنوید و میخوانید تصمیم بگیرید که میخواهید چه چیزی را بنویسید.
2. ضبط کردن:
در طول جلسه و بعد از آن یاداشتهایتان را بنویسید.
3. بررسی کردن:
برای یادگیری بهتر اطلاعات جدید و یادآوری آن در آینده، هرازگاهی نتهایتان را مطالعه کنید.
نظارت و ضبط یادداشتهای شما
1. یک صفحهی یادداشتبرداری به شیوه کرنل آماده کنید.
2. یادداشتهایتان را در ستون یادداشتبرداری بنویسید. تا جایی که لازم است به جزئیات بپردازید و یادداشتتان را با جدول و مثال همراه کنید.
3. بلافاصله بعد از جلسه یا کلاس، در ستون راهنما کلیدواژهها و اصطلاحات مهم را بنویسید. کلیدواژهها کلمات و اصطلاحاتی هستند که جزئیات یادداشتها را جمعبندی میکنند. در ضمن میتوانید کلیدواژهها را به سوال هم تبدیل کنید.
4. اکنون دوباره به یادداشتتان نگاه کنید و خلاصهای در قسمت پایین صفحه که بخش خلاصه است بنویسید.
5. با بازنگری یادداشت بلافاصله بعد از جلسه، شما قادرید وقایع جلسه را وقتی هنوز در ذهنتان تازه است بنویسید و مرور کنید.
نحوه مرور یادداشت به روش کرنل پس از این که نوشتن مطالب به اتمام رسید در روش کرنل باید به مرور مطالب بپردازیم تا بتوانیم اطلاعات را بهتر در ذهن خود ثبت کنیم.
در این روش بهتر است متن ستون سمت چپ را به وسیله یک کاغذ بپوشانیم. سپس سعی کنیم با نشانه هایی که در ستون سمت راست یادداشت خود نوشتهایم، مطالب مربوط به ستون سمت چپ را حدس بزنیم. این موضوع به ما کمک می کند تا خود را تحریک کنیم و مطالب را به سمت حافظه بلند مدت خود سوق دهیم.
دومین راه در یادگیری روش کرنل که می تواند آن را چند برابر کند، طرح کردن سوال می باشد. سوال کردن از خود یکی از بهترین روش های مطالعه و یادگیری خواهد بود که ما می توانیم در هنگام مرور مطالب از آن بهره ببریم.
آخرین راه کار روش کرنل هم این است که ما بتوانیم برنامهریزی داشته باشیم و هر هفته نوشته های خود را مرور کنیم.