نحوه ورود به دانشگاه بدون کنکور

0

چهل و سومین کنکور ورودی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور امروز با برگزاری کنکور گروه آزمایشی علوم انسانی به پایان می‌رسد.
کنکور دیگر آن تب وتاب چند سال گذشته را ندارد، از اضطراب و استرس آن تا حدود زیادی کاسته شده و این همه به‌دلیل افزایش ظرفیت آموزش عالی کشور است. سازمان سنجش امسال برای یک میلیون و 83هزار و 571داوطلب کارت ورود به جلسه کنکور صادر کرد که 943هزار و 160نفر از داوطلبان از مجموع ثبت‌نام‌کنندگان کارت‌ شرکت در کنکور خود را دریافت و در کنکور شرکت کرده‌اند.
در کنکور امسال بیشترین شانس قبولی در گروه آزمایشی ریاضی و فنی با ۸۷ درصد و کمترین شانس قبولی در داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی با ۳۱ درصد است، شانس قبولی در سایر گروه‌های آزمایشی به‌ترتیب گروه علوم انسانی ۸۱ درصد، گروه هنر ۴۳ درصد و گروه زبان‌های خارجی ۳۲ درصد است. پذیرش دانشجو در کنکور چهل و سوم نسبت به کنکور چهل و دوم 15درصد افزایش یافته است و از ‌ کل داوطلبان‌‌کنکور امسال، 63درصد شانس قبولی در کل دانشگاه‌ها را دارند.
جزئیات رشته‌های بدون آزمون
ظرفیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور طی چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است و در 10هزار کدرشته محل، کنکور دیگر معنایی ندارد و داوطلبان بدون کنکور در این رشته‌ها پذیرفته می‌شوند. رئیس سازمان سنجش با بیان جزئیات شرکت غایبان کنکور در دوره پذیرش بدون آزمون گفت: 667هزار داوطلب کنکور امسال وارد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور می‌شوند و داوطلبان درصورت غایب بودن و ثبت‌نام‌نکردن در کنکور هم می‌توانند برای انتخاب رشته‌های بدون آزمون اقدام کنند. به گفته ابراهیم خدایی، حتی اگر داوطلبان در دوره‌های بدون آزمون هم ثبت نام نکرده باشند، سازمان سنجش فرصتی را فراهم می‌کند که این ثبت نام صورت گیرد، از سوی دیگر داوطلبانی که در پذیرش با آزمون شرکت کرده‌اند در پذیرش بدون آزمون هم می‌توانند شرکت کنند. وی درباره شرایط پذیرش بدون کنکور، خاطرنشان کرد: سوابق تحصیلی و معدل کتبی 2ملاک اصلی پذیرش بدون آزمون دانشجوست.
پذیرش مستقل دانشگاه آزاد
کنکور امسال نسبت به کنکور‌های پیشین یک تفاوت داشت و آن تجمیع کنکور دانشگاه‌های دولتی و آزاد اسلامی است. رئیس سازمان سنجش در این‌باره گفت: پذیرش این دانشگاه‌ها به‌صورت مستقل انجام می‌شود. خدایی افزود: با تجمیع پذیرش و اضافه شدن ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، ظرفیت پذیرش برای همه دانشگاه‌ها اعم از دولتی و آزاد اسلامی به حدود80درصد می‌رسد. در93درصد رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان بدون آزمـون و در 7درصد بقیه رشته‌ها، داوطلبان پس از قبولی در کنکور جذب می‌شوند.
اعلام نتایج
نتیجه اولیه کنکور امسال 12مرداد‌ماه از طریق سایت سازمان سنجش اعلام می‌شود. داوطلبان از 17مردادماه می‌توانند برای انتخاب رشته اقدام کنند و نتیجه نهایی نیز 21شهریورماه اعلام می‌شود.
گسترش بدون ضابطه و بحران بیکاری
‌بسیاری از کارشناسان معتقدند ظرفیت آموزش عالی کشور طی دولت‌های نهم و دهم بی‌رویه و بدون کار کارشناسی افزایش یافته و یکی از تبعات آن کاهش سطح کیفی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی است که نهایتا منجر به خالی ماندن بیش از 500هزار صندلی خالی در آموزش عالی کشور، به‌ویژه در بخش غیردولتی- غیرانتفاعی شده است.
در دولت نهم برای شکستن سد کنکور و مقابله دانشگاه آزاد اسلامی تعداد واحدهای دانشگاه پیام نور از یک سو و از سوی دیگر تعداد مؤسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی و جامع علمی - کاربردی بدون هیچ محدودیتی گسترش یافت و در واقع کیفیت در آموزش عالی کشور فدای کمیت شد.
بدین‌ترتیب سند شکسته شدن سد کنکور به نام دولت نهم خورد. اکنون داوطلبان به راحتی موفق به ورود به آموزش عالی می‌شوند ولی پس از فارغ‌التحصیلی موفق نمی‌شوند به بازار کار ورود کنند و به گفته وزیر کار نسبت بیکاران دیپلمه به دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها یک به 10است که با توجه به روند فعلی به این درصد افزوده می‌شود. اکنون داوطلبان برای ورود به رشته‌های پرطرفدار در کنکور شرکت می‌کنند و به جرأت می‌توان گفت کنکور در بسیاری از رشته‌ها دیگر معنای گذشته را ندارد و داوطلبان به راحتی می‌توانند در دانشگاه‌های دولتی، آزاد و غیردولتی- غیرانتفاعی و جامع علمی - کاربردی در رشته دلخواه، به جز چند رشته خاص، ادامه تحصیل بدهند.
آموزش عالی کشور ما طی 8سال اخیر نتوانست با صنعت و نیازهای جامعه تعامل خوبی داشته باشد. بسیاری از دانش‌آموختگان بیکار هستند و جالب اینکه با وجود اجرای طرح آمایش سرزمینی، هنوز هم در رشته‌هایی دانشجویان پذیرش و تربیت می‌شوند که کشور اصلا نیازی به آنها ندارد و چند سال پیش از نیاز به این رشته‌ها اشباع شده است.
ارتباط بخش آموزش عالی کشور با بخش صنعت نیز بسیار ضعیف است، البته مسئولان شعارها و سخنان زیبایی دراین‌باره بر زبان می‌آورند اما دریغ از برداشتن یک گام عملی برای تأمین نیازهای بخش صنعت. شاید هم چند موردی باشد که منکر آن نیستیم امادر حدی نیست که بخواهد بخش عمده نیازهای کشور را برطرف کند.
اکنون سد کنکور دانشگاه‌ها از مقاطع کاردانی و کارشناسی به تحصیلات تکمیلی(مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری) منتقل شده، وقتی دارندگان مدرک کارشناسی از جذب در بازار کار ناامید می‌شوند به‌ناچار به امید یافتن شغل در خور‌ شأن خود سعی می‌کنند وارد مقاطع تحصیلی بالاتر شوند و موضوع بیکاری با فارغ‌التحصیلی آنان در مقاطع ارشد و دکتری به بحران تبدیل می‌شود. فارغ‌التحصیلان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری توقع جذب در سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی با حقوق و مزایای بالا را دارند، درحالی‌که کشور نیازی به ‌این تعداد کارشناس ارشد و دکتری ندارد.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    8,166 بازدید

    0 نظر

    درج: 13 تیر 1392

    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir