روش‌های ساده مثبت اندیشی

0
روش‌های ساده مثبت اندیشی
مثبت اندیشی چیست؟ آیا می‌توانید یاد بگیرید که چگونه مثبت فکر کنید؟ احتمالاً در مورد فواید مثبت اندیشی چیزهایی شنیده‌اید. تحقیقات نشان می‌دهد که مثبت اندیشان، سبک‌های مقابله‌ای بهتر با استرس، سیستم ایمنی قوی‌تر و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در آن‌ها کم‌تر است. با اینکه مثبت اندیشی نوش داروی سلامتی نیست اما مثبت بودن به جای افکار منفی، می‌تواند به نفع کل سلامت روان شما باشد.

روش‌هایی برای مثبت اندیشی

اجتناب از خود گویی‌های منفی
خودگویی، چیزهایی است که در ذهنتان به خودتان می‌گویید. اگر خودگویی‌های شما بر افکار منفی تمرکز دارند، عزت‌ نفس شما می‌تواند آسیب ببیند؛ بنابراین چه کاری می‌توانید برای مبارزه با این الگوهای خودگویی‌های منفی انجام دهید؟

یک راه برای شکستن این الگو این است که توجه کنید چه زمانی این افکار را دارید و سپس به طور فعال برای تغییر آن‌ها تلاش کنید. زمانی که افکار انتقادی در مورد خودتان دارید، لحظه‌ای مکث و ارزیابی کنید. توجه به گفتگوهای درونی‌تان شروع خوبی برای مثبت اندیش تر شدن است. اگر متوجه شدید که تمایل دارید با خودتان گفتگوی منفی داشته باشید، می‌توانید به دنبال راه‌هایی بگردید که الگوهای فکری‌تان را تغییر دهید و تفسیرهای خود را از رفتارهایتان را اصلاح کنید.

متخصصان مدیریت استرس، به افراد توصیه می‌کنند که از توجه به الگوهای تفکر خود آغاز کنند و سپس بر تغییر این موارد به موارد مثبت‌تری تمرکز کنند. وقتی درگیر فکری منفی می‌شوید، در ذهنتان به خود بگویید “بس کن” این کار می‌تواند به شکستن این الگو کمک کند.


شوخ طبعی
سخت است که بخواهید مثبت اندیش باشید اما شوخ طبعی و سرخوشی کمی در زندگی‌تان وجود داشته باشد. حتی وقتی با چالش‌هایی روبرو هستید، مهم است که پذیرای خنده و شوخی باشید. گاهی اوقات، به‌سادگی تشخیص شوخی و طنز بالقوه در یک شرایط می‌تواند استرس شما را کاهش داده و چشم انداز شما را روشن‌تر کند. جستجوی منابع شوخی و طنز از قبیل نگاه کردن به طنزهای تلویزیونی و یا خواندن جوک‌ها به صورت آنلاین می‌تواند به شما در مثبت اندیشی کمک کند.

پرورش خوش بینی
یادگیری مثبت اندیشی مانند تقویت عضلات است. هرچه بیشتر از آن استفاده کنید، قوی‌تر می‌شود. محققان معتقدند که سبک توضیحی شما، یا چگونگی توضیح وقایع، با اینکه شما خوش بین هستید یا بدبین هستید مرتبط است. خوشبین‌ها تمایل دارند سبک توضیحی مثبت داشته باشند.

اگر چیزهای خوبی را به مهارت و تلاش خود نسبت می‌دهید، احتمالاً خوش بین هستید. از طرف دیگر افراد بدبین معمولاً سبک اسنادی منفی دارند. اگر اتفاقات خوب را به نیروهای خارجی نسبت می‌دهید و این اتفاقات را مربوط به خودتان نمی‌دانید، احتمالاً تفکر بدبینانه‌تری دارید. همین اصول برای نحوه توضیح رویدادهای منفی صادق است. خوش‌بین‌ها تمایل دارند که حوادث بد و ناگوار را به عنوان حوادثی مجزا ببینند که خارج از کنترل آن‌ها هستند در حالی که بدبینان چنین چیزهایی را بسیار شایع و رایج می‌دانند و اغلب خودشان را سرزنش می‌کنند.

به تمرین ادامه دهید
هیچ کلید خاموش و روشنی برای تفکر مثبت وجود ندارد. حتی اگر ذاتاً شما فردی خوش بین باشید، مثبت اندیشی هنگام مواجهه با شرایط چالش برانگیز می‌تواند مشکل باشد؛ مانند هر هدفی، کلید رسیدن به آن این است که در دراز مدت به آن بپردازید و آن را رها نکنید. حتی اگر خود را در افکار منفی می‌بینید، می‌توانید به دنبال راه‌هایی برای به حداقل رساندن گفتگوی‌های منفی و پرورش چشم انداز خوش بین بینانه‌تر باشید.

در نهایت از کمک گرفتن از دوستان و خانواده نترسید. زمانی که شروع به درگیر شدن در تفکر منفی می‌کنید، با یکی از دوستان یا اعضای خانواده خود تماس بگیرید که بر روی تشویق و بازخورد مثبت می‌توانید روی او حساب کنید. روی چیزها و کارهایی که از آن لذت می‌برید انرژی بگذارید و با افرادی خوش بین‌تر در تماس باشید.



مثبت اندیشی و رویارویی با مشکلات
قدرت مثبت اندیشی به توانایی فرد در راستای حذف و تاراندن افکار منفی ارتباط پیدا می کند.افکاری که همواره با ترس و شک و سوئظن و بددلی و دشمن خوئی و حادت و نفرت و کینه آغشته می شود و نتایج مخرب و شومی در زندگی به بار می آورد؛کمترین نتیجه ای که از آن عاید می گردد، جذب آن چیزها یی است که فرد هرگز مایل به داشتن و تملک آنها نبوده و غالباً خود نمی داند چگونه در این دامگه افتاده است.

آدمی معمولاًدر پی کسب موفقیت و ایجاد یک زندگی آرام و مرفه،سرشار از شادی و نشاط است و برای نیل به این مقصود از هیچ تلاش و کوششی خودداری نمی کند؛با این حال متوجه افکار منفی و مزاحمی که به صورت سد و مانعی بر سرراهش به وجود می آیند،نمی شود و همین غفلت فرسنگ ها او را از هدف و مقصود دور می سازد و زمانی به خود می آید که در می یابد کار از کار گذشته است و یا دچار اعتیاد خانمانسوزی شده و یا کارش به ورشکستگی و سقوط در گرداب فقر و ادبار کشیده است.

رها شدن از شر افکارمنفی،پیچیده و دشوار نیست و با تمرین های مخصوصی که در این زمینه فکری وجود دارد و به آنها اشاره داشته ایم،می توان ضمیر باطن و روشن را از هماهنگی کافی برخوردار نمود و فکر را بر هر چه مثبت است،متمرکز ساخت که در آن صورت ایده ها و پندار های منفی و ویرانگر راه خود می گیرند و قلمرو ذهن را ترک می کنند و آنجا را مکانی مصفا برای مثبت اندیشی و جذب موقعیت های مثبت می سازند.به عبارت بهتر،ذهن ناخودآگاه را برای نیل به هدف هایی که در سر دارند،آماده می سازند و پرورش می دهند.

تمرین های تقویتی افکار مثبت
از ساده ترین و عملی ترین تمرین ها،قبول و پذیرفتن ایده ها،باورها و اصولاًهدف هایی است که در سر می پروریم تا روزگاری شاهد برآورده شدن آرزوهایمان گردیم.هرخیالی را که در سر جای میدهیم،اگر بدان جان دهیم و برپرده سینمای ذهنی به نمایش درآوریم و واقعی تصور کنیم و تصویر آن را ثابت نگاه داریم ومطمئن باشیم که روزی سرانجام بدان خواهیم رسید،نه تنها یکی از کاراترین تمرین های مثبت اندیشی را اجرا کرده ایم،بلکه به هدفی که در نظر داریم،نزدیکتر شده ایم.

پس،نخست بایستی برای ایده آل ها و انگاره ها و اندیشه های خویش،ارزش و اعتبار خاص قائل شویم و هرچه منفی است از ذهن پاک کنیم و هدف های خود را بسنجیم و آن را عملی تر و عاقلانه تر است،در کفه ترازوی عقل بگذاریم و با تصمیم و اراده ی پولادین به دل برانیم و سختی ها را با بردباری تحمل کنیم و داشتن پشتکار و امید را از یاد نبریم و با تکیه بر اعتماد به نفس خود مشکلات را از پیش پای برداریم تا شاهد موفقیت را از آن خود سازیم.

به خاطر داشته باشیم که تردید و ترس و تزلزل در تصمیم گیری،یکی از مهم ترین آفت هایی است که چون خوره،ستون قدرت باطن و نیروی خلاقه ذهن ناخودآگاه را در هم می شکند و فرد را از پیش رفتن باز می دارد.زیرا این ضمیر باطن است که بایستی دستورها و فرمان ها و اصولاًراهنمایی های خود را از ذهن و فکر و احساس خویش دریافت نماید و در خود نگاه دارد.در اینجاست که باور داشتن به احساسی که داریم،از اهمیت برخوردار می شود و اینکه تا چه اندازه آن را واقعی بپنداریم و در دنیایی که ضمیر ناخودآگاه خلق می کند،حقیقی فرض نماییم.

روی دیگر قضیه این است که با مثبت اندیشی از منفی بافی نیز بپرهیزیم.مثلاًا اگر در پی یافتن شغلی هستیم،هرگز امید خود را برای یافتن آن از دست ندهیم و ضمن معلوم و مشخص ساختن موانع و مشکلاتی که معمولا وجود دارد، فقط به هدف بیندیشیم و اگر جز این کنیم ،خود را از آن دور ساخته ایم.

یکی از ساده ترین کاراترین روش ها،تکرار و تمرین گفته ها و جملات مثبت است.البته به شرط آنکه قلباًبه گفته های خود ایمان داشته باشیم.مثلاًروزی ده بار این جمله را با لحنی اطمینان دهنده و با صدایی بدون لرزش-ولی بدون فریاد زدن-تکرار کنیم”هر روز وضعم بهتر می شود” درواقع با تکرار این سخنان،به تمرین مثبت اندیشی می پردازید و برای کسب نتایج مثبت تر،نخست باید مکان آرامی را در نظر بگیرید و سپس هرنوع فکر مزاحمی را از سر برانید و با تن وجسم آرام ساز(ریلکس)۵ تا ۱۰ دقیقه،گفته های مثبت را ادا کنید؛در حالیکه تمام فکر خود را بر نحوه تنفس (دم و بازدم) و نگه داشتن نفس در ریه ها – به مدت چند ثانیه و تمرکز بر گفته ها و بیرون دادن نفس متمرکز کرده اید.


تغییرات مثبت
عقایدت را به دیگران تحمیل نکن ، بلکه آنها را با ملایمت به سمت دیدگاههای خودت هدایت کن. از درون قوی باش تا به دیگران هم قدرت بدهی،مانند درخت بلوط تنومندی که سایه اش موجودات دیگر را پناه می دهد. برای دیگران دوستی صادق باش و خود را خدمتکاری بدان که همواره در صدد خدمت به دیگران است.

سعی کن در هر کاری که انجام می دهی بهترین باشی برای دستیابی به این هدف، لازم نیست دائما در صدد رقابت با دیگران باشی بلکه این هدف را باید در درون خودت پرورش دهی.هممیشه با درستی و صداقت زندگی کن بندرت و با احتیاط قول بده و اگر قول دادی، در هر شرایطی به آن وفادار بمان موفقیت واقعی را تنها با صداقت می توان یافت.

به خودت مغرور نشو جهان پیرامون بسیار بزرگ تر از توست در جریان آن شناور باش و بدان قدرتی که تو را به حرکت در می آورد بسیار قوی تر از توست.بیشتر به نیروی تفکر متکی باش تا نیروی جسم.شمشیر عقل را در آتش عمل شکل بده فکری را دنبال کن که نه فقط منطقی ، بلکه عملی هم باشد. خود را در حصار دلیل و منطق حبس نکن ، زیرا منطق تنها یکی از راههای رسیدن به حقیقت است و حقیقت فراتر از منطق است. نگذار که منطق تو را بفریبد استدلال زمانی دوست توست، که الهام آن را هدایت کند. درست یا غلط بودن هر چیز را در قلبت احساس کن تا قدرت استدلال ذاتی و واقعی ات پرورش یابد قدری خود را از نقطه نظرات دیگران جدا کن. از منطق برای سرکوب دیگران استفاده نکن بلکه در بحث ها با ملایمت و بعنوان ابزاری برای روشن ساختن موضوع از آن استفاده کن.

در بحث بی غرض و منصف باش،بگذار حقیقت راهنمایت باشد نه تمایل به غلبه کردن، بدان که دستیابی به حقیقت تنها پیروزی ای است که ارزش تلاش دارد.

مهربانی و مراعات حال دیگران، هر دو از نشانه های قدرت درونی است عقاید دیگران را در کنار عقاید خودت بپذیر و به یاد داشته باش که تسلط بر خود بزرگ ترین پیروزی است. با خودت محکم و قوی، و با دیگران با ملایمت رفتار کن. برای تقویت اراده، وظایف سخت را قبول کن و سعی کن آنها را کامل انجام دهی. روزی یک کار را که باعث تقویت اراده شود انجام بده.اقتدار شخصیت را با پایبندی به تعهدات افزایش بده نه با تحمیل عقایدت به دیگران.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    375 بازدید

    0 نظر

    درج: 22 اسفند 1400

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir