5 راهکار موثر برای رهایی از در جا زدن

0
5 راهکار موثر برای رهایی از در جا زدن

علت اصلی ناکامی و عدم موفقیت بسیاری از افرادی در چیست؟ چرا برخی نمی‌توانند در مسیر رشد و پیشرفت قرار بگیرند؟ شاید شما هم این دیالوگ‌ها را شنیده باشید که چرا هر چقدر تلاش می‌کنم موفق نمی‌شوم؟ چرا تمام تکنیک‌های موفقیت را یاد گرفته‌ام ولی باز هم موفق نمی‌شوم؟
چرا بقیه راحت‌تر و با تلاش کمتری در مسیر موفقیت قرار می‌گیرند ولی این اتفاق برای من رخ نمی‌دهد؟ مشکل از کجاست؟ آیا مشکل از من است؟ آیا باید باور کنم که خداوند نمی‌خواهد من موفق شوم؟ آیا بر پیشانی من نوشته که باید همیشه در شکست و نا امیدی زندگی کنم؟
این چراها آنقدر ذهن فرد را دربرمی‌گیرند که به‌سرعت دچار افسردگی یا عدم توانایی حرکت در مسیر موفقیت می‌شود. به‌راستی چرا چنین وضعیتی پیش می‌آید؟ چرا بعد از مدتی تلاش مایوس می‌شویم؟ چطور می‌توانیم مجددا از نو شروع کنیم. آیا شروع کردن و دوباره استارت زدن پاسخگو خواهد بود؟

رهایی از در جا زدن و عدم پیشرفت در کار و زندگی


در دوره‌های دشوار اقتصادی، احساس درجا زدن معمول است. درجا زدن در کار، در یک شغل اشتباه، گیر کردن در یک شرکت در شرف ورشکستگی یا ماندن در صف افراد بیکار. اما وجود شرایط ناخوشایند اقتصادی، صرفا به این معنی نیست که شما باید درجا بزنید و آن را توجیه نمی‌کند.

درواقع، درجا زدن در کار، عموما ارتباط زیادی با شرایط اقتصادی ندارد و بسیاری از ما بدون اینکه بدانیم، در جایی گیر کرده‌ایم. در اینجا 5 مورد اصلی برای اینکه چرا افراد پیشرفت نمی‌کنند و درجای خود می‌مانند و راهکارهایی برای رهایی از آن را بررسی می‌کنیم:

1. عدم ثبات و بلاتکلیفی
این مورد به دفعات در کار ما فرسایش ایجاد کرده و بر رویمان تاثیر می‌گذارد و ما حتی متوجه اتفاقی که می‌افتد نیستیم. ما قضایا را متهم می‌کنیم، به خودمان شک می‌کنیم و در جایمان می‌مانیم!

ناپایداری، باعث ایجاد چرخه‌ای از دردها و رنج‌های غیر ضروری می‌شود؛ ابتدا با قدم‌های نامرئی پیش می‌آید، تا جایی که ما به خودمان می‌آییم و متوجه می‌شویم هر روز زندگی‌مان از روز قبل متزلزل‌تر است. فقط نفس شما، به اشتباه معتقد است که وقتی از در خانه به سمت محل کارتان می‌روید، برنامه واقعی و از پیش تعیین شده دارید.

چرا این اتفاق می‌افتد؟ نفس برای حصول اطمینان تلاش می‌کند. فقط با پذیرفتن مسئولیت خودتان، می‌توانید خود را از چنگال تزلزل و بلاتکلیفی برهانید. مسئولیت‌پذیر ماندن شما، مستلزم پذیرش مسئولیت تمام اتفاق‌های زندگی و باور آن است. به عبارت دیگر، پذیرش مسئولیت زندگی شما، فقط مختص شماست و نه هیچ کس دیگر.

    مانع: عدم اطمینان
    اقدام شجاعانه: 100٪ مسئولیت زندگی خود را بپذیرید

2. آیا شما به کمبودها و اشتباهات خود اعتراف می کنید؟
برای مثال، اگر شما درباره‌ موضوعی اطلاعات کافی نداشته باشید، آیا به شیوه فریبنده‌ای که وجهه‌تان را حفظ کند به آن پاسخ می‌دهید؟ پاسخ صادقانه و اعتراف به ندانستن، اعتراف به ضعفتان است.

اعتراف، زمانی که در زمان مناسب و با قصد مثبت انجام شود، برای روح خوب است. این روند به ما کمک می‌کند تا حقیقت را بهتر درک کنیم. ما مسئولیت آنچه را که برای روح‌مان اتفاق می‌افتد، می‌پذیریم و خطاهایی را که انرژی مضر و خطرناک جذب و جمع‌آوری می‌کنند، شناسایی می‌کنیم. به عبارت دیگر، ما به تاثیر پذیری خود پایان می‌بخشیم و با آرامش و عزت نفس بالا، ضعف و شکنندگی خودمان را نمایان می‌کنیم.

ضعف به شکل‌های مختلفی وجود دارد، نارضایتی‌های خود را بشناسید، بیاموزید چه طور از شکست‌های گذشته عبور کنید و دیگران را بازی ندهید. دکتر دیوید آر هاوکینز (David R. Hawkins, M.D., Ph.D) در کتاب حقیقت در مقابل دروغ (Truth vs Falsehood) می‌نویسد: “زمانی که ما ضعفمان را می‌پذیریم، دیگران نمی‌توانند از آن ناحیه به ما ضربه بزنند و در نتیجه، ما از نظر احساسی کمتر آسیب پذیر خواهیم بود و احساس امنیت بیشتری خواهیم کرد.”

    مانع: تاثیر پذیری
    اقدام شجاعانه: نقطه ضعف و آسیب پذیری خود را نشان بدهید

3. تغییر می تواند ترسناک باشد
تغییر ما را از حیطه‌ای که می‌شناسیم دور می‌کند و آن اینرسی که ما را در فعالیت‌های بی‌نتیجه نگاه می‌دارد، در مقایسه با آن، احساس امنیت بیشتری می‌دهد. اگر ترس مانع پیشروی شما می‌شود، برای مقابله با آن، به دنبال شروع پروژه سختی باشید.

قبل از اینکه وارد آن بشوید، کمی مکث کرده و به عقب نگاه کنید. عادت به بازگشت و فکر کردن، تصویری واضح‌تر از آنچه شما باید برای رسیدن به جایی که مد نظرتان است انجام دهید، ارائه می‌کند. این فرصت توام با تفکر، بصیرت و ژرف‌بینی را فراهم می‌کند که معایب و مزایا را نسبت به هم بسنجیم و تصمیم بهتری بگیریم.

    مانع: ترس
    اقدام شجاعانه: پروژه‌ای سخت را بپذیرید

4. شما وقتی به خودتان شک می کنید، درجا می زنید
در این مورد، ابراز قاطعانه شجاعت شما، توانایی‌تان در رسیدن به استانداردهای بالاتر است. ناکامی در به چالش کشیدن خودمان تا رسیدن به استانداردهای بالاتر، باعث می‌شود از پتانسیل‌های ناشناخته‌ خودمان بی‌خبر بمانیم.
به عبارت دیگر، همه‌ی ما پتانسیل‌های ناشناخته‌ای داریم و اگر به استانداردهای شخصی خودمان نرسیم، هرگز نخواهیم توانست از عدم خود باوری که تلاش‌های ما را برای آشکار کردن آن پتانسیل تضعیف می‌کند، رهایی بیابیم. اگر ما نتوانیم با شجاعت از پس این موقعیت‌ها بربیاییم، این عدم خود باوری، ما را برای یک عمر سرجایمان نگه می‌دارد.

    مانع: عدم خود باوری
    اقدام شجاعانه: ایجاد استانداردهای بالاتر

5. آیا به دنبال چیزی که برای شما بهتر است، هستید؟
یا صرفا خواسته‌هایتان را تا نقطه‌ای که از عواقبشان رنج ببرید دنبال می‌کنید؟ دکتر دیوید هاوکینزدر کتاب فراتر از سطوح آگاهی (Transcending the Levels of Consciousness) می‌نویسد: “رنج کشیدن از آنجا نشات می‌گیرد که روح تعلل می‌کند و نفس بر راه خود اصرار می‌ورزد.”

همه ما آرزوهایی داریم که بر حسب احساسات، روحیات و حالات فیزیکی شکل می‌گیرند. اصل کلیدی برای رهایی از خواسته‌های مضر و خطرناک، شناخت آن‌ها و خطاها و لغزش‌هایی که سبب می‌شوند، به جای انکار کردنشان است. مهاجرت از انکار ورزیدن، نیازمند این است که با انجام یک تمرین ذهنی، عمیق ترین سطح ذهنتان را به چالش بکشید.

با یک روند فکری ساده، سناریوهایی که باعث می‌شوند شما در جای خود بمانید و درجا بزنید را آشکار کرده و بنابراین می‌توانید سناریوها را بازنویسی کنید. این فیلمنامه‌های درجه ب که توسط نفس ساخته شده، اعتقادات شما درباره‌ خودتان، دیگران و جهان هستی را مشخص می‌کند.
ناظر نمایشنامه خودتان باشید

به نمایشنامه‌ها به عنوان یک جریان عمقی و زیرموج که باعث فرسایش خاک بارور خود واقعی شما می‌شود نگاه کنید. در بسیاری از نمایشنامه‌های فیلم‌های درجه ب، شجاعت به نفع انکار کنار می‌کشد. اینکه بتوانید ناظر نمایشنامه خودتان باشید، به تلاش نیاز دارد. لغزیدن در دره ابدی انکار همیشه ساده‌تر از این است که نورافکن‌ها را به سمت خودتان بچرخانید و توجه همگان را به خود جلب کنید و الگوی ناخودآگاهتان را بشناسید.

اما با شناخت این الگوها، شما “مالک” آن‌ها می‌شوید و می‌توانید تاثیرشان را بر دیگران مشخص کنید. بعد از ترک انکار، شما می‌آموزید که چطور یک زندگی پر‌ استرس ساخته‌اید و در نهایت، چطور می‌توانید الگویی که آن استرس را ایجاد کرده، بشکنید و از آن رهایی یابید. چطور این را آغاز می‌کنید؟
قدم اول این است که بیاموزید به سرعت شرایط بد را ترک کنید. بعد، می‌توانید به جای اینکه شادی‌تان را در آرزوهای دور و دراز آینده تصور کنید، بر احتمالات ناشناخته در زمان حال تمرکز کنید. آیا شما نسبت به پذیرش نارضایتی، بی‌میل نیستید؟

    مانع: انکار
    شجاعت اقدام: به سرعت از موقعیت‌های بد خارج شوید

پیشرفت در کار و زندگی
بسیاری از افراد هستند که علی رغم تمام تلاش‌هایی که می‌کنند، در زندگی پیشرفتی ندارند و در جا می‌زنند. در این شرایط بسیاری به خود شک می‌کنند. شک کردن به خود در شرایطی خوب است که تنها دریابید اشکال کار کجاست و از کدام توانایی و استعداد خود به خوبی استفاده نکرده‌اید، نه اینکه به توانمندی‌های خود برای موفقیت شک کنید.

در این صورت است که علت درجا زدن خود را درخواهید یافت. زمانی هم که علت مشکلی مشخص گردد، نیمی از مشکل حل گردیده است! در مقاله فوق هم تعدادی از این دلایل و همچنین راه حل‌هایی که برای آن‌ها ممکن است، ارائه گردیده‌اند.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    435 بازدید

    0 نظر

    درج: 16 اسفند 1400

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir