سهم ناچیز فعالیتهای قرآنی از بودجه آموزش و پرورش

0
سهم ناچیز فعالیتهای قرآنی از بودجه آموزش و پرورش
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به تبعات کنکور گفت: شرایط ، آموزش و پرورش را ناچار می‌کند طوری عمل کند که همسوی کنکور باشد. در کنکور از ریاضی و فیزیک می‌پرسند ولی از قرآن سوال نمی کنند و نتیجه این می‌شود که بسیاری مدارس، درس قرآن را در سال‌های منتهی به کنکور عملا تعطیل می‌کنند و ساعات آن را به درس‌های دیگر اختصاص می‌دهند.

به گزارش ایسنا، مهدی فیض درباره چالش‌های اصلی آموزش و پرورش در آموزش قرآن کریم اظهار کرد: امام (ره) تاکید داشتند که "تربیت ما باید تربیت قرآنی باشد" یعنی همه آنچه مربوط به تعلیم و تربیت است را باید از قرآن استخراج کنیم.

وی افزود: تمام تلاش ما این است که وقتی دانش آموزی فارغ التحصیل می شود علاوه بر انس با قرآن توانایی کسب معرفت از طریق تدبر در قرآن را پیدا کرده و به تعبیری مهارت ماهیگیری را فرا گرفته باشد.

فیض درباره اعتبارات فعالیت های قرآنی عنوان کرد: آموزش و پرورش همیشه مشکل بودجه داشته و بیش از 98 درصد این بودجه صرف هزینه پرسنلی و دو درصد باقی مانده صرف فعالیت‌های فوق برنامه می‌شود. در این میان بودجه قرآن کمتر از یک هزارم بودجه آموزش و پرورش است و افزایش بودجه‌های سالانه هم صرف پرداخت معوقات می‌شود و عملا در افزایش بودجه های سالانه هم سهمی برای فعالیت‌های قرآنی نداریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در آموزش و پرورش یک نظام عرضه و تقاضا داریم گفت: عرضه از سوی آموزش و پرورش و تقاضا از سوی دانش آموزان است. یکی از عوامل ایجاد کننده تقاضا، کنکور است و آموزش و پرورش را ناچار می‌کند طوری عمل کند که همسوی کنکور باشد. در کنکور از ریاضی و فیزیک می‌پرسند ولی از قرآن سوال نمی کنند و نتیجه این می‌شود که بسیاری مدارس، درس قرآن را در سال‌های منتهی به کنکور عملا تعطیل می‌کنند و ساعت آن را به درس‌های دیگر اختصاص می‌دهند.

فیض  ادامه داد:  عظمت قرآن به اندازه‌ای است که هر چقدر برای آن تلاش کنیم کم است. بنده به شخصه از نتایج حوزه قرآن احساس رضایت نمی‌کنم که بتوانیم روی آن ادعا کنیم. توقعی که از نظام جمهوری اسلامی داریم فرارتر از نظام‌های دیگر است، این در حالی است که در یک کشوری که ادعای مسلمان بودن نمی‌کنند تلاوت هر روزه قرآن جزو سیستم آموزشی شان شده است  و از ما در این موضوع جلوتر هستند.

وی تاکید کرد: با موضوعات غیرضروری تر از قرآن چون ریاضی و فیزیک و جامعه شناسی و... وقت دانش آموز را پر کرده‌ایم و نوبت قرآن که می‌شود می‌گوییم وقت نداریم. در طول هفته دانش آموزان 36 ساعت آموزشی دارند و زمانی که شش ساعت فیزیک و پنج ساعت ریاضی دارند دیگر وقتی برای قرآن نمی‌ماند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر در پاسخ به اینکه آیا از هشت ساعت کلاسی قرآن استفاده بهینه‌ای می‌شود یا خیر؟ اظهار کرد: خیر، هر نوع آموزشی اقتضائات خاص خود را دارد. آموزش قرآن از آن موضوعاتی است که عوامل معنوی،  اثرگذاری بالایی دارند. گاهی فردی روستایی در یک فضای محقر در روستا قرآن آموزی کرده و با کمترین امکانات قرآن آموزان توانمندی تربیت می‌کند اما از آن سو انسانی که باید توفیق معلمی برای تدریس قرآن داشته باشد پای کار نیست. آموزش قرآنی را نمی‌توان با آموزش ریاضی قیاس کرد و اساسا روند انتخاب معلم قرآن باید متفاوت از معلم‌های دیگر باشد.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,430 بازدید

    0 نظر

    درج: 28 خرداد 1396

    توسط: goljah
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir