صدیف بدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: براساس اصل 15 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تحصیل اقوام کشور به زبان مادری در کنار زبان فارسی در مدارس آزاد است اما به دلیل برخی محدودیتها و در برخی موارد تنگنظریها تاکنون در زمینه اجرای این اصل از قانون اقدامی انجام نشده است.
وی با اشاره به طرح اجرایی شدن این اصل از قانون گفت: در راستای اجرای این اصل، طرح تدریس به زبان مادری در مدارس کشور تدوین و تهیه شده است که در زمینه تصویب این طرح تلاشهای لازم انجام میشود به طوری که جمعآوری امضا در مجلس برای اجرای آن با پیگیریهای انجام شده در حال افزایش است تا بتوانیم با این امر شاهد تدریس زبان مادری در مدارس باشیم.
بدری با اشاره به تاکید اسناد و معاهدات حقوق بشری به حق آموزش به زبان مادری، قومی و محلی تصریح کرد: مهمتر از همه اینها قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به این اصل تاکید اساسی داشته که با توجه به این امر باید زمینه برای تحقق این مهم در کشور و پاسخ به مطالبات قومیتهای مختلف فراهم شود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت اقوام مختلف برای توسعه و همگرایی در کشور بیان کرد: استفاده مناسب از ظرفیت اقوام میتواند زمینهساز همگرایی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و نیز توسعه و پیشرفت شود و تدریس به زبان مادری در مدارس کشور زمینهساز شکوفایی استعدادهای مختلف در کشور میشود.
وی تنوع نیروهای اجتماعی و قومی را از جمله استعدادهای ویژه خواند و اظهار کرد: متاسفانه غفلت در زمینه آموزش زبانهای مادری زمینهساز عدم رشد و توسعه برخی استعدادها و ظرفیتهای درونی و بیرونی نظام شده و هر چند زبانهای قومی و محلی در برخی رسانههای گروهی و مطبوعات استفاده میشود اما اجرای این طرح در مدارس میتواند زمینهساز رشد این ظرفیتها باشد.
نماینده مردم شهرستانهای اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تثبیت موقعیت زبانهای محلی و قومی امکان اثرگذاری و راهبری فرهنگی در منطقه خاورمیانه برای کشور را مهیا میکند، افزود: این امر میتواند کشور را به محور اشاعه فرهنگی در منطقه معرفی کند که تلاش میکنیم بتوانیم زمینه تصویب و اجرای آن را فراهم کنیم.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: