چین از آغازبهکار سرویسهای شبکهی 5G در زمانی زودتر از آنچه انتظارش را داشتیم، خبر داده است. سه اپراتور بزرگ چین هماکنون سرویسهای 5G را با قیمتی مناسب به علاقهمندان ارائه میدهند.
چین بهتازگی سرویسهای 5G تجاری را بهصورت رسمی راهاندازی کرده است تا اگر کسی علاقه دارد از آنها استفاده کند. سه اپراتور مخابراتی بزرگ چین هماکنون سرویسهای 5G را در ازای پرداخت مبلغی مشخص بهصورت ماهانه در دسترس کسانی که دوست دارند از مزیتهای این شبکهی پر سرعت بهره بگیرند، قرار میدهند. قیمتهای تعیینشده برای سرویسهای 5G ظاهرا در حول و حوش قیمت پیشین سرویسهای 4G (در زمان آغازبهکار) است.
براساس اطلاعات رسمی منتشرشده از سوی خبرگزاری روئیترز، سه اپراتور China Mobile ،China Unicom و China Telecom هماکنون سرویسهای 5G را ارائه میدهند؛ قیمت این سرویسها بسته به حجم آنها متفاوت است. این سرویسها از حداقل ۳۰ گیگابایت ماهانه (با قیمت ۱۸ دلار) شروع میشوند و به ۳۰۰ گیگابایت ماهانه (با قیمت ۸۵ دلار) میرسند.
با نگاهی به قیمتهای تعیینشده برای سرویسهای 5G در چین به این نتیجه میرسیم که قیمتهای موردبحث در مقایسه با قیمتها در کشورهای خارج از چین، بسیار منصفانه و رقابتی بهشمار میآیند؛ اتفاقی که از همان ابتدا میشد آن را حدس زد. در کشور ایالات متحدهی آمریکا، پلنهای اپراتور اسپرینت (Sprint) از ۸۰ دلار ماهانه (با حجم نامحدود) آغاز میشوند. از طرفی در بریتانیا، پلن 5G اپراتور EE که تنها از طریق سیمکارت در دسترس است، حدودا ۴۲ دلار قیمت دارد.
سؤالی که پیش میآید، این است که نحوهی پوشش فناوری 5G در مناطق مختلف چین به چه صورت است؟ طبق ادعاهای مطرحشده از سوی دولت چین، ۵۰ شهر در سراسر این کشور هماکنون بهطور کامل تحت پوشش شبکهی 5G هستند که از میان آنها میتوانیم به پکن و شانگهای اشاره کنیم.
آمار نشان میدهد که حداقل ۹ میلیون نفر از شهروندان چین برای دسترسی اولیه به شبکههای 5G ثبتنام کردهاند. در ضمن آنطور که دولت چین پیشبینی کرده است، تا پایان سال ۲۰۲۰ حدودا ۱۱۰ میلیون نفر از ساکنان این کشور از مزیتهای 5G بهرهمند خواهند شد و از آن استفاده خواهند کرد.
تا پایان سال ۲۰۲۰ حدودا ۱۱۰ میلیون نفر از شهروندان چین از مزیتهای 5G بهرهمند خواهند شد
چین از مدتها پیش بهصورت ویژه روی استفاده از فناوری 5G متمرکز شده است. براساس آمار هماکنون بیش از ۸۶ هزار ایستگاه مخابراتی 5G در سراسر چین نصب شده است و این میزان روزبهروز افزایش مییابد تا پوشش نسل پنجم شبکهی ارتباطی در این کشور، وسیعتر شود. دولت چین ادعا میکند که دارای بزرگترین شبکهی 5G تجاری در بین تمامی کشورهای دنیا است. برای اینکه درک کنید این میزان از ایستگاههای مخابراتی 5G چقدر زیاد است، بهتر است مثالی ذکر کنیم؛ براساس آمار رسمی، در کشور موناکو (که دومین کشور کوچک دنیا محسوب میشود و اندازهای در حدود پارک مرکزی نیویورک دارد) تنها ۲۳ ایستگاه مخابراتی 5G احداث شده است.
کارشناسان میگویند، چین توانسته است زودتر از انتظارات، شبکهی 5G را بهشکلی تقریبا گسترده در سراسر کشور پیادهسازی کند. پیشتر که در اواسط سال جاری میلادی شاهد آزمایشهای اولیهی 5G و آغاز فعالیت برخی از ایستگاههای مخابراتی در چند منطقهی محدود بودیم، پیشبینی میشد چین بتواند حداقل اوایل سال ۲۰۲۰ بهصورت کامل شبکهی 5G را راهاندازی کند. بهنظر میرسد که مواردی نظیر جنگ تجاری بین چین و ایالات متحدهی آمریکا و همچنین تحریم جدید و سرسختانهی هواوی، تأثیر بهسزایی روی جلو آمدن تاریخ رسمی آغازبهکار 5G در چین گذاشتهاند.
جنگ تجاری چین و آمریکا احتمالا یکی از دلایل آغازبهکار سریع 5G در چین بوده است
شبکهی 5G چین بهجای استفاده از امواج میلیمتری، از فناوری ویژهای با نام Sub-6GHz استفاده میکند و از این حیث به شبکههای 5G اروپا و بریتانیا شباهت دارد. از طرفی در شبکهی 5G ایالات متحدهی آمریکا از امواج میلیمتری استفاده شده است.
با آغازبهکار گستردهی فناوری 5G، شرکتهای گوشیساز نیز تمایل بیشتری به استفاده از این فناوری در محصولاتشان از خود نشان میدهند. این شرکتها از مدتی پیش ساخت و عرضهی گوشیهای 5G را شروع کردهاند؛ هماکنون چند گوشی 5G از سوی هواوی، ویوو، سامسونگ و شیائومی در بازار عرضه شده است. در ضمن شیائومی بهتازگی گفته است که قصد دارد در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰ گوشی هوشمند مجهز به فناوری 5G را روانهی بازار کند؛ ظاهرا این گوشیها قرار است در همهی دستهها (بالارده، میانرده و حتی اقتصادی) عرضه شوند تا افراد بیشتری توانایی استفاده از 5G را داشته باشند. مدیرعامل شیائومی گفته که رفتن به سمت گوشیهای 5G اتفاقی اجتنابناپذیر است؛ زیرا هرچه زمان بگذرد، تمایل مردم به خرید گوشی 4G کمتر میشود
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: