24 عادت‌ برای داشتن احساس خوشحالی و رضایت بیشتر(بخش اول)

0
24 عادت‌ برای داشتن احساس خوشحالی و رضایت بیشتر(بخش اول)
بدون توجه به این‌که چه تعریفی از خوشحالی دارید و چه چیزی باعث خوشحالی و احساس رضایت تان از زندگی می‌شود، عادت‌های زیادی وجود دارد که باعث شاد شدن هر چه بیشتر شما می‌شود. عادت‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند، پس چرا سعی نمی‌کنید عادت‌های مثبت را وارد زندگی‌تان کنید؟
راه‌های خوشحال بودن و عادت‌های روزانه، ماهانه و سالانه برای شاد بودن بیشتر را معرفی می‌کنیم. شاید برخی از این عادت‌ها باعث استرس ‌تان شود اما با تمرین و تکرار می‌توانید تمام آن‌ها را وارد زندگی روزمره ‌تان کنید.

عادت‌‌های روزانه برای خوشحال بودن

1. هر روز لبخند بزنید

وقتی خوشحال هستید لبخند می‌زنید؛ در واقع وقتی فردی لبخند می‌زند یعنی خوشحال است، لبخند زدن باعث ترشح هورمون دوپامین در مغز می‌شود که به خوشحالی هر چه بیشتر کمک می‌کند.

البته منظورمان این نیست همیشه لبخند تصنعی روی لب داشته باشید، بلکه هر وقت احساس ناراحتی کردید، سعی کنید لبخند بزنید و با نتیجه بهتری رو به رو شوید.

بهترین کار این است، هر روز صبح با یک لبخند زیبا مقابل آینه به خود نگاه کنید.

2. ورزش کنید

ورزش نه تنها به لاغری و تناسب اندام کمک می‌کند، بلکه باعث کاهش استرس، اضطراب و علائم افسردگی می‌شود، همچنین به افزایش اعتماد به نفس و شادی نیز کمک می‌کند.

حتما نیاز نیست ورزش‌های سنگین بکنید بلکه فعالیت‌های بدنی کم نیز می‌تواند تغییرات زیادی در شما ایجاد کند؛ همان ورزشی را انجام دهید که از آن لذت می‌برید. انتخاب ورزش‌های سخت و نفس‌‌گیر تنها باعث خستگی و دلسردی‌تان می‌شود.

برای شروع ورزش بهتر است هر شب پیاده روی کنید، در کلاس‌های یوگا یا تای‌چی ثبت‌نام کنید، اول صبح 5 دقیقه حرکات کششی انجام دهید یا ورزش‌های سرگرم‌کننده‌ای مانند گلف، بولینگ و رقص را یاد بگیرید.

3. خواب کافی داشته باشید

شاید فکر کنید برای موفق شدن باید خواب کمتری داشته باشید، در حالی‌که خواب کافی مهم‌ترین فاکتور برای سلامت بدن، بهبود ‌عملکرد مغز و رسیدن به احساس آرامش است.

افراد بزرگسال هر شب بین 7 تا 8 ساعت می‌خوابند اما اگر در طول روز احساس خستگی و کسالت دارید، احتمالا به خواب بیشتری نیاز خواهید داشت.
اکنون چند نکته برای بهتر خوابیدن را ارائه می‌کنیم:

    ساعات خواب خود را روی کاغذ بنویسید و احساسی که بعد از خواب دارید را یادداشت کنید. این کار به شما کمک می‌کند برای بهتر شدن خواب‌تان برنامه ریزی کنید.
     
    در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و بیدار شوید حتی در روزهای تعطیل و آخر هفته‌ها.
     
    قبل از خواب دوش بگیرید، کتاب بخوانید یا هر کاری انجام دهید که به آرامش‌تان کمک می‌کند. هرگز قبل از خواب تنقلات و خوردنی‌های سنگین میل نکنید.
     
    اتاق خواب خود را تاریک، سرد و آرام نگه دارید.
     
    بهترین رختخواب را داشته باشید.
     
    سعی کنید بیشتر از 20 دقیقه خواب نیم‌ر‌وزی نداشته باشید.

اگر در طول روز احساس خواب آلودگی مداوم دارید، با یک پزشک متخصص مشورت کنید زیرا ممکن است دچار اختلال خواب شده باشید که نیاز به درمان دارد.


4. غذاهایی مصرف کنید که حال روحی‌تان را بهتر می‌کند

تمام چیزهایی که می‌خوریم روی سلامت جسمی و روحی ما تاثیر می‌گذارند.

کربوهیدرات ها باعث آزاد شدن هورمون سروتونین می‌شوند. بهتر است کربوهیدرات‌های ساده (غذاهای سرشار از قند و نشاسته) را کمتر استفاده کنید زیرا باعث انرژی کوتاه‌مدت می‌شوند اما کربوهیدرات‌های پیچیده مانند لوبیا، سبزیجات و غلات فایده‌ی بیشتری دارند.
     
پروتئین ها مانند حبوبات باعث افزایش تولید هورمون دوپامین و نوراپی نفرین می‌شوند که به بهبود تمرکز و افزایش انرژی بدن کمک می‌کنند.
     
غذاهای فرآوری‌شده و سرخ‌شده به روح و روان‌تان آسیب می زند، پس تا جای ممکن از مصرف آن اجتناب کنید.

در شروع روز یک غذای سالم و مقوی بخورید، برای مثال ماست یونانی با میوه که سرشار از پروتئین است به افزایش انرژی روزانه بدن کمک می‌کند.

5. قدردان باشید

سپاسگزاری و قدردانی می‌تواند تاثیر زیادی روی احساس امید و شاد بودن افراد بگذارد. پس روز خود را با قدردانی به خاطر نعمت‌هایی که دارید شروع کنید، می‌توانید این کار را در حین مسواک زدن اول صبح انجام دهید.

هر روز چیزهایی که دارید و باعث خوشحالی‌تان می‌شوند را به یاد آورده و به خاطر آن‌ها قدردان باشید، می‌تواند به خاطر آوردن فردی باشد که شما را دوست دارد یا خوردن قهوه در سرکار یا احساس گرمای خورشید روی پوست صورت و بدن‌تان.

6. از دیگران تعریف و تمجید کنید

جدیدترین تحقیقات نشان می‌دهد مهربانی و محبت به دیگران به شما کمک می‌کند احساس رضایت و شادی بیشتری داشته باشید.

تعریف صادقانه راه خوبی است که روز کسی را بهتر کنید و خودتان هم خوشحال‌تر و سرحال‌تر شوید. با اطرافیان‌تان ارتباط خوبی برقرار کنید، با آن‌ها شوخی کنید و لبخند روی لب‌شان بیاورید. حتی اگر می‌خواهید از کسی انتقاد کنید این کار را در نهایت احترام انجام دهید.

7. نفس عمیق بکشید

تحقیقات انجام شده در مرکز سلامت دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد، تمرینات تنفس عمیق به کاهش استرس کمک شایانی می‌کند. پس هر زمان احساس ناراحتی کردید یا برای رفع خستگی در پایان روز:

    چشمان‌تان را ببندید و سعی کنید یک خاطره خوب یا جایی دل‌انگیز را تجسم کنید.
    از طریق بینی هوا را به آرامی وارد ریه‌هایتان بکنید. (تا 5 بشمارید و به آرامی نفس بکشید.)
    اکنون هوا را از شش‌ها خارج کنید (تا 5 بشمارید و هوا را بیرون بفرستید.)
    چندین بار این کار را انجام دهید تا به احساس آرامش برسید.

8. شرایط ناراحت‌کننده را تشخیص دهید

در زندگی هر کسی ناراحتی و خوشی‌های زیادی وجود دارد. مهم این است لحظات ناراحت‌کننده را تشخیص دهید و تمرکز خود را روی چیزهایی بگذارید که به بهبود حال شما کمک می‌کنند.

ممکن است حال‌تان با تنفس عمیق، پیاده روی طولانی‌مدت یا صحبت با یکی از دوستان‌‌تان بهتر شود. باید بدانید هیچ کسی همیشه خوشحال نیست و ناراحتی هم بخشی از زندگی است.

9. دفتر خاطرات روزانه داشته باشید

نوشتن خاطرات روزانه به شما کمک می‌کند افکارتان را سازماندهی کرده و احساسات‌تان را تحلیل کنید.

پیش از این‌که به رختخواب بروید، اتفاقات روزانه را روی کاغذ بیاورید اما اگر نوشتن چیزی باعث عصبانیت تان می‌شود می‌توانید آن را در زمان دیگری که آرام هستید، بنویسید.

10. با استرس مواجه شوید

در زندگی عوامل استرس‌زای زیادی وجود دارد و نمی‌توانید از همه آن‌ها اجتناب کنید. کلی مک گونیگال، روانشناس دانشگاه استنفورد می‌گوید:

*استرس همیشه هم بد نیست و لازم است نگرش‌مان را نسبت به استرس تغییر دهیم.

باید به خودتان یاداوری کنید استرس در زندگی همه وجود دارد و نباید در مورد هر چیزی زیاد فکر کنید. به جای این‌که خیلی فکرتان را مشغول کنید، با استرس مواجه شوید. شاید این به معنای قرار گرفتن در یک موضعیت دشوار و ناراحت‌کننده باشد اما هر چه سریع‌تر با آن رو به رو شوید تا زودتر به آرامش برسید.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    630 بازدید

    0 نظر

    درج: 18 بهمن 1400

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir