شواهدی برای اثبات جهان های موازی ارائه شد

+1
شواهدی برای اثبات جهان های موازی ارائه شد
یک کیهان شناس از موسسه ی فناوری کالیفرنیا(Caltech) معتقد است که او یک اثبات پیدا کرده که جهان های موازی دیگر، در واقع وجود دارند.
 
در یک مطالعه که در مجله ی اخترفیزیک(Astrophysical) منتشر شد، محققی بنام رنگا-رام چاری(Ranga-Ram Chary) شواهدی از برهمکنش کیهانی با جهان دیگر را نشان داده که می تواند برای شناسایی ناهنجاری هایی که خود او در نقشه ی تابش پس زمینه ی کیهانی کشف کرده، بکار رود.

تابش پس زمینه ی کیهانی

با در نظر گرفتن باقی مانده از رویداد بیگ بنگ(Big Bang)، تابش پس زمینه ی کیهانی متشکل از نوری می باشد که از آشفتگی اولیه ی تولّد جهان جدید، شکل گرفته است. چاری، با استفاده از داده های جمع آوری شده توسط تلسکوپ فضایی ماکس پلانک در آژانس فضایی اروپا(ESA) یک نقشه از این پدیده کیهانی تهیه نمود. سپس او این نقشه را با نقشه ی کل آسمان شب که در آن چیزی کشف کرده بود که به نظر یک لکه ی نور روشن بود، مقایسه کرد.

انفجار نور اولیه، برای مدت های طولانی می باشد که از تابش پس زمینه ی کیهانی، مشاهده شده است. دانشمندان از اثرات این نورها برای شناسایی رد تابش موجود در کیهان که معتقدند در طول ۳۸۰ هزار سال اولیه پس از بیگ بنگ شکل گرفته، استفاده کرده اند. محققان بر این باورند که به احتمال زیاد، نور اولیه، خودش از یک بازترکیب، شکل گرفته است که آنهم هنگامی بوده که ذرات پروتون ها و الکترون ها برای اولین بار به سوی یکدیگر آمده اند تا عنصر هیدروژن را در کیهان به وجود بیاورند. با طیف وسیعی از نور مرئی که از هیدروژن به شدت محدود شده، ساطع می شود، دانشمندان از آن برای تعیین رنگ خاص لکه های نوری اولیه که در پس زمینه ی کیهانی مشاهده شده، استفاده می کنند.
 
به هر حال، در مدل چاری که از تابش پس زمینه ی کیهانی تهیه کرده، لکه های نوری، رنگ های مختلفی نسبت به آنچه که باید داشته باشند، دارند. او گفته است که این پدیده را می توان از طریق استفاده از یک نظریه چندجهانی توضیح داد. محقق دانشگاه صنعتی کالیفرنیا می نویسد: «جهان ما ممکن است به طور ساده، ناحیه ای در یک اَبر-ناحیه ی ابدی ِ متورم شده، واقع شده باشد.»

نظریه چندجهانی

نظریه پردازان ِ فرضیه چندجهانی استدلال می کنند که انبساط مداوم جهان، توده های مختلف انرژی تولید کرده که با سرعت بسیار بالا گسترش یافته و به پایان می رسند و از خودشان، توده کیهان های دیگر و متعدد ایجاد می کنند. برخی از دانشمندان اشاره می کنند که این نظریه تورم کیهانی، و یا انبساط سریع جهان اولیه، منجر به نظریه ی باورپذیر چندجهانی می گردد.

محقق و مدافع نظریه ی تورم، آلن گوت(Alan Guth) از دانشگاه MIT می گوید که بیشترین تفسیرها از مفهوم تورم منجر به یک تورم ابدی می شود که در نتیجه ی آن بسیاری از توده های کیهانی دیگر، به وجود می آیند. در حالی که نظریه های چندجهانی و جهان های موازی توسط تعدادی از شناخته شده ترین کیهان شناسان و اخترفیزیکدانان مورد تایید قرار می گیرد، دانشمندان دیگر، مردود بودن این احتمال را انتخاب می کنند چرا که این مسئله، بیشتر فلسفی و علمی-تخیلی می باشد تا صرفا علمی.
 
مخالفان نظریه چندجهانی استدلال می کنند که ماهیت علم تجربی، اجازه ی اثبات یا رد چنین نظریه هایی را نمی دهد. در همین حال، کارشناسان دیگر در این زمینه، به دنبال زمینه های مشترک در این مباحثه می باشند. دیوید سپرگِل(David Spergel) پژوهشگر دانشگاه پرینستون می گوید که احتمال های دیگر مانند خواص پیچیده ی غبار پیش زمینه، همیشه باید در نظر گرفته شوند که می تواند یک توضیح محتمل تر، برای نور اولیه ارائه کند.

چاری همچنین برای کشف احتمالات دیگر تلاش کرده ولی در برابر آنها موضع گیری می کند چرا که می گوید ایده های خود او، به احتمال زیاد به شدت مورد بازخوانی قرار می گیرند. او در مطالعه خود اشاره می کند که برای پیدا کردن یک نتیجه گیری قطعی از کشفیاتش، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

 
منبع: bigbangpage.com
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    5,347 بازدید

    0 نظر

    درج: 12 آبان 1395

    توسط: jadda
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir