اندازه‌گیری پیچش زمان با ساعت اتمی

0
اندازه‌گیری پیچش زمان با ساعت اتمی
بیگ بنگ: یک ساعت اتمی فوق‌العاده حساس «پیچش زمان» در فاصله بسیار کم را آشکار کرد که تاییدی بر درستی نظریه نسبیت عام اینشتین به شمار می‌رود. “پیچش زمان” به کاهش یا افزایش سرعت گذر زمان گفته می‌شود.
به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایندیپندنت، همانطور که اینشتین در نظریه نسبیت عام خود مطرح کرد، گرانش یکی از پیامدهای خمیدگی فضا- زمان یا همان تار و پود کیهان است و هر چیزی که جرم داشته باشد، پدیده پیچش زمان(تایم وارپ) را به وجود می‌آورد. هرچقدر جرم موردنظر سنگین‌تر باشد، اثر خمیدگی زمان نیز بیشتر می‌شود.
بر اساس این نظریه، ساعت‌ها وقتی از زمین یا سایر اجرام چگال و متراکم دور هستند، سریع‌تر «تیک تاک» یا گذر می‌کنند. این امر واقعیتی طبیعی و مستقل از اندازۀ ساعت است و می‌تواند در سطح اتمی نیز قابل اندازه‌گیری باشد. محققان بتازگی با استفاده از یک “ساعت اتمی”، این اثر را در ابعاد میلیمتری آشکار کردند. بررسی دانشمندان نشان داد “زمان” در قسمت بالای نمونه اندکی سریع‌تر از قسمت پایین آن گذر می‌کند.
از اتم‌ها می‌‌شود به‌عنوان ساعت استفاده کرد، زیرا بسامد معیِن نور، سطح انرژی آن‌ها را تغییر می‌دهد. این بسامد مانند «تیک تاک» ساعت عمل می‌کند. زمان برای اتم‌های دورتر از زمین در مقایسه با اتم‌های نزدیک‌تر به زمین، سریع‌تر می‌گذرد، از این رو برای تغییر سطوح انرژی آن‌ها، به بسامد بیشتری از نور نیاز است.


“ماریانا سافرونوا”، فیزیکدان نظری از دانشگاه دلاویر، گفت: «فوق‌العاده است! فکر می‌کردم خیلی بیش از این‌ها طول می‌کشد تا به این نقطه برسیم.» در این پژوهش دانشمندان از ساعتی استفاده کردند که از صدهزار اتم استرونتیوم فوق سرد ساخته شده بود و در شبکه‌ای از ارتفاعات گوناگون چیده شده بودند. فیزیکدانان نحوۀ تغییر بسامدها را در آن ارتفاعات تعیین کردند که اختلافی به میزان یک صدم از یک کوادریلیون یک درصد از یک میلیمتر را نشان می‌داد‌ــ نتیجه‌ای که بر اساس اصل نسبیت عام، مورد انتظار بود.
سرعت «تیک تاک» را می‌توان با اندازه‌گیری دورۀ زمانی بیش از ۹۰ ساعته، با دقت ۰.۷۶ میلیونیم تریلیونیم یک درصد اندازه‌گیری کرد که دقیق‌ترین مقایسه‌ای است که تاکنون انجام شده است. “ویکتور فلامباوم”، فیزیکدان نظری از دانشگاه نیوساوت ولز، گفت: «ساعت‌های اتمی اینک به‌قدری دقیق‌اند که ممکن است برای جست‌وجوی ماده تاریک استفاده شوند.» زیرا این ماده ناشناخته  می‌تواند بر چگونگی تیک تاک ساعت‌ها تاثیر بگذارد. مقایسه ساعت‌های اتمی با سایر ایزوتوپ‌ها (تعداد نوترون‌ها در هسته آن‌ها) می‌تواند همچنین برای یافتن ذرات جدید به‌کار گرفته شود. جزئیات بیشتر این پژوهش در arxiv.org منتشر شده است.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    639 بازدید

    0 نظر

    درج: 6 آبان 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های لقمه
    سمپادیوم
    کنکوریوم
    مهارت معلمی دین و زندگی واقعا جامع کنکور فرهنگیان

    دسته بندی مطالب

    کتاب های تیزهوشان
    کتاب های تست پایه

    آخرین نظرات ارسالی

    خیلی عالیه خیلی عالیه
    سلام کنکوریوم تجربی کنکور ۱۴۰۳ کی موجود میشه؟ سلام کنکوریوم
    نروژی اولی از راسته یا چپ؟ نروژی اولی از راسته یا چپ؟
    سلام وقت بخیر،بیخشید این کتاب تا اوایل بهمن موجود میشه خواهشا

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir