چطور یک کتاب خوان حرفه ای شویم؟ این سوالی است که همه دوست دارند جوابی برای آن پیدا کنند؛ پس خواندن این مطلب را از دست ندهید.
در دنیای امروز مطالعه جایگاه مهمی دارد و سعی افراد در این است که سبک و سطح مطالعه شان را بهبود و ارتقا بخشند. نکاتی که در ادامه گفته میشود، نکاتی بسیار ریز اما مهم و موثر برای پیشرفت کتابخوانی است که اکثر افراد کتاب خوان به صورت بالقوه از آنها تبعیت می کنند اما توجه به آنها و سعی در بهبود در این نکات حکم قدمهای کوچک برای تغییرات بزرگ در سبک و سطح مطالعه است.
۱.سبک مورد علاقه خود را پیدا کنید
پیدا کردن چند سبک مورد علاقه و قرار گرفتن در مسیری مشخص یکی از راههای حرفه ای شدن در آن سبک است. سعی کنید در ابتدای مسیر مدتی را به خواندن بهترین کتابها از هر سبک اختصاص دهید تا به مرور سبک مورد علاقه خود را بیابید.
۲.همواره تحقیق کنید و به روز باشید
معرفی های جدید را بخوانید. تازه های نشر را دنبال کنید و همچنین کتابهای روز دنیا رو بشناسید. بگذارید موضوعات جدید شما را به خود جذب کنند و با ذهن باز و بدون پیش داوری با کتاب های جدید روبه رو شوید.
۳.لیست تهیه کنید
هرماه یا هر فصل یک لیست از کتابهایی که میخواهید در آن بازه زمانی بخوانید تهیه کنید. در این صورت یک برنامه مدون خواهید داشت که میتوانید خود را مجاب کنید که به آن پایبند بمانید و به مرور منظم کتاب خواهید خواند.
اما یادتان باشد که محض احتیاط همیشه یک جای خالی در لیست باقی بگذارید، شاید کتابی در این مدت نظرتان را جلب کرد.
۴.قبل از خرید کتاب، در کتابفروشی حتماً چند صفحه از کتاب رو بخوانید
هر کتابی، هر چند مشهور و معروف امکان دارد باب سلیقه شما نباشد. باید با کتابی که می خرید ارتباط برقرار کنید. اگر سبک نویسنده نوع ترجمه و یا حتی فونت کتاب را نمی پسندید، کمی صبر کنید. در خریدن هیچ کتابی عجله نکنید !!
۵.برای مطالعه روزانه خود سقف مشخصی تعیین کنید
با توجه به سرعت مطالعه، نوع کتاب، مشغله ها و برنامه های روزانه تعداد صفحاتی که میتوانید در طول زمان آزادتان بخوانید را مشخص کنید و سعی کنید به آن پایبند بمانید، برای مثال روزی ۳۰ صفحه، در این صورت طبق برنامه پیش خواهید رفت.
۶.همیشه کتاب به همراه داشته باشید
در زمان انتظار، در مترو، اتوبوس و… کتاب بخوانید. کتابهای قطع جیبی، کتابهای کاغذ سبک و کتابهای الکترونیک گزینه مناسب این شرایط هستند.
۷.زمان و مکان مطالعه مشخصی پیدا کنید
در این زمان ها فقط و فقط مطالعه کنید و تمام وسیله هایی که تمرکزتان را بهم میزند از خود دور کنید. مثلاً یک ساعت قبل از خواب به جای تماشای تلویزیون و گشتن در فضای مجازی به مکانی ساکت بروید و کتاب بخوانید.
نکاتی که در بالا گفته شد بخشی از نکات طلایی هستند که هر کتابخوان با آزمون و خطا و صرف زمان،به مرور از آنها تبعیت می کند و با توجه به هر شخص کاملاً متفاوت هستند.
قرار نیست که تمام این نکات، یک روزه به عادت تبدیل شوند اما علم به آنها و تلاش برای رعایتشان به مرور؛ بخشی از فعالیتهای روزانه کتابخوانان خواهند شد.