فیلمهای علمیتخیلی یا دیستوپیایی برای حل مشکل غذا برای جمعیت افسارگسیختهی زمین در آینده، سراغ انواع حشرات یا نوترابارها میروند؛ اما گزینهی اشتهاآورتری نیز وجود دارد که در آزمایشگاه تولید میشود.
افرادی که گوشت آزمایشگاهی را امتحان کردهاند، میگویند شکل، بو و طعم آن کاملا شبیه گوشت طبیعی است. تنها چیزی که در مورد آن تغییر کرده این است که سالمتر است، از آنتیبیوتیک و هورمونهای رشد خبری نیست، گاز گلخانهای تولید نمیکند و هیچ حیوانی آسیب نمیبیند.
استارتاپهای فناوری هماکنون در حال کار روی تولید گوشتی هستند تا حتی مثل نمونهی طبیعی، خون داشته باشد. افرادی مانند یوکی هانیو در شرکت ژاپنی Integriculture با استفاده از سلولهای کبد مرغ، غذای تجملی جگر چرب (foie gras) تولید کردهاند. علاوه بر این، شرکت آمریکایی Memphis Meats که برای تهیهی غذای ۱۰ میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ هدفگذاری کرده است، توانسته در آزمایشگاه کوفتهریزهی گوشت گاو و مرغ سوخاری تولید کند. اگر به غذاهای دریایی علاقهمند هستید، شرکت آمریکایی Finless Foods در حال تولید آزمایشگاهی سوشی با ماهی تن بسیار گرانقیمت و درحال انقراض بالهآبی است.
شکل، بو و طعم گوشت آزمایشگاهی کاملا شبیه گوشت طبیعی است.
تولید گوشت آزمایشگاهی جزو آن دسته از عجیبترین تکنولوژیهای آینده است که میتواند در کاهش تولید گازهای گلخانهای، صید بیرویه ماهی و آزادسازی زمینهای مورد نیاز برای پرورش دام کمک زیادی به نسل بشر کند. با این روش دیگر نیازی به پرورش و سلاخی حیوانات نیست و هر نوع گوشت مورد نیاز، در آزمایشگاه قابل تولید است.
تا سال ۲۰۳۰، قرار است ده درصد گوشت مصرفی در جهان دیگر از حیوانات تهیه نشود. این تکنولوژی تولید آزمایشگاهی گوشت در حال حاضر وجود دارد و شرکتهای مختلف توانستهاند بهطور موفقیتآمیز از آن استفاده کنند. تنها دستاورد مورد نیاز، افزایش تعداد این شرکتها و استقبال گستردهی مردم از مصرف گوشت آزمایشگاهی است.