مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای امسال بیش از یک میلیون و ۱۹۰ هزار نمونبرگ صادر میشود، گفت: فرایند هدایت تحصیلی دانشآموزان پایه نهم از طریق بررسیهای مشاورهای و امتیاز عملکرد تحصیلی انجام میشود.
امیر تجلی نیا با اشاره به هدایت تحصیلی دانشآموزان گفت: هدایت تحصیلی فرایند ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان پایه نهم است تا ضمن آشنایی با علائق، توانایی، استعدادها و ویژگیهای شخصیتی و همچنین نیازهای حال و آینده کشور، شایستگی لازم برای انتخاب آگاهانه و آزادانه رشته تحصیلی را کسب کنند.
وی اظهار داشت: در این فرایند تمامی دانش آموزان پایه نهم ابتدا مورد ارزیابی قرار میگیرند و با اجرای آزمونهای مشاوره ای، ویژگیهای شخصیتی آنان به صورت یک کارنامه شخصی سازی شده به آنان نمایش داده میشود؛ سپس اجرای فرمهای نظرخواهی انجام میشود که براساس آن نظر خود دانش آموز، والدین آنان، دبیران تمامی دروس در پایه نهم همچنین نظر مشاوره مدرسه در سامانه هدایت تحصیلی برای هر دانش آموز جمع آوری میشود.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه صدور نمونبرگ هدایت تحصیلی پایه نهمیها از ۲۰ تیرماه آغاز میشود، افزود: فرآیند ثبتنام دانشآموزان در پایه دهم پس از صدور نمونبرگ هدایت تحصیلی برای دانش آموزان اولویت (الف) آغاز شده و تا ۴ مردادماه ادامه خواهد داشت.
تجلی نیا با بیان اینکه دستورالعمل ثبتنام در دوره متوسطه تدوین و به استانها ابلاغ شده است، تصریح کرد: پس از این تاریخ، از ۶ مردادماه دانشآموزان با اولویت (ب) میتوانند برای ثبتنام در رشته مورد تقاضا به مدارس مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه برای امسال بیش از یک میلیون و ۱۹۰ هزار نمونبرگ هدایت تحصیلی صادر خواهد شد، گفت: فرایند هدایت تحصیلی دانش آموزان از طریق بررسیهای مشاورهای و امتیاز عملکرد تحصیلی انجام میشود. بررسیهای مشاورهای شامل امتیاز آزمونهای رغبت و توانایی و فرم نظرخواهی دانش آموز، والدین، دبیران تمام دروس پایه نهم و مشاور مدرسه است که در مجموع ۶۵ درصد از امتیازات را به خود اختصاص میدهد، به علاوه ۳۵ درصد عملکرد تحصیلی سه ساله دانش آموز در پایههای هفتم، هشتم و نهم به ترتیب با ضرایب یک، یک و سه است.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اولویت الف و ب برای ثبت نام با توجه به امتیاز عملکرد تحصیلی سه ساله دانش آموز همچنین ظرفیت رشته و زمینه موجود در منطقه محاسبه میشود. دانش آموزان دارای اولویت «الف» می توانند ظرف مدت ۲ هفته پس از صدور نمون برگ هدایت تحصیلی نسبت به ثبت نام در رشته مورد نظر اقدام کنند.
تجلی نیا اضافه کرد: دانش آموزان دارای اولویت «ب» پس از اتمام مهلت دو هفتهای گروه الف، می توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی همچنین در ادامه افزود: در تمامی مدارس متوسطه اول کشور مشاوران مدارس پس از صدور نمون برگ هدایت تحصیلی آماده ارائه خدمات مشاوره تحصیلی به دانش آموزان و والدین آنان هستند همچنین خط ملی ۱۵۷۰ آماده ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره تحصیلی تلفنی به دانش آموزان و والدین حتی مدیران مدارس است.
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: سامانه هدایت تحصیلی در بستر my.medu.ir حاوی اطلاعات مورد نیاز دانش آموزان در بخش خودشناسی، حرفه شناسی و کمک به تصمیم گیری و انتخاب آگاهانه است و دانش آموزان و والدین آنان میتوانند با مراجعه به این سامانه از محتواهای بارگذاری شده و خدمات موجود در آن بهرهمند شوند.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که دانشآموزان بتوانند در موعد مقرر با کسب اطلاعات لازم رشته مورد نظر را متناسب با علاقه خود انتخاب کرده و در مسیر شغلی تحصیلی موفق باشند.
طرح هدایت تحصیلی چند سالی است با هدف انتخاب رشته متناسب با علاقه، توانایی و استعداد دانشآموزان در کشور اجرا میشود و هر چند با مشکلات و فراز و نشیب هایی روبرو است، اما باور و اجرای درست آن، افق روشنی را پیش پای نسل آیندهساز جامعه قرار میدهد.
هدایت تحصیلی به معنای راهنمایی و مشخص کردن یک مسیر برای ادامه تحصیل در رشته های مختلف است تا بر اساس آن دانش آموزان بتوانند به صورت آگاهانه شاخه و رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند.
با توجه به رشد جمعیت و افزایش و تمایل افراد به تحصیل در سطوح مختلف و تراکم و تنوع واحدهای درسی و ضرورت انتخاب مناسب مشاغل و حرفه ها بحث هدایت تحصیلی از اهمیت بالایی برخوردار است.