تیمی بینالمللی از محققان به رهبری دانشگاه توکیو موفق به کشف یک کهکشهان قمری فوقالعاده کمنور در کهکشان راه شیری شدهاند.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپیسدیلی، کشف دانشمندان بخشی از بررسی استراتژیک با استفاده از دوربین Hyper Suprime-Cam تلسکوپ سوبارو است.
این کهکشان که Virgo I نام دارد، در مسیر صورتفلکی سنبله قرار گرفته است.
کهکشان Virgo I در قدر مطلق منفی 0.8 باند موج نوری قرار دارد و کمنورترین کهکشان قمری شناخته شده تاکنون است. کشف این کهکشان نشاندهنده وجود تعداد زیادی کهکشان قمری کوتوله در دامنه کهکشان راه شیری بوده و درک مهمی در مورد شکلگیری کهکشان از طریق تجمع سلسله مراتبی از ماده تاریک ارائه میکند.
تاکنون حدود 50 کهکشان قمری در کهکشان راه شیری شناسایی شدهاند که حدود 40 مورد از آنها کمنور و پراکنده بوده و به گروهی موسوم به کهکشانهای کروی کوتوله تعلق دارند. بسیاری از کهکشانهای کوتوله تازه کشف شده بویژه نمونههای قابل مشاهده در بررسیهای فتومتریک سیستماتیک مانند بررسی دیجیتال آسمان اسلوآن و بررسی انرژی تاریک بسیار کمنور و دارای درخشندگی مطلق در باند موج نوری زیر قدر مطلق منفی 8 هستند.
اینها همان کهکشانهای کوتوله فوق کمنور هستند که با تلسکوپهای با قطر 2.5 تا چهار متر سابق دیده نمیشدند. کمنورترین کهکشانهای قمری کشف شده تا پیش از این Segue I و Cetus II بودند که دومی هنوز تایید نشده است.
کهکشان قمری که Virgo I در فاصله 280 هزار سال نوری از خورشید قرار دارد و کهکشان به این دوری با درخشش بسیار کم تا پیش از این شناخته نشده بود.
جزئیات این تحقیق در مجله Astrophysical منتشر شده است.