کشف بزرگ‌ترین گروه از سیاره‌های غول‌پیکر سرکش

0
کشف بزرگ‌ترین گروه از سیاره‌های غول‌پیکر سرکش
ستاره‌شناسان به‌تازگی موفق به کشف مجموعه‌ای از سیاره‌های سرکش شده‌اند؛ سیاره‌هایی شناور و آزاد که به دور یک ستاره‌ی خاص نمی‌چرخند و به تنهایی در اعماق فضا سیر می‌کنند. بیش از هفتاد سیاره، هر کدام با جرمی قابل مقایسه با مشتری، که در کهکشان راه شیری مشاهده شده‌اند، بزرگ‌ترین گروه کشف‌شده از این نوع اجرام کیهانی هستند.

این سیارات که در صورت‌های فلکی عقرب و ماراَفسای (حوا) وجود دارند، با استفاده از مجموعه‌‌ی تصاویر ثبت‌شده توسط چندین تلسکوپ‌، هم در زمین و هم در فضا، مشاهده شده‌اند.

تصویربرداری از این نوع سیارات بسیار دشوار است؛ زیرا به هیچ ستاره‌ای نزدیک نیستند که به کمک آن‌ قابل مشاهده باشند. نوریا میرت‌روگ، ستاره‌شناس دانشگاه وین و آزمایشگاه اخترفیزیک بوردو، همراه با همکارانش با تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده در بیست سال گذشته، موفق شد نشانه‌های ضعیفی از گرمای ساطع شده حینِ تشکیل این سیارات در میلیون‌ها سال گذشته را شکار کند. این داده‌ها از تلسکوپ‌های رصدخانه‌ی جنوبی اروپا (ESO) و ماهواره‌ی گایا متعلق به آژانس فضایی اروپا و چندین تلسکوپ دیگر به دست آمده است.


هروه بوی، ستاره‌شناس در آزمایشگاه اخترفیزیک بوردو و یکی از پژوهشگران این تحقیق، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت:یافته‌های این تیم تحقیقاتی نشان می‌دهد باید در انتظار کشف سیارات سرکش بیشتری باشیم.

ممکن است چندین میلیارد از این سیارات غول‌پیکرِ شناور و آزاد وجود داشته باشند که بدون وابستگی به هیچ ستاره‌‌ای، آزادانه در کهکشان راه شیری پرسه می‌زنند.

براساس بیانیه‌ی مطبوعاتی ESO، این کشف گام بزرگی به سوی کشف چگونگی تشکیل این سیاره‌های مرموز است. این احتمال وجود دارد که این اجرامِ سرکش ابتدا در اطراف ستار‌ه‌ای شکل گرفته باشند و سپس از منظومه‌ی خود به‌شدت به بیرون پرتاب شده باشند. فرضیه‌ی احتمالی دیگر این است که فروپاشی ابرهای گازی منجر به شکل‌گیری این سیاره‌‌ها شده باشد.


به گفته‌ی هروه بوی، ستاره‌شناسان در حال حاضر منتظر تکمیل پروژه‌ی «تلسکوپ فوق‌العاده بزرگ» (Extremely Large Telescope یا ELT) آژانس فضایی اروپا هستند؛ رصدخانه‌ای غول‌پیکر که نقش مهمی در پیدا کردن داده‌های بیشتری راجع‌به سیاراتِ سرکش خواهد داشت. قرار است مأموریت ELT از اواخر دهه‌ی کنونی میلادی شروع شود.

یافته‌های این پژوهش در نشریه‌ی Nature Astronomy منتشر شده است.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    471 بازدید

    0 نظر

    درج: 28 دی 1400

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir